Készítsünk kókuszos-barackos kifliket!
hirdetés
Elsőre nehéz elképzelni, hogy milyen íze lehet egy barackos- kókuszos kombinációnak. Inkább azt javaslom nektek, próbáljátok ki, győződjetek meg magatok néhány kifli elkészítésével!
Hozzávalók:
hirdetés
- 27,5 dkg finomliszt
- 2,5 dkg étkezési keményítő
- fél csapott teáskanál sütőpor
- 12,5 dkg porcukor
- 1 vanillincukor
- 1 db tojás
- 17,5 dkg lágy vaj vagy margarin
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 2X7,5 dkg kókuszreszelék
- 1 tortabevonó ( én a tejcsokisat szeretem)
Elkészítés:
- A lisztet a sütőporral és a keményítővel keverjük össze, majd szitáljuk bele egy keverőedénybe!
- Az egyik adag kókuszreszelék, a tortabevonó és a barackok kivételével tegyük bele a többi hozzávalót is, majd dagasszuk sima tésztává az egészet! Úgy a legkönnyebb, ha konyhai robotgéppel, illetve dagasztó spirállal tesszük mindezt, de akinek erős keze van, az kézzel is simára dagaszthatja a tésztát.
- Vágjuk apró darabokra a sárgabarackokat és keverjük hozzá a tésztához!
- Gyújtsuk meg a sütőt, hogy kellőképpen meleg legyen, mire sütésre kerül a sor!
- A tésztából formáljunk ceruza vastagságú hengereket és vágjuk azokat úgy 6 cm- es darabokra! ezután pedig alakítsunk kifli formákat belőlük középen behajlítva a két végüket lefelé fordítva!
- Forgassuk bele a kifliket kókuszreszelékbe, majd mehetnek a tepsibe, melyet béleljünk ki sütőpapírral!
- Jöhet a sütés! Érdemes közepes lángon és a sütő középső részében sütni a kifliket, nehogy hirtelen megégjenek!
- Ha a kiflik megsültek, hagyjuk azokat szépen kiszedve kihűlni!
- Ezután olvasszuk fel a tortabevonót! Tegyübk fel egy edényben vizet forrni, s tegyünk fölé egy másik edényt, amibe kevés olajjal felolvasszuk a kockákra tördelt tortabevonót!
- Ezután mártogassuk bele a csokimázba a kiflik két végét és szórjuk meg kókuszreszelékkel!
- Ezután várjuk meg, hogy a csokimáz megszilárduljon és addigra a kiflik is kihűlnek, így lehet azokat fogyasztani.
A fenti adag egyébként kb. 40 darab kifli elkészítéséhez elegendő, így akik szeretnek nassolni, azoknak érdemes mindjárt dupla dózist készíteni.