Epres-citromfüves sajttorta
hirdetés
Különleges finomságra hívom fel a figyelmeteket, melyet még nem sokan kóstolhattatok: hangoljuk össze a finom gyümölcsöt, a földiepret és a nagyon hasznos fűszernövényt, a citromfüvet!
HOZZÁVALÓK:
hirdetés
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 1/2 dl olaj
- 25 dkg földieper
- 4 dkg fehérliszt
- 10 dkg nyírfacukor
- 45 dkg tejföl
- 4 dkg grahamliszt
- 20 dkg tejszín
- 15 dkg epres joghurt ( diabetikus)
- 50 dkg mascarpone
- 2 szál citromfű
- 4 teáskanál zselatin
- 1 db habfixáló
- 1 teáskanál vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS:
I.
- A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral.
- Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a tojásokat.
- Alaposan elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tortaformában közepes lángon a sütőben megsütjük. A tészta nem baj, ha nem jön fel túl magasra!
II.
- Amíg a tortalap kihűl, keverjük ki a mascarponét a tejföllel, a nyírfacukorral és a vaníliaaromával!
- Ezután adjuk hozzá a felaprított citromfüvet és a szintén feldarabolt epreket! Pár szem epret érdemes meghagyni a torta tetejének díszítéséhez.
III.
- A zselatint fél dl vízzel keverjük el és forraljuk fel!
- Hagyjuk kicsit kihűlni!
- Addig verjük fel a tejszínt a habfixálóval!
- Óvatosan keverjük hozzá a mascarponés masszához a zselatint és a forgassuk bele a felvert habot!
IV.
- A tortalapot tegyük egy tányérra vagy tálcára!
- Simítsuk rá a krémet és tegyük hűtőbe!
- Tálalás előtt pedig díszítsük fel a meghagyott eperszemekkel!
A torta elkészítési ideje körülbelül 1 óra. A leírt hozzávalók alapján pedig úgy 8 főre elegendő adag. Ami még nagyon lényeges, hogy ez egy extraegészséges torta, hiszen diabetikus is!