hirdetés

Partnereink

Szakácsként önmagadról tanulsz a legtöbbet

hirdetés

Szakácsként önmagadról tanulsz a legtöbbet

Kezdetben mosogatóként vállalt munkát, nem sokkal később pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara segítségével már a szakmai versenyeket is meghódította szakács tudásával. Szemendrey Zsuzsannát kérdeztük hivatásáról, a tökéletes karácsonyi menüről és arról, hogy mennyire szívesen tölti szabadidejét a konyhában.

Szemendrey Zsuzsanna útja érettségi után egy gasztrokocsma felé vezetett, majd nem sok idő kellett hozzá, hogy a kisegítő munkák után szakácsként folytathassa. „Nehéz volt, de csináltam. Megvolt a kis szamárlétrám és a tanulópénzek” – nyilatkozta Zsuzsanna, aki szakmáját a szegedi Hansági Ferenc Szakképző Iskolában szerezte. „Mielőtt elkezdtem a sulit Szegeden, még egy amerikai látványkonyhán dolgoztam, ahol közvetlen kapcsolatban lehettem a vendéggel, így ebbe az oldalba is belekóstolhattam.”

hirdetés

A magánéletében családja, barátai mind támogatták, emellett az iskolája is megadott minden lehetőséget arra, hogy kibontakozzon. „Nem hagyták, hogy elvesszek a tömegben. Vannak, akik nélkül nem jutottam volna ki a Kazanyban rendezett WorldSkills versenyre” – Zsuzsanna a szakmák olimpiáján szerepelt idén szakácsként, miután megnyerte a válogatót egy vegán előétellel, egy pisztrángos főfogással, majd egy sajátos tészta alapú tányérdesszerttel.

Állítása szerint a legtöbbet saját magáról és a tűrőképességéről tanulta az elmúlt időkben és azt is elmesélte, hogy nem feltétlenül olyan a munkában főzni, mint otthon, különösen, ha nagyobb családnak készít valamit. „Sokszor előjön bennem otthon is a szakács, a versenyző, a tökéletesség híve, de ez nem jó” – mesélte. „Rá kellett jönnöm, hogy ebből engednem kell.” A családi főzéseknél tehát beleszólás helyett inkább a jószándékú tanácsadást választotta. A karácsonyi menüvel kapcsolatban Zsuzsanna azt vallja, ne sajnáljuk az időt, ha valami különlegest szeretnénk az asztalra tenni, de mint ahogyan a legtöbb családnál, náluk is ott a helye a töltött káposztának a karácsonyi vacsorán.

Ami pedig az éttermeket vagy rendezvényeket illeti: a karácsonyi menüsor legfőbb erénye, ha változatos, és mindenki megtalálhatja magának a kedvencét. A hagyományos ízek, halételek, burgonyasaláta, mákos sütemények mellett így a különleges kedvencek, mint a gesztenyével töltött pulyka, almaleves is helyet kaphatnak, természetesen a vendég vagy a megbízó kérésének megfelelően.

Red Lemon Media

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 07.30.

Ma Judit, Xénia napja van.

Új alkalmazás segíti a magyarokat a fogyókúrában

Immáron a magyar piacon is elérhető a cseh Dine4Fit applikáció, amely a fogyókúrás appok között Közép-Európa egyik legmeghatározóbb alkalmazásává vált...

  • 2021-07-30 12:40
Dánielfy Gergő az Én Vagyok Itt! műsorvezetőjeként debütált

Új, de mégis ismerős arcot láthattak az M2 Petőfi TV nézői kedd este az Én Vagyok Itt! műsorvezetőjeként. A Dal 2018 felfedezettje, Dánielfy Gergő pró...

  • 2021-07-30 11:06
Katalin hercegnének köszönhetik a nők, hogy nyáron már nem muszáj harisnyát viselni

Néhány évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a nejlonharisnya eltűnik az elengáns viselet alapdarabjai közül. A brit hercegné, Kate Mi...

  • 2021-07-30 09:11
Bánfalvy Ágnes elárulta, miért mondott nemet élete egyik nagy lehetőségére

A Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorának legutóbbi adásában Nádas György műsorvezető Bánfalvy Ágnessel beszélgetett. A közkedvelt színművész nemcsak ...

  • 2021-07-30 07:54
Új címet kapott Eperjes Károly első filmje

Eperjes Károly első rendezésében a kommunista diktatúra keresztényüldözéseit vitte filmvászonra, amelynek részleteiről az M5 kulturális csatorna Libre...

  • 2021-07-30 06:47

hirdetés

Egyedi élményeket kínál a Lupa a Strandok Éjszakáján

A hazai strandkultúra ünnepén, július 31-én, a Strandok Éjszakáján számos program csalogatja a látogatókat a karibi hangulatot idéző pálmafás, fehérho...

  • 2021-07-28 18:45
Meddig tart ki az otthonteremtési program lendülete?

Az otthonteremtési programok előrehaladtával egyre szűkül majd azoknak a köre, akik igénybe tudják venni a támogatásokat, ez pedig megtorpanáshoz veze...

  • 2021-07-28 16:47
Végre kiderül, hogy mit dob a grillrácsra az ország

Divat lett a grillezés! Ma már nem kell hatalmas kert hozzá, akár az erkélyen is sütögethetünk – a biztonsági előírásokat betartva. Grillezünk barátok...

  • 2021-07-28 14:35
Kiderült mennyi PET-palacktól óvták meg a Földet a magyarok

A világ legnagyobb szódagépgyártója, a SodaStream összesítése szerint a magyar vásárlók 2019 júniusa és 2021 júniusa között 225 millió PET-palacktól ó...

  • 2021-07-28 13:24
Mr. Tibowsky Pop-Up Days a Tipton Eyeworks budapesti showroomjában

Mr. Tibowskynak, hazánk egyik leghírhedtebb tetováló- és képzőművészének, akit az sem rettent vissza, hogy a börtönökben inspirálódjon, július 29-től ...

  • 2021-07-28 12:34

Minden cikk

hirdetés

hirdetés