hirdetés

Partnereink

Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója

hirdetés

Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója

Tálaljuk reggelire vagy vacsorára a családnak! Kiadós és eszméletlenül finom.

Hozzávalók:

hirdetés

  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény (csapott)
  • 1 db chili (kicsi)
  • bors ízlés szerint(frissen őrölt)
  • 2 közepes db piros kaliforniai paprika
  • 1 db padlizsán (közepes)
  • 1 közepes db paradicsom
  • 60 dkg konzerv paradicsom (2 konzerv, darabolt, hámozott)
  • 1 kávéskanál harissa paszta
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (édes)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 6 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg kecskesajt
 

Elkészítés:

  1. Először a zöldségeket tisztítjuk, majd készítjük elő: a vöröshagymát félbe és karikára vágjuk, a fokhagymát áttörjük, a paprikát félbe, majd keresztbe, csíkokba vágjuk, a padlizsánt negyedbe és szeletekbe, a paradicsomot kicsi kockákba vágjuk (aki nem szereti a héját, tegye forró, majd jeges hideg vízbe és húzza le róla), a kimagozott chilit aprítsuk fel.
  2. Egy nagy (nehéz, lehetőleg vas) serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dobjuk rá a fokhagymát, a chilit, a köményport és egy kevés borsot.
  3. Ha már isteni illatok szállnak fel a serpenyőből, akkor jöhet a hagyma, pár perccel után a kaliforniai paprika, majd újabb két perc után a padlizsán és a friss paradicsomból vágott darabok. Magas lángon dolgozzunk, folyamatosan keverjük, ha kicsit odakap az sem baj, kellemes ízt kölcsönöz neki.
  4. Most jöhet a darabolt konzerves paradicsom és a további ízesítés, harissa, só, bors, paprika. Addig süssük a hozzávalókat, hogy a paradicsom leve kissé besűrűsödjön, de a zöldségek még maradjanak ropogósak.
  5. Ha elkészült az étel, készítsünk hat mélyedést a tetején, és óvatosan törjük bele a tojásokat. Rögtön forgassuk át a szélüket, hogy bezáródjanak, mint egy buggyantott tojás. Fedjük le az edényt, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk így pár percig.
  6. Tálaláskor szórjuk meg egy kevés morzsolt kecskesajttal és frissen vágott petrezselyemmel. Hagyjuk a serpenyőben, így tegyük az asztalra. Kerüljön mellé meleg pita vagy fehér kenyér. Jó étvágyat hozzá!

Forrás: Nosalty

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.19.

Ma Emma napja van.

Újabb varázslatos gyermekkönyvvel jelentkezik J. K. Rowling

2021. október 12-én több mint 20 országban egyszerre jelenik meg J. K. Rowling legújabb, gyerekeknek szóló regénye, a The Christmas Pig. A történet a ...

  • 2021-04-19 14:21
Óvatosan szépülnek a magyar nők

A magyar nők egyre inkább a természetes szépségük kiemelésére törekednek. Siklós Júlia professzionális sminktetováló és oktató - a szakmában töltött 1...

  • 2021-04-19 11:08
Építkezők, felújítók, figyelem: szigorúbban veszik a villamossági szabályokat

2020 szeptemberében jelentős szigorításon estek át a villamosbiztonsági szabályozások, ugyanakkor a koronavírus-járvány hevében erről csak nagyon keve...

  • 2021-04-19 08:03
Ingatlan, mint befektetés a járvány árnyékában

Így egy évvel a koronavírus megjelenése után már nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy egy komoly gazdasági válságot élünk át éppen. Nem vigasztal senk...

  • 2021-04-19 06:50
Hogy készül a klasszikus lebbencsleves?

Ismerjük a mondást, "ahány ház, annyi szokás", de nekünk ez a kedvenc verziónk! :)

  • 2021-04-16 19:16

hirdetés

Ezek a legfontosabb kültéri felújítási munkák tavasszal!

A záporok, a tűző napsütés mind-mind károsíthatják a kültéri bútorok, kerítések felületét, ezért érdemes még tavasszal átvizsgálnunk minden darabot, é...

  • 2021-04-16 16:04
Nagyon sokan csökkentenék napelemmel az energiaköltségeiket

A megkérdezettek kétharmada szeretne otthonába napelemes rendszert telepíteni, mert környezettudatos és megtérülő beruházásnak tartja - derült ki az E...

  • 2021-04-16 13:15
Több mint 200 pszichológus segít ingyen a magyar egészségügyi dolgozókon

Majdnem kétszázötven magyar pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember ajánlotta fel ingyenes segítségét a járvány alatt a betegekért küzdő...

  • 2021-04-16 10:42
Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott Bacon

Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon.

  • 2021-04-16 08:09
A Kosnak pihenésre is szüksége van

Hagyja, hogy a nap magától alakuljon, és ne próbálja meg semmilyen irányba terelni a dolgokat. Álljon ellen annak a késztetésnek, hogy szabadidejét mu...

  • 2021-04-16 06:25

Minden cikk

hirdetés

hirdetés