Tip-top teasütemények
hirdetés
A teázás mellé nagyon jól jön egy kis nassolni való. Ebben a téli hidegben nagyon jól jön egy forró bögre tea. Nagyon kedveltek ezek a sütemények. Ha szeretnél te is elkészíteni párat, akkor megtalálod itt a recepteket.
Kedvenc édességeid közé tartozik a csokoládé? Akkor a tripla csokis keksz lesz a legalkalmasabb arra, hogy visszahozd az édesség világát. Ezzel biztosan nem fogsz mellé, nagyon finom és egyben elronthatatlan ínyencség. Tele van csokival, így biztosan bárki betoppan hozzád nem fog kikosarazni. Tea mellé fantasztikus kellék, viszont hetekig is eláll. Na de mondjuk is a következő ötleteket:
hirdetés
Linzerkarika
Nincs olyan háztartásban élő háziasszony, aki nem készítette már el és nincs az a gyerek sem, aki előszeretettel fogyassza. Azaz egyik jellegzetessége, hogy az idő múlásával nem, hogy romlana ellenkezőleg napról napra finomabbá válik. A tészta puhul, így az íze napról- napra finomabb lesz. Ízlésed szerint készítheted. Egész apró karikáktól a legnagyobbakig is elmehetsz. A közepébe pedig nem csak lekvárt tölthetsz, hanem csokoládét is, de akár kókuszos krémet is.
Sajtos muffin
Ahol süteményekről van szó, onnan nem hiányozhat a muffin sem. Ahogyan a forró bögre meleg tea mellől sem. Ez egy végtelenségig variálható recept, amit mindenki szeret. Amikor megvagy az eső sütéssel azután már rutinszerűen fogod elkészíteni őket.
Meggyes cobbler
Az amerikaiak hagyományos süteményei közé tartozik. De talán nem ugrik be mindenkinek ez a finomság, ha teasüteményről van szó. Pedig csak egyszer kell megkóstolni ezt a szuper finomságot egy bögre teával. Másképp fogsz majd vélekedni róla. A ropogós kéreg alatt megbúvó meggyes réteg zseniális párost alkot és akkor is elkészítheted sikeresen, ha serpenyővel és keverőtállal csak most találkoztál.
Végül pedig egy recept: Finom töltött teasütemények
Hozzávalók a következők kb. 80 darabhoz: A tésztához: 50 dkg finomliszt, 1 tasak sütőpor, 25 dkg lágy margarin, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2+2 tojás.
A töltelékhez pedig: 8 dkg hámozott mandula, 10 dkg szilvalekvár, 12 dkg datolya, 3 dkg puha mazsola, 5 dkg dió (tisztított), 2 evőkanál citromlé, 2-3 evőkanál vaníliás porcukor.
Az elkészítése a következőképpen zajlik: összekeverjük a lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval. Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a 2 tojást, majd apránként a lisztet. Cipót formálunk belőle, 2 órára hidegre tesszük.
Az egyik töltelékhez durvára vágjuk a mandulát és belekeverjük a szilvalekvárba. A másikhoz kimagozzuk a datolyát. Majd a dióval és datolyával együtt apróra vágjuk. Hozzáadjuk a citromlét, összekeverjük. Kibélelünk két sütőlapot sütőpapírral és még 2 akkora sütőpapírlapot vágunk, amekkorák a tepsik. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A maradék 2 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük. Két részre osztjuk a tésztacipót, az egyiket visszatesszük a hidegre, a másikat lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Minden korong közepére 1/2 kávéskanál mandulás lekvárt halmozunk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, 20 percig sütjük. A másik fél cipót szintén kinyújtjuk, kiszaggatjuk, az alakzatok felének közepét gyűszűvel is kiszúrjuk. A fenti módon megtöltjük a maradék töltelékekkel, kerek vagy négyszögletes táskákat, kiflicskéket készítünk belőle. A 2 kivágott sütőpapírra rakosgatjuk őket, és a kisült sütemények helyére papírostul behúzzuk a tepsibe. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, és 20 percig sütjük, hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor némelyiket meghintjük egy kevés vaníliás porcukorral, és csinosan-változatosan nagyobb tálra halmozva kínáljuk.