PULISZKA
hirdetés
A mai gyermekek már csak hírből ismerik a puliszkát, már nem olyan népszerű étel, mint valaha volt. Pedig egyes vallomások szerint akkor sem tudtak sokan ráunni erre az ételre, ha régen a szegénység miatt volt gyakori eledel náluk az asztalon. Főleg, hogy egy kis ezzel- azzal megbolondítva nagyon ízletes tud ám lenni!
Elkészítése:
hirdetés
25dkg kukoricalisztet és csipetnyi sót beleteszünk 1 liter forrásban lévő vízbe, és kavargatás mellett sűrűre főzzük ügyelve, hogy ne legyen csomós! Manapság már vannak, akik gépi habverővel simára is keverik. Tejjel felöntve volt korábban divat fogyasztani, de vannak ennél gusztább, kiadósabb változatok is. Fogyasztható például:
- szilvalekvárral megkenve
- sült szalonnával és kolbásszal megpakolva
- avagy párolt savanyúkáposztásan
- s fogyasztható pörkölthöz is köretként
- juhtúróval megbolondítva
- Olyan is lehetséges, hogy kivajazunk egy tepsit, tűzálló tálat és sütőben néhány percig megpirítjuk, majd cukros tejföllel fogysztjuk.
Jómagam a pörköltös változatban szeretem, tejesen nem. Kóstoljátok meg, valamelyik változata tutira ízleni fog!