A legfinomabb lángos recept, amit soha nem fogsz elfelejteni
hirdetés
Szeretitek a lángost? Isteni finom fokhagymás, sajtos, tejfölös lángost? Azt hiszem egy pár embernek most beindult a nyál csorgása.
Csináld meg otthon a tuti lángos receptet és lepd meg a vendégeket vagy a családodat, egy kis vízparti finomsággal. Tökéletes finomság kerti partykra, főleg ha a kertben medence is van. Esetleg a lángos mellé, kínálhatsz jéghideg lime-os limonádét.
hirdetés
A receptet nagyon részletesen fogom leírni, kedvezve azoknak is, akik esetleg nem olyan jártasak a konyhában, mégis úgy gondolják, hogy szívesen elkészítenék ezt a finomságot.
Hozzávalók
50g friss élesztő
2 dl tej
1 csapott evőkanál cukor
100g finomliszt
1 csipet só
kb 4-5 dl langyon sós víz
fokhagyma
tejföl
sajt
Aki szereti a pikánsabb dolgokat, tehet a lángosra bacon szalonnát is.
Elkészítése
A tejet megmelegítjük kb 1perc 15mp-ig a mikróban.
Hozzáadjuk a cukrot és jól elkeverjük
Majd az élesztőt belemorzsoljuk, összekeverjük és félretesszük.
Ugye ezt a folyamatot nevezzük úgy, hogy az élesztőt megfuttatjuk a tejben.
Kimérjük a lisztet és mikor felfutott az élesztőnk, hozzá öntjük a liszthez.
Langyos sós vizet keverünk és kb 4 dl azonnal beleöntünk, majd jól összedolgozzuk.
Ha úgy érezzük, hogy a tésztánk kemény, fokozatosan langyos sós vizet adunk hozzá, addig míg olyan nem lesz a tészta, mint a lángososnál, amit szépen meg tudnak formázni a kezükkel.
Tehát alapjába véve egy könnyű, könnyen gyúrható tésztát fogunk kapni.
Ha kidolgoztuk a tésztát félretesszük és kb 1 órát állni hagyjuk letakarva. Kb 2-3 szorosára fog dagadni a tészta.
Forró olajba sütjük ki a lángost.
A kezünkbe olajat teszünk és csípünk egy darabot a lángos tésztából, kb egy kisebb tenyérnyit. De ezt az első lángos kisütése után tapasztalni fogjuk mekkorát csípjünk le a tésztából. A tésztát formázzuk lángos alakúra, esetleg aki nem tudja hogyan kell, az interneten nézhet videókat a lángos kézzel való formázásáról.
Mindig olajozzuk a kezünket, különben hozzá fog tapadni a tészta.
A fokhagymát összenyomjuk fokhagyma nyomóval és adunk hozzá egy kis vizet, amit szintén megsózunk egy kicsit.
A tökéletes lángos
fokhagyma
tejföl
sajt
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek.