hirdetés

Partnereink

Fehér paradicsomleves zellerrel és málnával

hirdetés

Fehér paradicsomleves zellerrel és málnával

Itt egy remek recept, amit akár meg is kóstolhatsz november 23-án, a Spirit Hotelben rendezett gasztroesten.

Hozzávalók 8-10 személyre:

hirdetés

Paradicsomlé:

  • 1 rekesz (kb. 8-10 kg) paradicsom (fürttel együtt)
  • 8-10 dl tejszín (csak a színe miatt)

Savanyított angol zeller:

  • 2 csomag angol zeller
  • 500 g fehér balzsamecet
  • 500 g cukor
  • 500 g víz

Málnacoulie:

  • 1 kg fagyasztott málna
  • 6 lap zselatin
  • 200 g málnaecet
  • 200 g cukor

Hagymatextúra:

  • 1,5 kg gyöngyhagyma (nem savanyított)
  • 20 g vaj
  • kakukkfű

Zöldolaj:

  • 600 g friss bazsalikom
  • 600 g szőlőmagolaj
  • 300 g jobb minőségű olívaolaj

A leveshez a paradicsomokat alaposan átmossuk és négybe vágjuk. Ezután óvatosan sózva, pár másodpercig turmixoljuk és a keletkezett pépet sűrű szövésű, új konyharuhán átnyomjuk, óvatosan szorítva, hogy a színanyagok ne jussanak át.

A keletkezett lébe a paradicsom fürtjeit és a leveleitől megfosztott bazsalikomszárakat hőkezelés nélkül, egyben adjuk hozzá, majd tálalás előtt kivesszük.

A savanyított angolzeller levéhez az ecetet, vizet, cukrot és a sót felforraljuk, és hagyjuk kihűlni, közben a zellerszárakat meghámozzuk, felvágjuk, majd röviden blansírozzuk aszkorbinsavas vagy szódabikarbónás vízben és jeges fürdőben sokkoljuk. Ha minden elkészült, a levet és a zellereket vákuumozzuk.

A zöldolajhoz az összetevőket thermomixerbe tesszük és 10 másodpercig teljes fordulaton turmixoljuk, majd 20 percig 50 fokon, nagyon alacsony fordulaton kivonjuk belőle a klorofilt. Ha elkészült, vákuumtasakba tesszük, a tasak egyik széléhez, kissé megdöntve, lógatva hagyjuk ülepedni a benne lévő maradék folyadékot.

A málnacoulie-hoz cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a fagyasztott málnát, az ecetet és sózzuk. Miután levet engedett, rövid ideig hőkezeljük és beállítjuk az ízét. A beáztatott zselatinlapokat hozzákeverjük és az elkészült elegyet óvatosan passzírozva szűrjük.

A hagymatextúrákat tálalás előtt készítjük el, héjastul félbevágjuk és vágási felülettel lefelé, kevés olajon hőkezeljük, közben egy másik serpenyővel lesúlyozzuk. Vaj és kakukkfű hozzáadásával kerül sütőbe, a cél, hogy a vágási felületen erős pörzsanyag képződjön.

Díszítéshez használhatunk friss málnát és bazsalikomot.

Forrás: FrontPage Communications

Fotó: Food24

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.27.

Ma Hella napja van.

Bemutatták az új európai élelmiszeripari stratégiát

Az Európai Bizottság Brüsszelben bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással...

  • 2020-05-26 14:30
Chile: robban a járvány, miközben az éhség az utcára hajtja az embereket

Automata fegyverekkel felszerelt katonák özönlötték el a chilei főváros, Santiago több munkások és középosztálybeliek lakta negyedét, miután a hétfőn ...

  • 2020-05-26 12:10
Újabb nagy roham lehet az online játékpiacon

A szülők, nagyszülők igen gyorsan átálltak az online vásárlásra a gyerekjátékoknál, sporteszközöknél is, hamar megrohamozták az online boltokat. Húsvé...

  • 2020-05-26 08:20
A gyógynövények erejével: bodorrózsa, teafaolaj és borsmenta

A gyógynövények erejéhez már a kezdetek kezdetén is fordulhattunk – szerencsére nincs ez másként napjainkban sem! Akadnak azonban olyan gyógynövények,...

  • 2020-05-24 20:24
Az emberek szívesen ajánlják fel adójuk 1%-át civil szervezeteknek

Az emberek szívesen ajánlják fel adójuk 1%-át civil szervezeteknek, de fontos a visszajelzés a pénz felhasználásáról. A többség ugyanannak a szervezet...

  • 2020-05-24 18:13

hirdetés

Aláírást gyűjtenek az augusztus 20-i tűzijáték ellen

Az idei augusztus 20-i tűzijáték eltörléséért indított petíciót pár nap alatt több mint 33 ezer ember írta alá. A kampányt elindító Homonnay Gergely a...

  • 2020-05-24 15:33
Ennyit hajlandók engedni az árból a lakáseladók, és ezek a motivációik

A lakáseladást tervezők legnagyobb része, 46 százaléka maximum 5 százalékot engedne az árból, közel 29 százalékuk pedig 10 százalékkal is hajlandó len...

  • 2020-05-24 13:26
Így változtak az online vásárlási szokások Európában és Magyarországon

Az online vásárlás az elmúlt hónapban meghaladta az összes egyéb költési formát: a magyarok több mint egyharmada (35%) elmondása szerint még soha nem ...

  • 2020-05-24 12:10
Minden SPAR-ban elérhetőek a többszörhasználatos zöldség-gyümölcs és pékáru tasakok

A SPAR 2019-ben több olyan környezetbarát csomagolástechnikai megoldást vezetett be, amelyeknek köszönhetően még kevesebb eldobható műanyag hulladék k...

  • 2020-05-24 10:46
Drasztikus bezuhanás után ismét szárnyal a bitcoinpiac

Március közepén a bitcoin piaci értéke ugyanúgy zuhant a mélybe, ahogy történt ez a tradicionális részvénypiacokon is. Akkor a bitcoinonkénti árfolyam...

  • 2020-05-20 15:05

Minden cikk

hirdetés

hirdetés