hirdetés

Partnereink

Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

hirdetés

Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

Igazán jó időt ígér a húsvéti hétvége, és főként azok számára tartogathat csupa izgalmat, akik olyan szerencsések, hogy a saját udvarukon, vagy éppen a teraszukon tölthetik a napfényes pihenőnapokat. Bár a nagy, baráti kertipartiknak most sajnos nincs itt az ideje, viszont lehetőségünk nyílik arra, hogy szűk családi körben akár hosszadalmasabb kerti sütögetésbe is belefogjunk. A Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt elárulja, hogyan készíthetünk tökéletes barbecue ételeket.

Éttermekbe jeles alkalmakon és ünneplésen kívül általában akkor megyünk a családdal, ha valami olyan ételre vágyunk, amihez macerás beszerezni az alapanyagokat, vagy éppen időnk nincs elkészíteni egy-egy pepecselős fogást. Az utóbbi hetekben sokan önjelölt pékké léptek elő, soha nem látott kattintásszámot érnek el a gasztro-oldalak és blogok, az otthonukba kényszerült emberek pedig olyan ételek elkészítéséhez is kedvet kaptak, amelyeknek korábban nem mertek nekiállni.

hirdetés

A hétvégi napsütéses idő lehetőséget ad a kerti sütögetésre is. Bár sokan összekeverik, a grillezés egészen más technikán alapul, mint a barbecue elkészítése. Azonban, ha megfogadjuk a Tetovált Séf tanácsait, biztosan sikereket érhetünk el vagy az egyik, vagy a másik technikát kipróbálva.

„Bármilyen húst választunk, nagyon fontos a jó minőség. Grillezés esetén dönthetünk marhabélszín, hátszín vagy nyak mellett, de izgalmas fogások készülhetnek sertéstarjából vagy szűzpecsenyéből, csirkéből és halakból is. A barbecue-hoz a zsírosabb, szaftosabb húsok passzolnak, mint a sertés- és marhaoldalas, szegy, a sertéslapocka, tarja vagy akár a dagadó” – kezdi az alapoknál Serényi Zsolt. „Ha grillezünk, dolgozzunk nyitott edénnyel, minél magasabb hőfokon, gyorsan. A barbecue az átlagosnál egy sokkal időigényesebb műfaj, itt a hús 110-140 celsius fok között sül, lassan, zárt térben.”

A tévhitekkel ellentétben sem a grillezésnél, sem a barbecue-nál nem pácolunk előre. „Grillételek esetén fűszerezni néhány órával a sütés előtt ajánlott, míg barbecue-nál közvetlenül a sütés megkezdése előtt. Alapfűszer a só és a bors, illetve sok cukor barbecue esetén. Itt a húst sütés közben almalével vagy almaecettel permetezzük, de használhatunk hideg vizet is, melyre rátapadnak a füstmolekulák, ettől lesz jó füstös az elkészült fogás” – árulja el a titkot a Tetovált Séf.

„A sütési idő húsfüggő, a barbecue csirkecomb 2 óra alatt, egy pulykamell 3 óra alatt készül el, míg egy sertésoldalas ízletes, szaftos elkészítése 5-6 órába is beletelhet. A legtöbb dolgunk a marhaszeggyel lesz, amely 10-15 órán át sül” – teszi hozzé a szakember, majd hangsúlyozza, fontos odafigyelni arra is, a limonádék, frissítők mellett milyen alkoholos italt fogyasztunk sütés közben. „Ajánlott kerülni a tömény italokat, hiszen sokáig figyelnünk kell a készülő ebédre vagy vacsorára. A sör, a cider és a fröccs, valamint a laza long drinkek, amik igazán önfeledté tehetik a sütögetés alatti időt.”

Természetesen annak sem kell lemondani ezekről a különleges ételekről, aki nem tudja megoldani, hogy otthon elkészíthesse a fogásokat, vagy nincs türelme az ilyen hosszas műveletekhez. A HelloPay Jatt+ szolgáltatásának köszönhetően nem csupán egyszerűen fizethetünk, ha a kedvenc éttermünkből rendelünk házhoz, hanem könnyen adhatunk borravalót is az eddig felszolgálóként dolgozó, most futárként megérkező, megszokott és szeretett arcoknak, ezzel is segítve a munkahelyük megtartását.

Forrás: Red Lemon Media

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 07.09.

Ma Lukrécia napja van.

Komárnoban folytatódik a FEBO Fesztivál!

Fesztivál határok nélkül szlogennel tavasszal útjára indult ingyenes eseménysorozat a kényszerpihenőt követően július 9-én a szlovákiai Komárnoban fol...

  • 2020-07-07 12:08
A SPAR online shopja garantálja a pontos kiszállítást

A SPAR online shopja garantálja a pontos kiszállítást: 1000 forintos kuponnal kárpótolja vásárlóit, ha mégis későn érkezne meg a rendelés.

  • 2020-07-07 08:54
Grillezett pizza? Fördős Zé gasztrotippjei a tuti kerti partyhoz

A nyár szó hallatán sok minden eszünkbe jut: strand, kánikula, jeges italok és persze a grillezés. Most, hogy végre kiszabadultunk a négy fal közül, t...

  • 2020-07-07 07:34
Évente több mint 2500 csecsemőt hordanak ki külföldi szülők számára az ukrán béranyák

Több száz csecsemő várakozik külföldi szüleire Ukrajnában. A babákat béranyák hozták világra, és a járvány miatt korlátozások következtében egyelőre ő...

  • 2020-07-05 18:02
Magyarország lélegeztetőgép-nagyhatalom

Huszonkét vizsgált, eltérő fejlettségű ország átlagában 26 lélegeztetőgép jut 100 ezer lakosra. A legtöbb az Egyesült Államokban: 54. De csak majdnem ...

  • 2020-07-05 15:25

hirdetés

Tarol a paradicsom és az eper

A fiatalabbak több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a paradicsom és az eper a kedvenc, tarol a csirkehús, növekszik a halfogyasztás – derült ki a...

  • 2020-07-05 14:17
Így lehetünk sikeresek a koronavírus után a munkaerőpiacon

Alkalmazkodóképesség, nyitottság az új ismeretek és kiemelten a technológia világa iránt – a magyar top vállalatok 90%-a számára informatikai eszközök...

  • 2020-07-05 12:33
Fokozatosan újranyitja ügyfélszolgálati irodáit az E.ON

Július 6-ától a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett újranyitnak az E.ON központi személyes ügyfélszolgálati irodái.

  • 2020-07-05 10:57
A vevők és eladók közti növekvő szakadék miatt csökkenhetnek a lakásárak

A vásárlási szándék látványos erősödése ellenére nem születik több adásvétel, mert az eladók nem alkalmazkodtak a piaci trendhez, azaz a vásárlóerőhöz...

  • 2020-07-05 09:48
A L’Oréal bemutatja fenntarthatósági céljainak új generációját

A L'Oréal elindítja új fenntarthatósági programját „L'Oréal a jövőért” néven, amely a Csoport legújabb céljait határozza meg 2030-ig. Tekintettel a nö...

  • 2020-06-30 18:23

Minden cikk

hirdetés

hirdetés