Dobd fel a brassóit borsóval!
hirdetés
Ha gyorsan és könnyen elkészíthető ételt keresel, amit mindenki megeszik, még a legválogatósabbak is, akkor készítsd el a borsós csirke brassóit. Egy igen ízletes és finom étel, amellett nem is bonyolult elkészíteni, te is meg tudod csinálni.
A hozzávalók 4 adagos kiszerelésben a raguhoz: 50 dkg csirekemell filé, 1 közepes db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál napraforgó olaj, 1 közepes darab tv paprika, 1 nagy db paradicsom, 25 dkg zöldborsó.
hirdetés
A burgonya 1 kg burgonya legyen és 0,5 dl napraforgó olaj kell hozzá. A sütéshez. Így készítsd el: a ragut úgy kell elkészíteni, hogy az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. Másodszorra a csirkemellet egyforma kockára vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, míg kifehéredik a hús. Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héjat. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk. Mikor puhul, hozzáadhatjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt. Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat. Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele. S máris kész a borsós csirke brassói.
Fogj hozzá azonnal, és készítsd el, mire hazaér a család, meglepheted őket ezzel a finom és laktató étellel, ami hozzátartozik minden háziasszony alapvető konyhai tudományához. A borsós csirke mellé szelj finom kenyérszeleteket, a friss kenyér jól esik majd a brassóihoz. A kész ételt kínálhatod savanyúsággal, vagy befőttel is.
Ezek a hozzávalók egy négyfős ebédhez elegendőek, így sajnos nem tudsz kétszer szedni, pedig, fogadjunk, hogy gondolnál rá!
A hagyományos brassói ugyanígy készül, csak nincs benne zöldborsó, és a ragut nem kevered össze a burgonyával. Egyébként ugyanez a recept. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki kívánatosat szeretne főzni, és legalább egy ebédre valót. A borsó feldobja a brassóit és kevésbé lesz száraz tőle az étel. A tavaszi ízeket idézi, és így tavasszal kiváló étel minden háztartásban. Ha elkészíted a receptet, fogyaszd egészséggel az ételt, és biztos, hogy a család végignyalja mind a tíz ujját utána, annyira finom. Tálalhatod káposztasalátával is, ilyenkor tavasszal talán ez a legideálisabb mellé. Lényeg, hogy valami könnyed salátaféle járjon hozzá, ami jólesik a forró étel mellé.
Nem az a túlbonyolított étel, de egytálételnek kiváló, és ha valami olyat kell készíteni, amit mindenki megeszik, akkor ez kiváló étel hozzá.
Ajánlom figyelmedbe a receptet! Kihagyhatatlan étel, ez az étel képes visszaszoktatni a vegetáriánusokat a húsra! Az ízek finoman összeérnek ebben az ételben. Igazán ebédnek való. Főzd meg, és ezzel megfőzöd a családot!
(forrás: nosalty.hu)