hirdetés

Partnereink

Szintet lép a St. Andrea Restaurant esti kínálata

hirdetés

Szintet lép a St. Andrea Restaurant esti kínálata

Azt mondják a St. Andrea Restaurant üzleti ebédkínálatáról, hogy a város egyik legjobbja. Barna Ádám séf, és Lizsicsár Miklós étteremvezető, tulajdonos azonban a vacsoránál is kitesz magáért. Annak érdekében, hogy kedvet csináljanak az étterem esti fogásaihoz, a divatfotóst Viszlay Márkot kérték fel, örökítse meg méltóképp a vacsora ikonikus fogásait.

„Dolgoztunk már korábban Márkkal, portrékat készített rólunk, és a legjobb fotók, amik valaha készültek a párosunkról.” – fog hozzá a mesélésbe Lizsicsár Miklós. „A Gourmet Fesztiválra kértük fel először, hogy komolyabb, provokatívabb ételfotókat készítsen nekünk és jelenítse meg az idei témát, ami a paprika, a sercli és a sör volt. Ütős lett, jó lett. Innen jött az ötlet, mi lenne, ha tovább mennénk ezzel. Mi lenne, ha a megszokott, esztétizáló ételfotók helyett tisztán az alapanyagokra, egy-egy fogás központi elemére helyeznénk a hangsúlyt.”

hirdetés

Barna Ádám séf számára sem volt kérdés, hogy mindenképpen különlegesebb ételfotók illenek ételkreációihoz. „Konyhámra szokták használni a szokatlan jelzőt, amit én nem feltétlenül szeretek. Lehet, hogy ezek a fotók is első ránézésre szokatlanok, de nem ez adja ennek a sorozatnak az esszenciáját, ahogy az én ételeimnél sem a szokatlanság a lényeg. Vidéki szellemiség hatja át a St. Andrea konyháját, és a Kárpát medence legizgalmasabb alapanyagait használom az elkészítésükhöz. Számomra az alapanyag tisztelete az alap. Márkkal azt beszéltük, hogy a képeknek ezekről az alapanyagokról kell szólniuk. Még egy elvárásunk volt, ami kifejezi azt, ahol most a St. Andrea Restaurant tart. Mottónk lett, hogy az egyszerű mindig bonyolult. Az egyszerű a legnehezebb. Márk fotóit nézve azt tudom mondani, hogy ez ezekre a képekre is igaz. Ha a kész tányérokat fotózta volna le, egyszerűbb dolga lett volna, közben pedig ezek a fotók a maguk egyszerűsége és minimalizmusa mellett tükrözik egy zseniális fotós nagyon összetett és kiforrott tudását és látásmódját. A képekből is sugárzik egyfajta ellentmondás, kontrasztosak, mégis egyensúlyban tartja őket egy központi szervező elem, az alapanyag maga. Jó érzés, hogy az ország egyik legismertebb divatfotósa velünk készítette el élete első gasztro témájú kreatív képeit.”

Főszerepben az alapanyagok

Rókagomba – Gyöngytyúk, rókagomba, zöldborsó

Édes savanyú zsenge zöldborsó, friss, zsenge rókagombával

Kukorica – Flank steak, kukorica, jamon mangalica

A kukoricáról nem az a könnyedség jut eszünkbe elsőre talán, amit a képen látunk, ugyanilyen izgalmas, könnyed köret készül belőle, mint amit a kép sugall. 

Hal – Pisztráng, joghurt, vízitorma

Tiszta ízű, nyers, hidegen néhány percet füstölt pisztráng. Vibrálóan izgalmas, “éles” ízű vízitormalével.

Paradicsom – paradicsomterrine, padlizsán, zöldek

Terrine is meg nem is. A paradicsom kirobbanóan koncentrált íze ott van a fogásban. Füstölt padlizsánnal pont olyan játékos a fogás, mint a fotó.

Barna Ádám és Lizsicsár Miklós reményei szerint nem most dolgoznak utoljára a St. Andrea Restaurant-ban Viszlay Márkkal. Provokatív és pimasz öltetekből még bőven futja minden alkotónak. Amíg pedig érkezik az új meghökkentő fotósorozat, várnak mindenkit az étteremben az esti órákban is.

 

Forrás: Arterego

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 07.30.

Ma Judit, Xénia napja van.

Dánielfy Gergő az Én Vagyok Itt! műsorvezetőjeként debütált

Új, de mégis ismerős arcot láthattak az M2 Petőfi TV nézői kedd este az Én Vagyok Itt! műsorvezetőjeként. A Dal 2018 felfedezettje, Dánielfy Gergő pró...

  • 2021-07-30 11:06
Katalin hercegnének köszönhetik a nők, hogy nyáron már nem muszáj harisnyát viselni

Néhány évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a nejlonharisnya eltűnik az elengáns viselet alapdarabjai közül. A brit hercegné, Kate Mi...

  • 2021-07-30 09:11
Bánfalvy Ágnes elárulta, miért mondott nemet élete egyik nagy lehetőségére

A Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorának legutóbbi adásában Nádas György műsorvezető Bánfalvy Ágnessel beszélgetett. A közkedvelt színművész nemcsak ...

  • 2021-07-30 07:54
Új címet kapott Eperjes Károly első filmje

Eperjes Károly első rendezésében a kommunista diktatúra keresztényüldözéseit vitte filmvászonra, amelynek részleteiről az M5 kulturális csatorna Libre...

  • 2021-07-30 06:47
Egyedi élményeket kínál a Lupa a Strandok Éjszakáján

A hazai strandkultúra ünnepén, július 31-én, a Strandok Éjszakáján számos program csalogatja a látogatókat a karibi hangulatot idéző pálmafás, fehérho...

  • 2021-07-28 18:45

hirdetés

Meddig tart ki az otthonteremtési program lendülete?

Az otthonteremtési programok előrehaladtával egyre szűkül majd azoknak a köre, akik igénybe tudják venni a támogatásokat, ez pedig megtorpanáshoz veze...

  • 2021-07-28 16:47
Végre kiderül, hogy mit dob a grillrácsra az ország

Divat lett a grillezés! Ma már nem kell hatalmas kert hozzá, akár az erkélyen is sütögethetünk – a biztonsági előírásokat betartva. Grillezünk barátok...

  • 2021-07-28 14:35
Kiderült mennyi PET-palacktól óvták meg a Földet a magyarok

A világ legnagyobb szódagépgyártója, a SodaStream összesítése szerint a magyar vásárlók 2019 júniusa és 2021 júniusa között 225 millió PET-palacktól ó...

  • 2021-07-28 13:24
Mr. Tibowsky Pop-Up Days a Tipton Eyeworks budapesti showroomjában

Mr. Tibowskynak, hazánk egyik leghírhedtebb tetováló- és képzőművészének, akit az sem rettent vissza, hogy a börtönökben inspirálódjon, július 29-től ...

  • 2021-07-28 12:34
A bolygó kizsigerelése tovább folytatódik

Idén július végére értük el a Globális Túlfogyasztás Napját. Ez az a nap, amikor Földünk éves erőforrásai kimerülnek. Bár a pandémia miatt 2020-ban ez...

  • 2021-07-28 10:31

Minden cikk

hirdetés

hirdetés