hirdetés

Partnereink

Ízletes szárnyas pho

hirdetés

Ízletes szárnyas pho

Sokak számára elképzelhetetlen a nem marhából, de legalábbis jó adag disznóból készített pho, én se ettem túl sok emlékezetest. De ennek most vége, mert ez a csirke-kacsa pho ténylegesen a legjobb dolog, amit szárnyasokból ki lehet hozni ebben a műfajban.

Ízletes, tartalmas, fűszeres, nulla ízfokozóval. Picit időigényes, de egyáltalán nem bonyolult, a művelet 90%-ában magában is elvan a leves, a végeredmény pedig tényleg megér egy misét!

hirdetés

Hozzávalók a levesfőzéshez:

  • 1 kg csirkeaprólék (szárny, láb, farhát, akármi)
  • 4 közepes db kacsacomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 3 db újhagyma
  • 1 db chili
  • 1 db fahéjrúd
  • 3 db csillagánizs
  • 1 tk koriandermag
  • 1 tk szegfűbors
  • ízlés szerint
  • 6 ek halszósz

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • 3 db újhagyma zöldje
  • koriander ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint(thai bazsalikom)
  • menta ízlés szerint
  • 1 db lime (negyedekbe vagy nyolcadokba vágva)
  • 1 kis fej vöröshagyma

Ekészítés:

  1. A csirkeaprólékot (nálam mind szárny volt, de láb és csont is mehet bele, úgy még tutibb) egy nagy fazékba rakjuk, és felengedjük hideg vízzel, legalább 3-4 literrel. Feltesszük főni.
  2. Amikor már erősebben gyöngyözni kezd a víz, takarékra (tényleg a legalacsonyabb fokozatra!) vesszük a lángot, és így főzzük 12-24 órát.
  3. Mikor már igazán húsleves illatú, kiszedjük a csirkemaradványokat (igen, NAGYON szét fog főni minden), és átszűrjük a házi csirkealapelvünket.
  4. Egy serpenyőben aztán lepirítjuk a kacsacombokat, a bőrös felükkel kezdve. Nekem most combom volt itthon, de mellel is működni fog! A jól lepirított combokat eztán áttesszük az alaplébe, és kicsit feljebb vesszük a lángot.
  5. A hagyományos pho hű védelmezői most forduljanak el: a félbevágott hagymát és gyömbért, a fokhagymákat, az újhagymát, a chilit és a fűszereket a kacsacombok után hátramaradt zsírba tesszük és jól odakapatjuk. Persze szárazon is lepiríthatjuk, de szerintem a zsíron való pirítás még intenzívebb ízeket szabadít fel.
  6. Amikor már alaposan megperzselődtek, a combok után küldjük az alaplébe. A zsírt próbáljuk meg minél jobban becsepegtetni róluk, hogy ne legyen nagyon olajos a leves.
  7. Közel forralásig melegítjük a levest, majd ekkor hozzáadjuk a sót, a nádcukrot és halszószt. Kóstolgassuk, mert mindenkinek más mennyiségben és arányban fűszerezve ízlik.
  8. Mérsékeljük a lángot, és így főzzük további 2-3 órát. Szükség szerint pótolhatjuk az elfőtt víz egy részét, de túl sokat nem érdemes, mert úgy veszít az ízéből a lé.
  9. A kész levesből kiszedjük a húst és a zöldségeket-fűszereket, majd hagyjuk 1 órát ülepedni és hűlni a levest. Amikor ez letelt, finom szövésű szűrőn átszűrjük a levet, és szükség eseten utána fűszerezzük.

Tálalás:

  1. Amíg pihen a leves, a rizstésztát megfőzzük (én csak forró vízzel szoktam leönteni és lefedem negyed órára), a kacsacombokról leszedjük a húst, és előkészítjük a zöldfűszereket. Újhagymazöld, koriander, thai bazsalikom és menta mind mehet bele, ha tudunk szerezni.
  2. Végül tálalunk: a tányérokba egy-egy adag rizstésztát és húst szedünk, rámerjük a levest, majd ízlés szerint megszórjuk a zöldekkel, a vékonyra szelt hagymával, babcsírával, szezámmaggal vagy amivel szeretjük.
  3. Befejezésképpen meglocsoljuk egy kevés limelével, majd az utolsó cseppig bekanalazzuk.

Forrás: Nosalty

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 01.21.

Ma Ágnes napja van.

Fék nélkül csökkentek év végén is a bérleti díjak

Ahogy arra számítani lehetett, az albérletpiaci árak lejtőn maradtak az KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint.

  • 2021-01-18 21:39
Mire számítson holnap a Kos?

A változás stresszes lehet, és ez érvényes a pozitív változásokra is. Ez azt jelentheti, hogy maga mögött hagyja a jól ismert, kitaposott ösvényt, és ...

  • 2021-01-18 20:34
Tejszínes-bazsalikomos cukkinikrémleves

Egy igazi nyári krémleves, ami melegen és jéghidegen is isteni, egy kis bazsalikommal felturbózva. Ez a mi bazsalikomos cukkinikrémlevesünk!

  • 2021-01-18 17:26
30 éve várják a Gulag gyermekei, hogy hazaköltözhessenek

Ma, január 18-án újratárgyalja az orosz parlament a törvényjavaslatot, melyet a köznyelv csak "Gulag gyermekeiként" ismer. A "Gulag gyermekei" 30 éve ...

  • 2021-01-18 15:20
Ismét sokan menekültek a hegyekbe a szobafogságból Magyarországon

Az év harmadik hétvégéjén is sokan vették a hegyek felé az irányt Magyarországon, hogy kiszabaduljanak a járvány miatti szobafogságból. A legtöbb euró...

  • 2021-01-18 13:28

hirdetés

Elsüllyedt egy teherhajó a Fekete-tengeren

Elsüllyedt egy teherhajó vasárnap a Fekete-tengeren, Törkörszág partjai közelében - jelentette az Anadolu török hírügynökség. Legkevesebb négyen megha...

  • 2021-01-18 12:00
Egyre több oltóanyaggal oltanak Európában

Oltanak Európában: már a második adagot kapják Spanyolországban és Olaszországban is. Szerbiába megérkezett a kínai vakcina is.

  • 2021-01-18 10:36
Az utóbbi idők legjelentősebb régészeti felfedezése Szakkarában

Egy 4200 éves halotti templomot fedeztek fel egyiptomi régészek a szakkarai nekropoliszban, a Kairótól délre fekvő ősi temetőben, ahol 2007 óta folyna...

  • 2021-01-18 09:02
„Vendégségben Önnél” a Nemzeti Filharmonikusok online kamarahangversenyei

Reméljük, hamarosan újra élvezhetjük a koncertek, kiállítások, fesztiválok, színházak nyújtotta élményeket. Ám addig sem kell megvonunk magunktól mind...

  • 2021-01-17 14:18
A Continental bemutatja a „Vision 2030" stratégiai programját a Gumiabroncs üzletág számára

A Tőkepiaci Napok kapcsán a Continental ismertette a Gumiabroncs üzletágra vonatkozó új stratégiai programját. A „Vision 2030" a szervezet és az össze...

  • 2021-01-17 11:21

Minden cikk

hirdetés

hirdetés