Rakott karfiol
hirdetés
Imádom a rakott karfiolt, ha az alábbi módon van elkészítve:
- 5-6 db burgonyát megfőzök.
- Megfőzök még egy fej karfiolt is rózsáira szedve, sós- delikátos vízben.
- Külön darált sertéshúsból (kb. fél kg- ból) pörköltöt készítek ( a fűszerezésnél használok majorannát, sót, borsot, örölt köményt, delikátot, pörkölt izesítő kockát), s hozzáadok 1 üveg apróra vágott gombát is.
- Amikor minden elkészült, előveszek egy tepsit a sütéhez, majd teszek az aljára a pörkölt zsiradékából. Ezután jöhet a felkarikázott burgonya, majd a karfiol, majd a pörkölt. Ha fér, csinálok egy újabb réteget. A lényeg az, hogy a pörköltből legfelülre is kerüljön.
- Utolsó lépésként rákenek egy nagy tejfölt, majd szórok az egésznek a tetejére egy kis zsemlemorzsát, amitől pirosra fog sülni.
- Ezekután nem marad más, mint betenni a sütőbe. Az én sütőmben 40 perc alatt szokott elkészülni, de idő helyett inkább azt figyeljétek, hogy szépen, egyenletesre süljön minden oldaláról a rakott karfiol!
A rizst, mint összetevőt szándékosan hagytam ki belőle. Azzal elegyítve nem szeretem ezt az ételt.
hirdetés
Jó étvágyat hozzá, ha a fentiek alapján elkészítítek!