Kovászos uborkával töltött csirkemell
hirdetés
Ha megfogadtátok a múltheti tanácsaimat és sikeresen elkészítettétek a kovászos uborkát, akkor most egy igazi különleges recepthez használhtajátok fel: csirkemelleket fogunk megtölteni vele.
Hozzávalók:
hirdetés
- 4 db kovászos uborka
- 4 db csirkemellfilé
- só
- bors
- 4 cikk fokhagyma
- rozmaring
- kakukkfű
- 1/2 dl olaj
Elkészítés:
- A csirkemelleket elölről középen szúrjuk fel egy vékony pengéjű késsel úgy, hogy sehol ne vágjuk ki máshol a húst!
- Ezután tegyünk minden csirkemmelbe 1- 1 db kovászos uborkát, lehetőleg olyan hosszút, hogy majdnem végigérjen benne, de ne legyen túl nagy!
- Jöhet az ízesítés a felsorolt fűszerekkel!
- kiolajozunk egy tepsit és közepes lángon a sütőben süssük meg a húsokat! Ügyeljünk, hogy szép pirosak legyenek, de ne szárítsuk ki nagyon! Kb 15- 20 perc elegendő a sütéshez.
Köretként tökéletes lehet a hagyományosan elkészített főtt burgonya, vagy rizs, de ha valóban különleges menüt szeretnél összeállítani, készíts inkább tejszínes rakott burgonyát!
Hozzávalói:
- 70 dkg burgonya
- 2 dl 30 %- os tejszín
- só
- bors
- őröl szerecsendió
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
- Előre héjában, sós vízben főzzük meg az alaposan átmosott burgonyákat! Aztán öntsük fel hídeg vízzel, szabadítsuk meg a héjától és karikázzuk fel! De úgy is készíthető, hogy egyszerűen meghámozzuk nyersen és úgy vágjuk vékony karikákra a burgonyát. Szerintem az első megoldástól finomabb lesz az étel.
- Szeletelés után locsoljuk meg a burgonyákat a tejszínnel, majd sózzuk, borozzuk és szórjunk rá szerecsendiót! Forgassuk jól össze!
- Vajazzunk ki egy tepsit és szórjuk meg azt zsemlemorzsával!
- Tegyük a burgonyákat a tepsibe és süssük meg szép pirosra közepes lángon a sütőben! A tetejére szórhatunk pici zsemlemorzsát, amitől még pirosabb lesz.
Ez a nyári különlegesség egyaránt alkalmas egy ebéd egy vacsora elkészítéséhez, s nem csak a család kedvence lehet, hanem a vendégek is kérnek fogják a receptet!