hirdetés

Partnereink

Készen állsz arra, hogy elveszítsd az osztrigaszüzességedet?

hirdetés

Készen állsz arra, hogy elveszítsd az osztrigaszüzességedet?

Október 9-én este a St. Andrea éttermébe költözik "a tenger pezsgése" osztrigaágyon tálalva és izgalmas Varros&Co. champagne különlegességekkel kísérve Tischler Petra és Barna Ádám séf prezentálásában. A két alkotó szerint ilyen vacsorára Magyarországon még nem került sor. Négy osztrigát kóstolhatnak majd a vendégek, melyek különböző partvidékekről érkeznek és különböző konyhatechnológiai eljárásokon esnek át. Petra közben végig okít, tanít, magyaráz. Aki eddig idegenkedett volna ettől az alapanyagtól, most biztosan megszereti.

Tischler Petra a tengeri herkentyűk egyik legszakavatottabb szakértője hazánkban. A téma iránti szenvedélye nem véletlen. A budapesti Nobu konyháján dolgozott sokáig, mielőtt egy londoni privát klub, majd Joël Antunes mellett, egy francia fine diningra hangolt bisztró konyháján töltött el 3 évet az USA-ban. Miután hazajött, a Costes Downtown sous-chefje lett, a tengeri alapanyagok iránti szeretetét azonban sosem feledte. Mióta a Costes Downtownt elhagyta, rendszeresen tart workshopokat a témában, ahol egyszerre főz, tanít, szórakoztat. Ami most a leginkább lázba hozza, az az osztriga. Barna Ádámmal közös 4 fogásos osztrigás vacsorájukról pedig azt mondja, olyan lesz, mint egy körtánc, ahol az ő osztrigája, Ádám fogásai és a felszolgált Varros&Co. champagne különlegességek összhatása számít majd igazán. „Ezen a vacsorán a nő és a férfi egymás kiegészítői, egyfajta komplementerei egymásnak. Pont úgy, ahogyan a közös ételpárosításaink is csak együtt léteznek, külön-külön nem jöttek volna létre.” – mesél a koncepcióról Petra.

hirdetés

Még egy vérbeli francia osztrigaimádó sem mondaná meg, hogy Budapesten vagyunk

A vacsora alatt felszolgálásra kerülő osztrigák a Budaörsi Halpiac közvetítésével négy különböző normandiai partvidékről érkeznek és négy konyhatechnológiai eljárással készülnek. „Az elején egy full nyers osztrigával nyitunk. Talán ez mindig a legbizarabb annak, aki ezzel először találkozik. Az állatokat nem egy egyszerű hűtőben tároljuk addig, míg a vendég asztalára kerülnek. A szállítás során egy vízcserés tartályban érkeznek, gyakorlatilag ugyanazokat a körülményeket biztosítjuk nekik, mintha a saját élőhelyükön lennének. Ezzel az alapanyaggal ugyanazzal a tisztelettel bánunk, mint bármivel. Ez az állat is az életét adja akkor, amikor megesszük. Nem szeretem, amikor valaki elkezd fintorogni, megjegyzéseket tenni szokatlan állaga vagy kinézete miatt. Ezért is fontosak nekem az ilyen vacsorák. Itt el tudom mondani, mesélni közben, hogy miben áll az osztrigafogyasztás lényege. El tudom oszlatni az esetleges averziókat, én is tudom, hogy elsőre sokan idegenkednek ettől.” – magyaráz Petra. „A full nyers változat után az este folyamán még érkezik majd egy ceviche változat, savakkal megspékelve, utána megnézzük, hogy milyen a párolt verzió, végén pedig egy melegen füstölt változattal zárunk.”

A St. Andrea Restaurantban október 9-én este tehát pezseg a tenger. Tischler Petra és Barna Ádám várja az osztrigaimádokat, vagy azokat, akik készen állnak elveszíteni az osztrigaszüzességüket.  

Forrás: Arterego

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 10.17.

Ma Hedvig napja van.

Színházjegyet szinte csak online veszünk

A vígjáték és a musical egyértelműen vezet a Bónusz Brigád és a GKI Digital kutatása szerint, melyben a magyar internetezők színházba járási szokásait...

  • 2019-10-17 21:41
Magyar ezüstérem a nemzetközi gyerekfoci tornán

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a 2. helyen, míg az ETO FC Győr csapata a 17. helyen végzett az idei Danone Focikupa a Gyermekekért tornán...

  • 2019-10-17 18:51
Soma Mamagésa: Kajarendelő-szűz vagyok!

Steiner Kristóf eheti vendége a Kristóf’s Kitchen in The Studiosban Spitzer Göngyi Soma Mamagésa, akiért a műsorvezető hosszú évek óta szenvedélyesen ...

  • 2019-10-17 17:36
Őszi divatsláger: sikkes sneaker szettek

Az ősz a megfeszített tempójú munka időszaka is. Ilyenkor jár egy kis extra kényelem mindenkinek, aki irodában dolgozik, különösen a rohangálós hétköz...

  • 2019-10-17 10:10
Dél-Korea kedvenc üdítője hazánkba is megérkezett

Éppen harminc éve dobta piacra Ázsia egyik legnagyobb üdítőital-gyártója azóta legendás üdítőjét, a Milkis-t. A frissítő – ahogyan a neve is mutatja –...

  • 2019-10-17 08:45

hirdetés

Az őszi természet szépítő kincsei

Az ősz csodálatos gyümölcsökkel és termésekkel ajándékoz meg, melyekből isteni házi natúrkozmetikumokat készíthetünk. Varga-Darabos Andrea szappantünd...

  • 2019-10-16 18:49
Környezetbarát vászontáskák

A társadalmi célú programokban a SPAR több mint húsz éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal dolgozik együtt. Legújabb közös kezdeményezésük keretébe...

  • 2019-10-16 16:58
AutoBild teszt: A Continental van az első helyen

Nagyszabású téli gumiabroncs tesztet készített a német Auto Bild magazin (19/39 szám). Az újságírók a világ egyik legátfogóbb tesztjét valósították me...

  • 2019-10-16 12:14
A világ TOP 5 legfurcsább üdítője

Ahány nemzet, annyi íz, és a másik nemzet ételei és italai sok esetben furcsák lehetnek a mi ízlésünknek. Persze ugyanez fordítva is igaz, legyen szó ...

  • 2019-10-16 08:15
Panel himnuszt írt Lóci!

Panelparadicsom címen ismét egy poénos videó készült a Lóci Játszik kreatív műhelyében. A klip megjelenését követően november 15-én jelenik meg a zene...

  • 2019-10-15 16:12

Minden cikk

hirdetés

hirdetés