hirdetés

Partnereink

Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

hirdetés

Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

Igazán jó időt ígér a húsvéti hétvége, és főként azok számára tartogathat csupa izgalmat, akik olyan szerencsések, hogy a saját udvarukon, vagy éppen a teraszukon tölthetik a napfényes pihenőnapokat. Bár a nagy, baráti kertipartiknak most sajnos nincs itt az ideje, viszont lehetőségünk nyílik arra, hogy szűk családi körben akár hosszadalmasabb kerti sütögetésbe is belefogjunk. A Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt elárulja, hogyan készíthetünk tökéletes barbecue ételeket.

Éttermekbe jeles alkalmakon és ünneplésen kívül általában akkor megyünk a családdal, ha valami olyan ételre vágyunk, amihez macerás beszerezni az alapanyagokat, vagy éppen időnk nincs elkészíteni egy-egy pepecselős fogást. Az utóbbi hetekben sokan önjelölt pékké léptek elő, soha nem látott kattintásszámot érnek el a gasztro-oldalak és blogok, az otthonukba kényszerült emberek pedig olyan ételek elkészítéséhez is kedvet kaptak, amelyeknek korábban nem mertek nekiállni.

hirdetés

A hétvégi napsütéses idő lehetőséget ad a kerti sütögetésre is. Bár sokan összekeverik, a grillezés egészen más technikán alapul, mint a barbecue elkészítése. Azonban, ha megfogadjuk a Tetovált Séf tanácsait, biztosan sikereket érhetünk el vagy az egyik, vagy a másik technikát kipróbálva.

„Bármilyen húst választunk, nagyon fontos a jó minőség. Grillezés esetén dönthetünk marhabélszín, hátszín vagy nyak mellett, de izgalmas fogások készülhetnek sertéstarjából vagy szűzpecsenyéből, csirkéből és halakból is. A barbecue-hoz a zsírosabb, szaftosabb húsok passzolnak, mint a sertés- és marhaoldalas, szegy, a sertéslapocka, tarja vagy akár a dagadó” – kezdi az alapoknál Serényi Zsolt. „Ha grillezünk, dolgozzunk nyitott edénnyel, minél magasabb hőfokon, gyorsan. A barbecue az átlagosnál egy sokkal időigényesebb műfaj, itt a hús 110-140 celsius fok között sül, lassan, zárt térben.”

A tévhitekkel ellentétben sem a grillezésnél, sem a barbecue-nál nem pácolunk előre. „Grillételek esetén fűszerezni néhány órával a sütés előtt ajánlott, míg barbecue-nál közvetlenül a sütés megkezdése előtt. Alapfűszer a só és a bors, illetve sok cukor barbecue esetén. Itt a húst sütés közben almalével vagy almaecettel permetezzük, de használhatunk hideg vizet is, melyre rátapadnak a füstmolekulák, ettől lesz jó füstös az elkészült fogás” – árulja el a titkot a Tetovált Séf.

„A sütési idő húsfüggő, a barbecue csirkecomb 2 óra alatt, egy pulykamell 3 óra alatt készül el, míg egy sertésoldalas ízletes, szaftos elkészítése 5-6 órába is beletelhet. A legtöbb dolgunk a marhaszeggyel lesz, amely 10-15 órán át sül” – teszi hozzé a szakember, majd hangsúlyozza, fontos odafigyelni arra is, a limonádék, frissítők mellett milyen alkoholos italt fogyasztunk sütés közben. „Ajánlott kerülni a tömény italokat, hiszen sokáig figyelnünk kell a készülő ebédre vagy vacsorára. A sör, a cider és a fröccs, valamint a laza long drinkek, amik igazán önfeledté tehetik a sütögetés alatti időt.”

Természetesen annak sem kell lemondani ezekről a különleges ételekről, aki nem tudja megoldani, hogy otthon elkészíthesse a fogásokat, vagy nincs türelme az ilyen hosszas műveletekhez. A HelloPay Jatt+ szolgáltatásának köszönhetően nem csupán egyszerűen fizethetünk, ha a kedvenc éttermünkből rendelünk házhoz, hanem könnyen adhatunk borravalót is az eddig felszolgálóként dolgozó, most futárként megérkező, megszokott és szeretett arcoknak, ezzel is segítve a munkahelyük megtartását.

Forrás: Red Lemon Media

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.31.

Ma Angéla, Petronella napja van.

Saját kulacs használatával csökkenthető a fertőzésveszély

A kijárási korlátozások megszüntetése után újraindult az élet hazánkban, egyre többen merészkednek ki a nyilvános parkokba, kávézókba és éttermekbe. A...

  • 2020-05-29 13:31
Pünkösd Gyereknappal, "Budapest tengerpartján"

A pünkösdi háromnapos ünnepen reggel 9-től este 10-ig ingyenesen látogatható Budapest tengerpartja, a főváros északi határában immár negyedik éve csal...

  • 2020-05-29 10:32
Díjat nyert a közmédia egyik műsora

Az M2 Petőfi TV KiberMa című tech magazinja hozta el Az Év Esportja Díj Médiatartalom és felület kategóriájának elismerését. A rangos díjért a közmédi...

  • 2020-05-28 20:55
Túl sokba kerül az ingyenes parkolás

Hatalmas veszteségeket okoz a vállalkozásoknak és a lakosságnak Budapesten az ingyenes parkolás: miközben jelentősen növekedett a személyautó-forgalom...

  • 2020-05-28 19:19
Vendégváró finomságok Amerikából

Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is ott...

  • 2020-05-28 16:42

hirdetés

Infarktusa volt a Queen együttes gitárosának, Brian May-nek

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen együttes gitárosa. A 72 éves zenész hétfőn, közösségi oldalán osztott meg egy videót, és be...

  • 2020-05-28 13:23
Csak fél évig tarthat az immunitás az új koronavírus ellen

Csak fél évre alakulhat ki az új koronavírussal szembeni védettség azoknál, akik megfertőződtek, majd meggyógyultak a betegségből, állítják egy új tan...

  • 2020-05-28 11:00
Albánia legalizálni készül a kannabiszt orvosi célra

Európa egyik legnagyobb illegális kannabiszforrásaként emlegetik Albániát csaknem három évtizede. A balkáni ország fontolóra veszi a marihuna orvosi c...

  • 2020-05-28 08:15
Új regénysorozattal készül a Harry Potter írója

Új könyvsorozaton dolgozik a Harry Potter-könyvek írója, J.K. Rowling. A brit írónő ezt a Twitteren jelentette be, ahol azt is hangsúlyozta, hogy az ú...

  • 2020-05-28 06:49
Bemutatták az új európai élelmiszeripari stratégiát

Az Európai Bizottság Brüsszelben bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással...

  • 2020-05-26 14:30

Minden cikk

hirdetés

hirdetés