hirdetés

Partnereink

Készen állsz arra, hogy elveszítsd az osztrigaszüzességedet?

hirdetés

Készen állsz arra, hogy elveszítsd az osztrigaszüzességedet?

Október 9-én este a St. Andrea éttermébe költözik "a tenger pezsgése" osztrigaágyon tálalva és izgalmas Varros&Co. champagne különlegességekkel kísérve Tischler Petra és Barna Ádám séf prezentálásában. A két alkotó szerint ilyen vacsorára Magyarországon még nem került sor. Négy osztrigát kóstolhatnak majd a vendégek, melyek különböző partvidékekről érkeznek és különböző konyhatechnológiai eljárásokon esnek át. Petra közben végig okít, tanít, magyaráz. Aki eddig idegenkedett volna ettől az alapanyagtól, most biztosan megszereti.

Tischler Petra a tengeri herkentyűk egyik legszakavatottabb szakértője hazánkban. A téma iránti szenvedélye nem véletlen. A budapesti Nobu konyháján dolgozott sokáig, mielőtt egy londoni privát klub, majd Joël Antunes mellett, egy francia fine diningra hangolt bisztró konyháján töltött el 3 évet az USA-ban. Miután hazajött, a Costes Downtown sous-chefje lett, a tengeri alapanyagok iránti szeretetét azonban sosem feledte. Mióta a Costes Downtownt elhagyta, rendszeresen tart workshopokat a témában, ahol egyszerre főz, tanít, szórakoztat. Ami most a leginkább lázba hozza, az az osztriga. Barna Ádámmal közös 4 fogásos osztrigás vacsorájukról pedig azt mondja, olyan lesz, mint egy körtánc, ahol az ő osztrigája, Ádám fogásai és a felszolgált Varros&Co. champagne különlegességek összhatása számít majd igazán. „Ezen a vacsorán a nő és a férfi egymás kiegészítői, egyfajta komplementerei egymásnak. Pont úgy, ahogyan a közös ételpárosításaink is csak együtt léteznek, külön-külön nem jöttek volna létre.” – mesél a koncepcióról Petra.

hirdetés

Még egy vérbeli francia osztrigaimádó sem mondaná meg, hogy Budapesten vagyunk

A vacsora alatt felszolgálásra kerülő osztrigák a Budaörsi Halpiac közvetítésével négy különböző normandiai partvidékről érkeznek és négy konyhatechnológiai eljárással készülnek. „Az elején egy full nyers osztrigával nyitunk. Talán ez mindig a legbizarabb annak, aki ezzel először találkozik. Az állatokat nem egy egyszerű hűtőben tároljuk addig, míg a vendég asztalára kerülnek. A szállítás során egy vízcserés tartályban érkeznek, gyakorlatilag ugyanazokat a körülményeket biztosítjuk nekik, mintha a saját élőhelyükön lennének. Ezzel az alapanyaggal ugyanazzal a tisztelettel bánunk, mint bármivel. Ez az állat is az életét adja akkor, amikor megesszük. Nem szeretem, amikor valaki elkezd fintorogni, megjegyzéseket tenni szokatlan állaga vagy kinézete miatt. Ezért is fontosak nekem az ilyen vacsorák. Itt el tudom mondani, mesélni közben, hogy miben áll az osztrigafogyasztás lényege. El tudom oszlatni az esetleges averziókat, én is tudom, hogy elsőre sokan idegenkednek ettől.” – magyaráz Petra. „A full nyers változat után az este folyamán még érkezik majd egy ceviche változat, savakkal megspékelve, utána megnézzük, hogy milyen a párolt verzió, végén pedig egy melegen füstölt változattal zárunk.”

A St. Andrea Restaurantban október 9-én este tehát pezseg a tenger. Tischler Petra és Barna Ádám várja az osztrigaimádokat, vagy azokat, akik készen állnak elveszíteni az osztrigaszüzességüket.  

Forrás: Arterego

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 08.13.

Ma Ipoly napja van.

Hogyan lehetünk felelősségteljes „sharentek”?

A legbiztonságosabb tanács az lenne, hogy „ne tegyünk közzé semmilyen, a gyermekeinkkel kapcsolatos tartalmat a közösségi médiában”, ám ennek a kihívá...

  • 2020-08-08 05:41
Meddig zuhannak vajon a belvárosi ingatlanárak?

A koronavírus térhódítása egy csapásra véget vetett az évek óta tartó budapesti ingatlan-áremelkedésnek. Bár bizonyos jelei már 2019-ben is megvoltak ...

  • 2020-08-08 00:12
„Pocketdoki” - forradalmi újítás a diagnosztikában

Az INNObyte Informatikai Zrt. olyan komplex egészségügyi digitális mérőeszközt és felhőalapú applikációt fejleszt, mely segítségével lehetővé válik a ...

  • 2020-08-07 22:56
Balkán export, nem csak rezesbandákkal – koronavírus idején épít hidat a MOST

10 zenekar, 20 fesztivál, 26 fiatal menedzser, 10 kreatív városi projekt – a budapesti Hangvető vezette MOST projekt célja hidat építeni a balkáni teh...

  • 2020-08-07 20:34
Jön a Kilakoltatás - forog az új magyar film

A Kilakoltatás egy szatirikus hangvételű film, amely egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó (Orosz Ákos) és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló...

  • 2020-08-07 18:37

hirdetés

Az első Séf Fesztivál Tihanyban debütál

Egy gasztrofesztivál, amit nem a nagy márkák, hanem a hazai alapanyagtermelők támogatnak Az első Séf Fesztivál Tihanyban debütál, és a szervezők szánd...

  • 2020-08-05 22:37
Ismét bővült a SPAR környezetbarát csomagolótermékeinek kínálata

Környezetbarát szendvicscsomagolókkal és ételtárolókkal bővült az INTERSPAR hipermarketek termékköre. Az áruházlánc folyamatosan frissíti az élelmisze...

  • 2020-08-05 21:19
Házi kedvencek mellé is ideális lehet a Sencor új állóporszívója

Egy jó vezeték nélküli állóporszívóval nagyon sok idő, pénz és energia spórolható meg. Ráadásul kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi a takarítást. A Sen...

  • 2020-08-05 18:10
Megtartják a Bőköz Fesztivált

Megtartják az V. Bőköz Fesztivált a meghirdetett időpontban szeptember 3. és 6. között az előzetesen kiadott programmal Kémesen, Szaporcán, Tésenfán é...

  • 2020-08-05 15:49
Sharenting – szülőnek lenni a közösségi média rivaldafényében

Hogyan befolyásolhatja a gyermekeink közeli és távoli jövőjét, ha az életük minden pillanatát megosztjuk a közösségi oldalakon? Hogyan tudjuk csökkent...

  • 2020-08-04 16:34

Minden cikk

hirdetés

hirdetés