hirdetés

Partnereink

Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

hirdetés

Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

Igazán jó időt ígér a húsvéti hétvége, és főként azok számára tartogathat csupa izgalmat, akik olyan szerencsések, hogy a saját udvarukon, vagy éppen a teraszukon tölthetik a napfényes pihenőnapokat. Bár a nagy, baráti kertipartiknak most sajnos nincs itt az ideje, viszont lehetőségünk nyílik arra, hogy szűk családi körben akár hosszadalmasabb kerti sütögetésbe is belefogjunk. A Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt elárulja, hogyan készíthetünk tökéletes barbecue ételeket.

Éttermekbe jeles alkalmakon és ünneplésen kívül általában akkor megyünk a családdal, ha valami olyan ételre vágyunk, amihez macerás beszerezni az alapanyagokat, vagy éppen időnk nincs elkészíteni egy-egy pepecselős fogást. Az utóbbi hetekben sokan önjelölt pékké léptek elő, soha nem látott kattintásszámot érnek el a gasztro-oldalak és blogok, az otthonukba kényszerült emberek pedig olyan ételek elkészítéséhez is kedvet kaptak, amelyeknek korábban nem mertek nekiállni.

hirdetés

A hétvégi napsütéses idő lehetőséget ad a kerti sütögetésre is. Bár sokan összekeverik, a grillezés egészen más technikán alapul, mint a barbecue elkészítése. Azonban, ha megfogadjuk a Tetovált Séf tanácsait, biztosan sikereket érhetünk el vagy az egyik, vagy a másik technikát kipróbálva.

„Bármilyen húst választunk, nagyon fontos a jó minőség. Grillezés esetén dönthetünk marhabélszín, hátszín vagy nyak mellett, de izgalmas fogások készülhetnek sertéstarjából vagy szűzpecsenyéből, csirkéből és halakból is. A barbecue-hoz a zsírosabb, szaftosabb húsok passzolnak, mint a sertés- és marhaoldalas, szegy, a sertéslapocka, tarja vagy akár a dagadó” – kezdi az alapoknál Serényi Zsolt. „Ha grillezünk, dolgozzunk nyitott edénnyel, minél magasabb hőfokon, gyorsan. A barbecue az átlagosnál egy sokkal időigényesebb műfaj, itt a hús 110-140 celsius fok között sül, lassan, zárt térben.”

A tévhitekkel ellentétben sem a grillezésnél, sem a barbecue-nál nem pácolunk előre. „Grillételek esetén fűszerezni néhány órával a sütés előtt ajánlott, míg barbecue-nál közvetlenül a sütés megkezdése előtt. Alapfűszer a só és a bors, illetve sok cukor barbecue esetén. Itt a húst sütés közben almalével vagy almaecettel permetezzük, de használhatunk hideg vizet is, melyre rátapadnak a füstmolekulák, ettől lesz jó füstös az elkészült fogás” – árulja el a titkot a Tetovált Séf.

„A sütési idő húsfüggő, a barbecue csirkecomb 2 óra alatt, egy pulykamell 3 óra alatt készül el, míg egy sertésoldalas ízletes, szaftos elkészítése 5-6 órába is beletelhet. A legtöbb dolgunk a marhaszeggyel lesz, amely 10-15 órán át sül” – teszi hozzé a szakember, majd hangsúlyozza, fontos odafigyelni arra is, a limonádék, frissítők mellett milyen alkoholos italt fogyasztunk sütés közben. „Ajánlott kerülni a tömény italokat, hiszen sokáig figyelnünk kell a készülő ebédre vagy vacsorára. A sör, a cider és a fröccs, valamint a laza long drinkek, amik igazán önfeledté tehetik a sütögetés alatti időt.”

Természetesen annak sem kell lemondani ezekről a különleges ételekről, aki nem tudja megoldani, hogy otthon elkészíthesse a fogásokat, vagy nincs türelme az ilyen hosszas műveletekhez. A HelloPay Jatt+ szolgáltatásának köszönhetően nem csupán egyszerűen fizethetünk, ha a kedvenc éttermünkből rendelünk házhoz, hanem könnyen adhatunk borravalót is az eddig felszolgálóként dolgozó, most futárként megérkező, megszokott és szeretett arcoknak, ezzel is segítve a munkahelyük megtartását.

Forrás: Red Lemon Media

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 10.27.

Ma Szabina napja van.

Tényleg érdemes ingatlanirodát nyitni a válság idején?

Egységben az erő – ez a mondás igaznak bizonyul 2020-ban, és minden bizonnyal a következő időszakban is mindazok számára, akik ingatlanközvetítéssel s...

  • 2020-10-26 20:25
A gumiszervizek többsége az extra költségek ellenére sem tervez áremelést

Csökkent a gumiszervizek forgalma a tavaszi lezárások idején, harmaduk pedig még ennél is gyengébb eredményre számít az őszi szezonban – ez derült ki ...

  • 2020-10-26 18:07
Nagyot üt a friss Toxi-klip

„Nem én leszek, ki a végén feladja"- üvölti átütő erővel a Toxikoma című film dalbetétjéből készült, most megjelenő klipben a tehetséges ifjú színész,...

  • 2020-10-26 15:12
Új búvárórát mutatott be a Casio a búvárkodás szerelmeseinek

A Casio idehaza is elérhetővé tette első analóg búváróráját, a Frogmant, amely a népszerű G-Shock család stílusjegyeivel és funkcióival büszkélkedhet....

  • 2020-10-22 17:00
Hőszigetelés: a leghatékonyabb energiaspórolás – tervezzünk körültekintően!

A megfelelő homlokzati hőszigeteléssel akár 20-30 százalékkal csökkenthetjük fűtési költségeinket, de a nyári melegben is hűvösen tarthatjuk a lakást....

  • 2020-10-22 15:40

hirdetés

Gamification-nel segítik az oktatást a mérnökök

Tény, hogy ma még a fizika, a kémia, a matematika, a biológia, vagy az informatika nem azok közé a tantárgyak közé tartozik, amelyeket a diákok többsé...

  • 2020-10-22 12:48
Hajrá immunerősítés!

Így október közepén mindenhonnan az immunerősítés fontosságáról olvashatunk. Számtalan praktikát és még több csodaszert, tuti receptet ajánlanak, amik...

  • 2020-10-22 10:56
Már elérhető Feng Chen Wang és a Converse közös kreációja, a Chuck 70 2-in-1

Több mint két évvel ezelőtt, a New York-i divathétnek köszönhetően kezdte meg a közös munkát Feng Chen Wang és a Converse. Ennek a látványos együttműk...

  • 2020-10-22 09:31
Budapestről is jelentkezik a 2020-as MTV EMA gála

A 2020-as MTV Europe Music Awards több szempontból is rendhagyó eseménynek ígérkezik. Az egyik legizgalmasabb, hogy 2020-ban Magyarország is a gála hi...

  • 2020-10-22 08:09
Nemzetközi cégek és világhírű szakértők csatlakoztak a Priceless Planet Koalícióhoz

A jelenlegi világjárvány is hangsúlyossá tette, hogy kölcsönösen összekapcsolt világban élünk, és hogy bolygónk egészsége és jóléte szorosan összefügg...

  • 2020-10-21 23:24

Minden cikk

hirdetés

hirdetés