Mexikói palacsinta tejföllel és sajttal
hirdetés
Ezt te is szeretni fogod. Tökéletes ízvilág, melegen tálalva, ami pillanatok alatt tálalható.
Ki ne szeretné azokat az ételeket, amik pillanatok alatt kész vannak, finomak és bármilyen helyzetben tálalhatóak. A mexikói töltött palacsinta egy olyan étel, amit ha egyszer kipróbálsz, biztos, hogy nagyon sokat fogsz csinálni. Miután kevesen szoktak csinálni, egész nyugodtan egy vendég váró ételnek is megfelel, tuti sikered lesz és mindenki a receptet fogja kérni.
hirdetés
A mexikói palacsinta készre csinálva, hűtőben tárolható és akár másnap egy kis mikrózással ugyanúgy fogyasztható. 1 napot eláll a hűtőben és ugyanolyan finom lesz mint frissen, de 2 nap után már nem szívesen fogyasztanám, mert a tészta állaga elveszti azt a finom frissességét.
Kb fél kg lisztből 10-12 db lesz.
A tésztát egy nagyon picit vastagabbra csináljuk mint a palacsintánál, de ne túl vastagra. Figyeljünk arra, hogy ne égessük oda, mert a mexikói darabkák kesernyéssé válnak.
Hozzávalók
Fél kg liszt
1 tojás
1 evőkanál cukor
só
3 dl tej
ásványvíz, annyi amennyi szükséges, hogy a tésztánk lágy és finom legyen
2-3 gerezd fokhagyma
mexikói zöldség, konzerv vagy mirelit /egy konzervnyi/
tejföl
sajt
Elkészítése
Felrakjuk a mexikói zöldséget sós vízbe főni. Mindegy, hogy konzervet vagy mirelitet veszünk mindkét esetben felrakjuk főni.
Összekeverjük az alapanyagokat /palacsinta tésztát készítünk, egy kis fokhagymával ízesítve/. Fél kg liszt, 1 tojás,1 evőkanál cukor, csipetnyi só, 3 dl tej, ásványvíz, fokhagyma. A sűrűsége teljesen palacsinta tésztának feleljen meg.
A megfőtt mexikói zöldséget hozzákeverjük, úgy, hogy ne törjön szét a zöldség.
Előmelegített teflonba, kevés forró olajon elkezdjük sütni a mexikói palacsintánkat.
Frissen tálaljuk
A kész palacsinta egyik felét megkenjük tejföllel míg meleg és reszelünk bele sajtot, amennyit csak szeretnénk. Ezután ráhajtjuk a másik felét, így is tálalhatjuk, de úgy is, hogy még egyet hajtunk rajta és így 2 db mexikói palacsinta is elfér egy tányéron.
Merészeknek
A palacsintát még ezekkel tölthetjük
Besameles, sonkás mártással, sajttal megszórva
Brokkolis sajtmártással
Juhtúróval és Bacon szalonnával