hirdetés

Partnereink

Grillezési tippek a tökéletes eredmény érdekében

hirdetés

Grillezési tippek a tökéletes eredmény érdekében

A kellemes, napsütéses idő beköszöntével és a hosszabb nappaloknak köszönhetően egyre többen kapnak kedvet az otthoni grillezéshez. A sütögetéshez még inkább kedvet csinál, hogy a koronavírus járvány miatt most a szokásosnál többet lehetnek együtt a család tagjai. A Sencor összegyűjtötte a legfontosabb grillezési tippeket a minél teljesebb élmény érdekében.

A faszenes grilleknél sokszor kihívásokkal jár elérni a sütéshez szükséges ideális hőfokot. Jellegéből adódóan a legtöbbször vagy nem sül át rendesen a hús, vagy pedig megég és a közepe nyers marad. Közben takarítása sokszor több ideig tart, mint maga a grillezés. Éppen ezért érdemes elektromos kontaktgrillt választani, amelyen zsiradék nélkül készíthetők el a csillagos ötös finomságok.

hirdetés

„Ezeknél az elektromos készülékeknél a harmadik generációs, tapadásmentes felületnek köszönhetően nincs szükség olajra a sütéshez, ráadásul az automatikus hőmérséklet-szabályozó megakadályozza a hússzeletek odaégetését” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. Hozzátette: a kontaktgrilleknél a grillezendő húsok és zöldségek tökéletesen megőrzik ízüket és a bennük lévő tápanyagokat. A grill lapok megfelelő beállításával pedig különféle vastagságú ételek, így például steakek vagy kukoricák is egyszerűen grillezhetők.

Egyes készülékeknél a vastagságmérő szenzornak köszönhetően digitális kijelzőn nyomon követhető a grillezés készültégi szintje, így teljes mértékben az elvárásoknak megfelelő steak, vagy húspogácsa süthető velük. „A kontaktgrillek tisztítása minden esetben gyerekjáték, gyakran elég egy papírtörlő, de a tökéletes végeredmény érdekében akár mosogatógépben is el lehet mosni a sütőlemezeket” – emelte ki a Sencor termékmenedzsere.

Ideális húspác elkészítése

Egy jóféle pác csodát tesz az alapanyaggal, legyen szó zöldségről, halféléről, vagy húsokról. A megfelelő eredmény érdekében érdemes házi készítésű páccal kezelésbe venni a grillezendő húsokat, mert elzárja a levegőtől, vagyis a káros oxidációtól a hússzeleteket, így azok tovább frissek maradnak. Az ideális húspác alapját mindig valamilyen olaj, vagy zsiradék adja, amiben jól oldódnak az aromaanyagok, ezért a húsok jobban át tudják venni a fűszerek ízeit. A legnépszerűbb ízesítő a fokhagyma, a rozmaring és a kakukkfű, de bármilyen szárított és frissen aprított zöldfűszer használata hasznos lehet.

A húspácban érdemes használni valamilyen savas alapanyagot is – például citromlevet, vagy borecetet, mert ennek köszönhetően a húsok rostjai fellazulnak, így sütés közben a csirke-, pulyka-, sertés-, vagy marha húsok porhanyóssá, omlóssá és szaftossá válnak. „A sütés előtt érdemes bizonyos ideig pihentetni a húsokat a pácban. Az ehhez szükséges idő eltérő lehet – szárnyasoknak 1-12 óra, vörös húsoknak 3-24 óra ajánlott -, de a halaknál elegendő lehet fél óra pihentetés” – tette hozzá a Sencor szakembere.

Panini készítés egyszerűen

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a panini, amit kontaktgrillekkel is el lehet készíteni, mivel egyes készülékeknél cserélhető panini lapok állnak rendelkezésre. A panini alapja egy Cibatta nevű, bagettszerű hosszúkás szendvics fajta, amely tetszés szerint ízesíthető különböző húsokkal, zöldségekkel, szószokkal és sajtokkal. Sütés közben, hő hatására a panini szerkezete megpuhul, külseje ropogós lesz, a benne lévő sajt pedig megolvad. Az elkészült szendvicset érdemes melegen tálalni, hiszen így élvezhetők ki legjobban az ízei.

A grillezés legizgalmasabb része természetesen a kísérletezés, amire a kontaktgrillnek köszönhetően nemcsak a melegebb évszakokban, hanem egész évben lehetősége van a sült húsok és pirított zöldségek kedvelőinek.

 Forrás: SENCOR, OneOnOne Kommunikáció

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.31.

Ma Angéla, Petronella napja van.

Saját kulacs használatával csökkenthető a fertőzésveszély

A kijárási korlátozások megszüntetése után újraindult az élet hazánkban, egyre többen merészkednek ki a nyilvános parkokba, kávézókba és éttermekbe. A...

  • 2020-05-29 13:31
Pünkösd Gyereknappal, "Budapest tengerpartján"

A pünkösdi háromnapos ünnepen reggel 9-től este 10-ig ingyenesen látogatható Budapest tengerpartja, a főváros északi határában immár negyedik éve csal...

  • 2020-05-29 10:32
Díjat nyert a közmédia egyik műsora

Az M2 Petőfi TV KiberMa című tech magazinja hozta el Az Év Esportja Díj Médiatartalom és felület kategóriájának elismerését. A rangos díjért a közmédi...

  • 2020-05-28 20:55
Túl sokba kerül az ingyenes parkolás

Hatalmas veszteségeket okoz a vállalkozásoknak és a lakosságnak Budapesten az ingyenes parkolás: miközben jelentősen növekedett a személyautó-forgalom...

  • 2020-05-28 19:19
Vendégváró finomságok Amerikából

Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is ott...

  • 2020-05-28 16:42

hirdetés

Infarktusa volt a Queen együttes gitárosának, Brian May-nek

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen együttes gitárosa. A 72 éves zenész hétfőn, közösségi oldalán osztott meg egy videót, és be...

  • 2020-05-28 13:23
Csak fél évig tarthat az immunitás az új koronavírus ellen

Csak fél évre alakulhat ki az új koronavírussal szembeni védettség azoknál, akik megfertőződtek, majd meggyógyultak a betegségből, állítják egy új tan...

  • 2020-05-28 11:00
Albánia legalizálni készül a kannabiszt orvosi célra

Európa egyik legnagyobb illegális kannabiszforrásaként emlegetik Albániát csaknem három évtizede. A balkáni ország fontolóra veszi a marihuna orvosi c...

  • 2020-05-28 08:15
Új regénysorozattal készül a Harry Potter írója

Új könyvsorozaton dolgozik a Harry Potter-könyvek írója, J.K. Rowling. A brit írónő ezt a Twitteren jelentette be, ahol azt is hangsúlyozta, hogy az ú...

  • 2020-05-28 06:49
Bemutatták az új európai élelmiszeripari stratégiát

Az Európai Bizottság Brüsszelben bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással...

  • 2020-05-26 14:30

Minden cikk

hirdetés

hirdetés