Készíts üveges meggyből, tökéletes gyümölcslevest
hirdetés
Egy forró nyári napon, mi is lehetne annál jobb mint egy jéghideg könnyű gyümölcsleves. Ilyenkor, nem vágyunk zsíros nehéz ételekre. Ha forróság van, mindenkinek az jut eszébe, hogy hogyan is tudná lehűteni a testét.
hirdetés
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető üveges meggyből is a gyümölcsleves. Nagyon finom és nem igényel több időt mint kb 15p. A végeredmény pedig fenomenális.
Akár házi, akár bolti meggy befőttet használunk, mind a két esetben ugyanúgy kell elkészíteni.
A befőttnek a levét egy lábasba öntjük, a meggy darabokat pedig félre rakjuk egy tányérba.
A meggy levébe teszünk
5 db szegfűszeget
1 csapott tk fahéjat
Fél citrom levét
csipet sót
3-4 evőkanál cukor
és kb 3-4 dl víz
Aki szereti tehet, 1 vaniliás cukrot is
Felforraljuk az egész levet, hogy minden íz harmóniába kerüljön.
Míg forr a lé, habarást készítünk, Kb 3 dl tejszínt 1,5 evőkanál liszttel összekeverünk.
Nem lesz egyszerű, mert darabos marad. Ha van otthon turmixgépünk, vegyük elő nyugodtan és turmixoljuk simára a lisztes tejszínünket.
Mikor felforrt az alaplé, keverjük hozzá a habarást, majd tegyük bele a meggyet is és forraljuk össze. Mikor az egész összeforrt, kóstoljuk meg és szükség szerint ízesítsük
És már kész is a tökéletes gyümölcslevesünk.
Aki szeretne, tehet bele más gyümölcsöket is és természetesen miden befőtt levéből elkészíthető.
Innentől kezdve, már csak azt kell megvárnunk, míg kihűl a levesünk, ami sajnos elég sok idő. Viszont utána az ízharmónia, minden várakozási időért pótol minket.
A tálalásnál ne felejtsünk el tejszínhabot nyomni a leves közepébe, hiszen úgy lesz tökéletes. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!
Nyári könnyű ételtippek!
Hideg tökfőzelék
Hideg konyha: kaszinó tojás, sonka tekercs, saláták
Dinnye
Gyümölcs kehely, csoki öntettel és tejszínhabbal
Pudingok
Krémek pirítóssal: tojás krém, padlizsán krém, húskrém
Fagylat
Meleg ételek, amik nyáron is tökéletesek
Főtt kukorica
Lángos
Melegszendvics