Málnás krémtorta
hirdetés
Málnás is, krémes is egyszóval nagyon isteni íze van a málnás krémtortának! Már a gondolatra is megindult a nyálelválasztásunk, kezdjünk is hozzá nyomban!
HOZZÁVALÓK:
hirdetés
- 8 tojás
- 6 dkg vaj
- 12 evőkanál cukor
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 kiskanál sütőpor
- 8 evőkanál liszt
- (Krémhez) 8 dl 30%- os habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 6 evőkanál vaníliás porcukor
- 20 dkg friss, megmosott málna
ELKÉSZÍTÉS:
I.
- A tojásokat válasszuk ketté!
- A sárgákat a vajjal, a cukorral, a citromhéjjal keverjük össze, amíg ki nem fehérednek!
- Adjuk hozzá a sütőport, a lisztet!
- Verjük kemény habbá a fehérjéket és azt is adjuk hozzá!
- Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg a tésztát! Kb. 20- 25 perc alatt sül meg közepes lángon.
II.
- A habtejszínt a habfixálóval együtt verjük fel kemény habbá!
- Keverjük hozzá a vaníliás porcukrot!
- A kihűlt piskótalapot hosszanti irányban vágjuk a felénél ketté!
- Az egyik lapot kenjük meg a felvert tejszín felével és szórjuk meg 15 dkg málnával!
- tegyük rá a másik lapot és kicsit nyomkodjuk meg!
- Ezután tegyük rá a megmaradt habot és diszítsük a maradék málnával!
A piskóta sütésénél régi jó tanács: 15 percig semmiképp ne nyissuk le a sütő ajtaját, mert összeesik és nem jön fel szépen a tészta! S úgy tudjuk ellenőrizni, hogy rendesen megsült - e, ha egy darab tiszta seprűből kihúzott ciruval beleszúrunk a közepébe. Ha még ráragad a tészta, akkor sületlen, ha szépen leválik, akkor már jó.
A málnás krémtorta egyébként kb. 2 óra alatt készíthető el és az itt írt adag nagyjából 20 szeletet tesz ki. A málna mellett egyébként gyakran kevernek a habba áfonyát vagy feketeszederrel is megbolondítható. Persze akkor már nem igazán csak málnás krémtorta, de úgy is érdemes kipróbálni, aki szereti kevernia színeket és az ízeket.