hirdetés

Partnereink

Újjászületett a margitszigeti Platán Étterem

hirdetés

Újjászületett a margitszigeti Platán Étterem

A Platán Étterem felújításával befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak újabb szakasza.

A fővárosban unikálisnak számító hotel, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget vagy ahogy sokan ismerik, a Margitszigeti Thermal szálloda elmúlt 3 éve a felújításokról szólt. Először a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns, korszerű arculatot majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, Spa recepció – kerültek sorra. A felújítások 3. ütemében a Star Auditorium konferenciaterem is megújult, a közösségi terek átalakulását pedig a Platán étterem újjászületése koronázta meg.

hirdetés

A teljes beruházás költsége közel 3 milliárd Ft volt, amiből a napokban lezárult szakaszban az étterem, a 250 főt befogadó Star Auditorium valamint 2 vendégszoba szint felújítására mintegy 1 milliárd Ft-ot fordítottak. A 270 vendég befogadására alkalmas, tágas Platán Étterem a tavalyi évben újjászületett közös terekhez méltó enteriőrt kapott. „A dizájn funkcionális tervezésből indult ki: a belső tér kialakítását meghatározta a korábbi kialakítás, valamint a működésbeli lehetőségek.” – idézte fel Sütő Kata belsőépítész a tervezés folyamatát. „Az étterem két fala gyakorlatilag üveg, ami impozáns hátteret ad, ugyanakkor visszaveri a hangot, ezért fontos volt hangelnyelő, akusztikus mennyezetet kialakítani, valamint a vastag, puha szőnyegborítás is hasonló célt szolgál.” Míg az étterem berendezésénél az ergonómikus szempontok domináltak, vagyis a kényelem és a funkcióknak való megfelelés, addig a stílusban a legfrissebb, előremutató trendek érvényesülnek.

Élénk színek, mélyebb tónusok

A minimalista, világos monokróm színhatásokat követően ismét élénk, meghatározó színárnyalatok jönnek divatba, valamint mélyebb színek. A súlypontok kialakításánál az elegancia volt a vezérelv, így diszkrét matt arany, a szecessziós formákat megidéző díszítésekkel is találkozhatunk az eklektikusan kialakított térben. A korallszín és kék székek jól mutatnak a látványt meghatározó zöld park nyújtotta háttérrel, a kerek tükrökkel dekorált fal a szögletes formákat ellensúlyozza. „Ahogyan a ruhadivatra, a belsőépítészetre is körforgás jellemző, egyes korszakokat meghatározó trendek vissza-visszatérnek, így a Platán Étterem berendezésében is felbukkan az 50-es, 60-as évek dizájnkultúrájának hatása például a kerek tükrök vagy a gömblámpák visszatérésével – természetesen nem pont ugyanúgy, hanem újraértelmezve.” – mondja Sütő Kata. A különféle formájú lámpák által az étterem az igényeknek megfelelő általános, ugyanakkor játékos megvilágítást kapott.

Ízletes és egészséges fogások

A kialakításnál és berendezésnél fontos volt a dizájn, ám a legmeghatározóbb szempont, ami mindent felülír a kényelem és természetesen a remek konyha, hogy az étterem vendégei a lehető legkomfortosabban érezzék magukat. A korábbiaktól eltérően a Platán étteremben vizuális élményt nyújtó látványkonyha is kialakításra került, így a vendégek akár néhány szakmai fogást is elleshetnek a tapasztalt séfektől. A gyógyszálloda egészségtudatos szemléletének megfelelően az étterem korszerű, hozzáadott cukor nélküli és csökkentett zsiradék tartalmú alapanyagokkal készülő ételekből bőséges kínálatot nyújt.

Forrás: Momentum Mundi

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 10.22.

Ma Előd napja van.

Ők a költözések nyertesei

Érdekesen alakultak az országon belül a költözések tavaly, Budapest például meglepetést okozott - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, am...

  • 2019-10-21 08:51
Százezreket érint Magyarországon az inkontinencia

3600 fő bevonásával készült hazai felmérés a vizeletvisszatartási problémában, közismert nevén inkontinenciában szenvedőkről. A betegségben egyébként ...

  • 2019-10-18 20:55
Az emberek többsége jobban bízik a robotokban, mint a főnökében

Az Oracle és a Future Workplace kutatócég immár második alkalommal végezték el az ‘AI at Work’ című közös, globális felmérésüket, amelynek eredményei ...

  • 2019-10-18 19:53
Miért nem nőnek fel a férfiak? Csenki Attila megmondja!

Pénteken este újabb rekeszizomedző produkcióval jelentkezik a Comedy Club, a Comedy Central standupos műsorfolyama. Csenki Attila, az örök felháborodo...

  • 2019-10-18 17:21
Casio digitális zongorát kapott három népszerű magyar zenekar

A CASIO számára kiemelten fontos a hazai könnyű zenei élet támogatása, ezért három nagyértékű digitális zongorát ajándékozott magyar zenekarok számára...

  • 2019-10-18 14:03

hirdetés

Martin Grubinger és Eötvös Péter a Nemezti Filharmonikusok koncertjén

Hogyan hangzik egy várakozni tilos tábla, ha egy szakavatott muzsikus ráüt? Milyen egy bőgő oroszlán a pódiumon? Utóbbitól nem kell félni, nem ugrik a...

  • 2019-10-18 11:13
Újabb 14 üzletében telepít önkiszolgáló kasszákat a SPAR

A kiskereskedelmi lánc 2017 szeptemberében az érdi hipermarket áruházában indította el az önkiszolgáló gyorspénztári vásárlás lehetőségét. Az idei új ...

  • 2019-10-18 08:16
Színházjegyet szinte csak online veszünk

A vígjáték és a musical egyértelműen vezet a Bónusz Brigád és a GKI Digital kutatása szerint, melyben a magyar internetezők színházba járási szokásait...

  • 2019-10-17 21:41
Magyar ezüstérem a nemzetközi gyerekfoci tornán

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a 2. helyen, míg az ETO FC Győr csapata a 17. helyen végzett az idei Danone Focikupa a Gyermekekért tornán...

  • 2019-10-17 18:51
Soma Mamagésa: Kajarendelő-szűz vagyok!

Steiner Kristóf eheti vendége a Kristóf’s Kitchen in The Studiosban Spitzer Göngyi Soma Mamagésa, akiért a műsorvezető hosszú évek óta szenvedélyesen ...

  • 2019-10-17 17:36

Minden cikk

hirdetés

hirdetés