hirdetés

Partnereink

Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

hirdetés

Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

Igazán jó időt ígér a húsvéti hétvége, és főként azok számára tartogathat csupa izgalmat, akik olyan szerencsések, hogy a saját udvarukon, vagy éppen a teraszukon tölthetik a napfényes pihenőnapokat. Bár a nagy, baráti kertipartiknak most sajnos nincs itt az ideje, viszont lehetőségünk nyílik arra, hogy szűk családi körben akár hosszadalmasabb kerti sütögetésbe is belefogjunk. A Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt elárulja, hogyan készíthetünk tökéletes barbecue ételeket.

Éttermekbe jeles alkalmakon és ünneplésen kívül általában akkor megyünk a családdal, ha valami olyan ételre vágyunk, amihez macerás beszerezni az alapanyagokat, vagy éppen időnk nincs elkészíteni egy-egy pepecselős fogást. Az utóbbi hetekben sokan önjelölt pékké léptek elő, soha nem látott kattintásszámot érnek el a gasztro-oldalak és blogok, az otthonukba kényszerült emberek pedig olyan ételek elkészítéséhez is kedvet kaptak, amelyeknek korábban nem mertek nekiállni.

hirdetés

A hétvégi napsütéses idő lehetőséget ad a kerti sütögetésre is. Bár sokan összekeverik, a grillezés egészen más technikán alapul, mint a barbecue elkészítése. Azonban, ha megfogadjuk a Tetovált Séf tanácsait, biztosan sikereket érhetünk el vagy az egyik, vagy a másik technikát kipróbálva.

„Bármilyen húst választunk, nagyon fontos a jó minőség. Grillezés esetén dönthetünk marhabélszín, hátszín vagy nyak mellett, de izgalmas fogások készülhetnek sertéstarjából vagy szűzpecsenyéből, csirkéből és halakból is. A barbecue-hoz a zsírosabb, szaftosabb húsok passzolnak, mint a sertés- és marhaoldalas, szegy, a sertéslapocka, tarja vagy akár a dagadó” – kezdi az alapoknál Serényi Zsolt. „Ha grillezünk, dolgozzunk nyitott edénnyel, minél magasabb hőfokon, gyorsan. A barbecue az átlagosnál egy sokkal időigényesebb műfaj, itt a hús 110-140 celsius fok között sül, lassan, zárt térben.”

A tévhitekkel ellentétben sem a grillezésnél, sem a barbecue-nál nem pácolunk előre. „Grillételek esetén fűszerezni néhány órával a sütés előtt ajánlott, míg barbecue-nál közvetlenül a sütés megkezdése előtt. Alapfűszer a só és a bors, illetve sok cukor barbecue esetén. Itt a húst sütés közben almalével vagy almaecettel permetezzük, de használhatunk hideg vizet is, melyre rátapadnak a füstmolekulák, ettől lesz jó füstös az elkészült fogás” – árulja el a titkot a Tetovált Séf.

„A sütési idő húsfüggő, a barbecue csirkecomb 2 óra alatt, egy pulykamell 3 óra alatt készül el, míg egy sertésoldalas ízletes, szaftos elkészítése 5-6 órába is beletelhet. A legtöbb dolgunk a marhaszeggyel lesz, amely 10-15 órán át sül” – teszi hozzé a szakember, majd hangsúlyozza, fontos odafigyelni arra is, a limonádék, frissítők mellett milyen alkoholos italt fogyasztunk sütés közben. „Ajánlott kerülni a tömény italokat, hiszen sokáig figyelnünk kell a készülő ebédre vagy vacsorára. A sör, a cider és a fröccs, valamint a laza long drinkek, amik igazán önfeledté tehetik a sütögetés alatti időt.”

Természetesen annak sem kell lemondani ezekről a különleges ételekről, aki nem tudja megoldani, hogy otthon elkészíthesse a fogásokat, vagy nincs türelme az ilyen hosszas műveletekhez. A HelloPay Jatt+ szolgáltatásának köszönhetően nem csupán egyszerűen fizethetünk, ha a kedvenc éttermünkből rendelünk házhoz, hanem könnyen adhatunk borravalót is az eddig felszolgálóként dolgozó, most futárként megérkező, megszokott és szeretett arcoknak, ezzel is segítve a munkahelyük megtartását.

Forrás: Red Lemon Media

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 08.15.

Ma Mária napja van.

Ezek az orvosi tanácsok segítenek átvészelni az allergiaszezont

Az augusztus az allergiában szenvedők számára az egyik legnehezebben elviselhető hónap, hisz ekkor egyszerre két erősen allergén növény is virágzik: a...

  • 2020-08-14 22:50
Piknikezzünk pulykás falatokkal!

Mit csomagoljunk a kiránduláshoz, hogy tökéletesen sikerüljön? A napsütés és a madárcsicsergés mindenkit kicsalogat a természetbe. A szabadtéri élmény...

  • 2020-08-14 20:47
Richard Gere harminc éve udvarol Rómeóként Juliának!

Ó, az a híres, limuzinos-esernyős erkélyjelenet Julia Robertsszel és Richard Gere-rel! Kerek szülinapját ünnepli a mára már hollywoodi klasszikusnak s...

  • 2020-08-14 18:07
Az idei tanévkezdésre is széles tanszerválaszték a SPAR-ban

Az üzletlánc INTERSPAR hipermarketei széles iskolaieszköz-kínálattal készülnek a szeptemberi becsengetésre. A legfontosabb alapkellékek a szupermarket...

  • 2020-08-14 16:22
Pesti balhé hozza a nyár új slágerdalát

A mozikban továbbra is a nézettségi lista élén álló és már több mint 35 ezer néző felett járó, az örült képbelopásról szóló magyar akció-vígjáték, a P...

  • 2020-08-14 13:49

hirdetés

Sneaker a hulladékmentes jövőért

A Converse a Nike Space Hippie innovációját újjáalakítva tett újabb lépést a hulladékmentes jövőért. Az ikonikus Nike modell vívmányát a szintén az eg...

  • 2020-08-14 11:39
Alba Regia Feszt idén is a magyar zenészek mellett!

Augusztus 22-24-ig idén is kiáll a magyar zenészek és az igényes zenekedvelő közönség mellett a királyok városa. Székesfehérvár Önkormányzata és a Kod...

  • 2020-08-14 10:11
Már a megrendelés napján is kiszállít a SPAR online shop

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően augusztus 10-től az online shopban megvásárolt termékeket akár már a megrendelés napján kiszállítja a SPAR Bud...

  • 2020-08-14 08:00
Horgászturizmus: áldás vagy átok?

Az idei év a vízparti régiók számára sem volt felhőtlen. A határlezárások miatt Európa-szerte elmaradtak a turisták és így a hobbihorgászok is. Ez ped...

  • 2020-08-13 23:18
Már két halott a belarusz tüntetéseken, az EU közvetíteni akar

Már két halálos áldozatuk van a belarusz elnökválasztás miatt kirobbant tüntetéseknek. Az ottani hatóságok megerősítették, hogy meghalt egy őrizetbe v...

  • 2020-08-13 20:30

Minden cikk

hirdetés

hirdetés