hirdetés

Partnereink

Friss húst nyáron is

hirdetés

Friss húst nyáron is

Tombol a kánikula, és a nagy melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegségeket okozó baktériumok, ezért nem árt az óvatosság: Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja legfontosabb tanácsait, hogy nyáron is friss hús kerülhessen asztalunkra.

A legfontosabb előre megtervezni a vásárlást, hiszen folyamatosan biztosítani kell a hús hűtését. Vigyünk magunkkal hűtőtáskát, és ebbe helyezzük a gyorsan romló élelmiszereket! Ne tegyünk kitérőket, amint lehet, siessünk haza a bevásárlásból és helyezzük hűtőbe a termékeket. Próbáljuk úgy szervezni a napot, hogy a bevásárlás utolsó teendőnk legyen.

hirdetés

Fontos a csomagolás

Ha hentesnél vásárolunk, kérésre szemlézhetjük a kiválasztott húst. Ha gyanús a szaga, illetve az állaga, nyálkás, esetleg zöldesre színeződött, azonnal hagyjuk ott! Nyugodtan hagyatkozzunk a megérzéseinkre, hiszen a romlott ételtől való viszolygás ösztöneinkben van. Ha csomagolt terméket veszünk, nézzük meg a szavatossági időt, és ellenőrizzük, hogy a csomagolás bontatlan legyen.

Keressük a minőséget!

A legjobb, ha van egy megbízható, ismerős hentesünk, vagy jól bevált szupermarketekben vesszük a húst. Számít a forgalmazó is: a Gallicoop termékek garantáltan frissek, a feldolgozás során odafigyeltek a higiénikus kezelésre. Magyarországon komoly vizsgálatokon esik át egy vágásra szánt állat. Emellett a védjegy is garancia, a Magyar Termék védjegyeket használó termékek például olyan többlépcsős, független szakértői tanúsítási folyamaton mennek keresztül, ami garantálja a fogyasztóknak az eredetet és a megfelelő minőséget.

Otthoni teendők

A húson - bármilyen alaposak vagyunk - mindig maradnak baktériumok. Ezért nyers állapotban különítsük el a többi élelmiszertől. Rendszeresítsünk egy saját kést és vágódeszkát a húsoknak, így elkerülhetjük, hogy észrevétlenül fertőzzük meg a konyha egyéb termékeit. Húsfeldolgozás előtt és után alaposan mossunk kezet.

Gondos elkészítés

Magas hőmérsékleten minden baktérium elpusztul, ezért is szoktuk megsütni, megfőzni a húst. A legjobb a lassú sütés-főzés, így garantálható, hogy a hús belseje is átmelegszik, elpusztítva a baktériumokat. A kész étel szobahőmérsékleten 2-3 óráig fogyasztható, de nagy melegben rizikósabb a halogatás. Hűtőben tartva maximum három napig szavatos a húsétel. Nem véletlen, hogy a nagyon forró országokban jóval kevesebb húst fogyasztanak az emberek.

Forrás: KRQ, Gallicoop

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 08.17.

Ma Jácint napja van.

Iskolakezdő tippek a modern gyerekszobához

Megindult a visszaszámlálás az iskolakezdésig. Ez pont elég idő arra, hogy újragondoljuk a gyerekszobát, és berendezzük a korral változó igényeknek me...

  • 2019-08-15 14:32
Mit tehet a szülő, hogy gyermeke jól vegye az iskolakezdéssel járó akadályokat?

Hamarosan indul az új tanév, szeptemberben közel 90 ezer elsőosztályos kezdi el az általános iskolát. A szülők többségét az foglalkoztatja, hogy 6 éve...

  • 2019-08-15 12:00
Friss húst nyáron is

Tombol a kánikula, és a nagy melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegs...

  • 2019-08-15 10:19
Csökken a 7 üléses használt autók ára

A családi autókedvezmény júliusi bevezetését követően látványosan növekedett a 7 üléses autók iránti érdeklődés a JóAutók.hu adatai alapján.

  • 2019-08-15 08:02
Íme a Miss Balaton 2019 döntős szépségei

Elindult a visszaszámlás! Még pár nap és kiderül, ki lesz 2019-ben a Miss Balaton királynője. A 12 döntős szépség már gőzerővel készül az augusztus 17...

  • 2019-08-10 21:12

hirdetés

Pettyes ebek, 101 egyed – Jöhetnek a bennfentes részletek?

Lessetek be velünk a Dalmata utca 101 kulisszái mögé, ahol megismerhetitek a kutyapöttyös részleteket a Disney Channel új animációs sorozatáról!A rend...

  • 2019-08-10 19:11
Élénkült az albérletpiac

Ahogy arra számítani lehetett, a ponthatárok kihirdetése felélénkítette az albérletek piacát. A kínálat közel 30 százalékkal nőtt. Budapesten egy kiad...

  • 2019-08-10 16:21
Nagy felbontásban tér vissza a nagyot mondó obsitos

Hogyan lehet még látványosabbá varázsolni egy több mint 35 éves animációs filmet? Természetesen digitális technológia segítségével.

  • 2019-08-10 14:56
Így építs karriert! - Értékesítőből tulajdonos

Aki lakást szeretne vásárolni, vagy pláne eladni, gyakran felteszi magának és másoknak is ezt a kérdést. Amelyre persze nincs egyértelmű válasz, hisze...

  • 2019-08-07 14:56
Anyatejes táplálással számos felnőttkori betegség megelőzhető

Augusztus elsején kezdődött a szoptatás világhete, amelyet 1992-ben indítottak azzal a céllal, hogy hangsúlyozzák az anyatejes táplálás fontosságát.

  • 2019-08-07 13:30

Minden cikk

hirdetés

hirdetés