Az ő sajttorta receptje nyert!
hirdetés
Kíváncsi vagy azízében magyar sajátosságot hordozó Budapest Cheesecake-re? Már nem kell tovább várnod! A Philadelphia átadta a múlt hónapban meghirdetett receptversenygyőztesének járó elismerést. A szakmai zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszenközel 140különleges és izgalmas recept közül kellett döntenie.
A pályázat nyertese és egyben a Budapest Cheesecake megalkotója Teller Zsuzsa lett, aki újraértelmezve a mákos guba fogalmát, megalkotta a „Mákosgubás sajttortácskát, szilvaöntettel”.A receptet a Philadelphia mindenki számára elérhetővé tette, így bárki elkészítheti a különleges sajttortát.
hirdetés
A sajttorta rengeteg változatban létezik szerte a világon, két dolog azonban mindenhol közös bennük. Az egyik, hogy a legfontosabb összetevője a krémsajt, a másik, hogy a legtöbben azért szeretik, mert könnyű, habos-krémes, mégis ízletes édesség. A Philadelphia nem hagyta, hogy a cukrászsüteményeiről híres Budapest sajttorta nélkül árválkodjon, és szeptemberben meghirdette receptversenyét, hogy megtalálja a híres New York cheesecake méltó párját.
A Budapest Cheesecake és megalkotója
A pályázat nyertese, Teller Zsuzsa már gyerekkorában is imádott sütni, és nagyon örült az elismerésnek, valamint a Budapest Cheesecake megalkotójának járó KitchenAid ARTISANrobotgépnek. „Nagyon szeretek sürögni-forogni a konyhában, és ha ezt ekkora elismeréssel és ilyen szép nyereménnyel jutalmazzák, az fantasztikus érzés.” A díjátadó után Zsuzsa hivatalosan is a Budapest Cheesecake megalkotója lett.Kedvenc desszertje mindig is a mákos guba volt, és már többször kísérletezett különböző változatok elkészítésével. Mikor meglátta asajttorta pályázati felhívását, rögtön tudta, hogy „Mákosgubássajttortácskájával” neveznie kell, és remélte, hogyízletes desszertje sok-sok család kedvencévé válik.Zsuzsa kreatív és ínycsiklandó receptjéért látogass el a Budapest CheesecakeFacebook oldalára és készítsd el Te is!
A döntéshozatal
A győztes Budapest Cheesecake-etszakmai zsűri választotta ki a legjobbak közül. Temesvári Kornél, a White-Lake Kft. ügyvezetője fontosnak tartja a kezdeményezést:„A versennyel a gasztronómia és a sütemények rajongóit szerettük volna valami különlegesalkotására inspirálni. A nevezők rendkívül kreatívak voltak, olyan különleges összetevőket használtak, mint például a Tokaji Aszú, a szilvapálinka, a mák, a túró rudi és még sorolhatnám. Nehéz döntés volt kiválasztani a győztest, de végül megtaláltuk a New York cheesecake méltó hazai konkurensét.” A döntésben részt vettKajári Zsófia, a Nők Lapja Konyha főszerkesztője, Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek blog szerzője és Márk Szonja, az Édesem blog szerzője is. Az értékelés során fontosnak tartották, hogy a Budapest sajttorta egyszerre legyen igazi hungarikum, és méltó képviselője a magyar cukrászhagyományoknak a nemzetközi porondon.
A White Lake Kft-ről röviden
A White Lake Kft. tejipari és szárazáru termékek márkaképviseletét, kizárólagos forgalmazását látja el Magyarországon. Teljes körű szolgáltatást nyújt partnereinek, beleértve a marketing, a kereskedelem, valamint a logisztikai tevékenységek területeit. A vállalat kizárólag az európai piacon elismert cégek megbízható márkáival, jó minőségű termékeivel dolgozik. Legnagyobb tejipari beszállító között szerepel a Mondelēz World TravelRetail LRC, a DMK DeutschesMilchkontor GmbH, a FrischliMilchwerke GmbH és a Fromageries Bel is.