hirdetés

Partnereink

Figyelem, Pellerék a konyhában!

hirdetés

Figyelem, Pellerék a konyhában!

Tíz éve megbonthatatlan az összhang Peller Anna és a férje, Lukács Miki között. Csupán egyetlen helyen nem igaz ez rájuk, ha egyszerre tartózkodnak a konyhában. Mindketten nagydumások főzés közben is, és mivel két dudás nem fér meg egy csárdában, ezért a súrlódások elkerülése miatt többnyire inkább külön-külön főznek. Most azonban a kedvünkért közösen ragadtak fakanalat, igaz, az olaszos tésztát Anna vegán, Miki pedig garnélás verzióban készítette el!

A háború a konyhában – jellemezhetnénk így is a sztorit, de Anna gyorsan hozzátette: erről szó sincs, de valóban szinte mindig külön-külön főznek Mikivel az eltérő, ám határozott elképzeléseik miatt. Mindezek ellenére mindketten a kreatív konyha szerelmesei. Mivel saját bevallásuk szerint a szabálykövetésben nem járnak az élen, így a főzés leginkább alkotói folyamat a számukra, amiben nem szerepel sem méricskélés, sem receptek.

hirdetés

„Sok saját ételkülönlegességet alkottunk már így, és a szürke hétköznapokat a legjobban mindig fúziós ételremekekkel lehet feldobni. Imádjuk is egymás főztjét, és a családi idillhez ragaszkodva ahányszor csak tehetjük, együtt eszünk” – mesélte Anna, aki a gyermekkorából szívesen emlékszik vissza a nagymamája főztjére, ezért a mai napig gyakran készít otthon sváb ételeket. Mióta áttért a vegán életmódra, gyakran kísérletezik az ízekkel és textúrákkal, amelyek kiváltják az állati származékú alapanyagokat. Ezekkel olykor meg is tudja bizony téveszteni a famíliát. Ám a kislánya, Annabella egy dologban nem ismer tréfát, mégpedig a hamisítatlan bolognai spagettiben, amit csakis úgy szeret, ahogyan a mama készíti!

Családi utazásaikról a szép emlékek mellett megannyi recepttel és ötlettel térnek haza magukkal. Legutóbb Olaszországban jártak, ahol nemcsak a mediterrán életérzés vette le őket a lábukról. A limoncello mellett a tengergyümölcsei vitte náluk a prímet. Gasztroélményeikből inspirálódva, itthon el is készítették a tökéletes mását azoknak az ételkülönlegességeknek, amelyek az örök nyarat és a napsütötte tengerpartot idézik. Ezek közül az egyik kedvencük az az olaszos tészta, amelyet vegán és garnélás verzióban is szeretnek elkészíteni.

A sokféle ízvilágból megalkotott fúziós ételek hozzávalóit azonban nem könnyű beszerezni, Anna és Miki ezért rendszerint az AsiaCenterben vásárol, ahol biztosak lehetnek benne, hogy friss és széles kínálatból válogathatnak.

„Én a halakban és a tengeri herkentyűk elkészítésében, Anna pedig a tésztaételekben verhetetlen” – árulta el Miki, akivel a nagyközönség október 5-én, a 4. Asia GasztroFesztiválon találkozhat, hiszen Annával és a többi fellépővel együtt a világ ízeivel és ételspecialitásaival várják az érdeklődőket.

Olaszos tészta garnélával

Hozzávalók 2 személyre:

  • 250 gr tészta
  • 5-6 db tigrisrák
  • 2 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor friss koriander
  • egy fél lime
  • 3 dl alaplé
  • 1 szál citromnád
  • 1 dl kókusztej
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek halszósz
  • 2 ek vaj

Elkészítési mód: Vizet forralunk egy lábasban, majd beledobjuk a spagetti tésztát és készre főzzük. A rákokat megpucoljuk, majd a páncélokat forró serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Mikor már füstölnek, hozzádobjuk a gyömbért és a fokhagymát. Átforgatjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet. Pár percig forraljuk, majd hozzádobjuk a felkarikázott citromnádat, beledobjuk az apróra vágott koriandert, hozzáreszelünk egy kis lime héjat, és egy fél lime levét belefacsarjuk. Újabb pár percig forraljuk, majd egy szűrő segítségével eltávolítjuk a rákpáncélokat. A szószalaphoz adjuk a kókusztejszínt, a halszószt, valamint a vajat, majd forraljuk pár percig. A rákfarkakat egy kis olívaolajon pár perc alatt készre pirítjuk. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a rákokat, majd lelocsoljuk az egészet a szósszal, végül egy kis korianderrel megszórjuk. A csípős ízekért rajongók egy kis chilit is tehetnek a tetejére.

 

Olaszos vegán gombás, petrezselymes tészta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 250 g tészta
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg shiitake gomba
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítési mód: Vizet forralunk egy lábasban, majd beledobjuk a spagetti tésztát és készre főzzük. A szárított shiitake gombát körülbelül negyedórával a pirítás előtt beáztatjuk. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a fokhagymát. Pár másodperc pirítás után beledobjuk a gombát, és pár perc alatt készre pirítjuk. Sózzuk és friss borsot őrlünk rá ízlés szerint, majd jó sok friss petrezselyemmel megszórjuk.  A tésztát is a serpenyőbe tesszük, és még egy kis olívaolajjal az egészet összeforgatjuk.

Forrás: Red Lemon Media

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.20.

Ma Tivadar napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés