Tuti Császármorzsa pikk-pakk
hirdetés
Elég nekünk egy serpenyő, az alapanyagok és már kész is az ízletes császármorzsa. Akár ebéd után egy kis desszertnek vagy csak úgy nasinak is megfelel. 15 perc alatt elkészíthető, nagyon egyszerű és finom. Bár nagyon ritkán csinálunk, mégis szinte mindenki szereti. Talán ha ezt a receptet meglesitek, sokkal többször fogtok csinálni. Én biztosan így teszek.
Egyébként tökéletes desszert ha vendégeket várunk, hiszen pillanatok alatt készen van. Általában ilyenkor csak és kizárólag áfonya és barack lekvárral kínáljuk. Nézzük csak meg a hatást. Oda lesznek a vendégek.
hirdetés
És el ne felejtsem, a pasik tökéletes eledele. Ha már tudjuk, hogy a kiválasztott pasit akarjuk magunknak, nyugodtan bevethetjük a császármorzsa taktikát. Tutira azonnal belénk szeret.
Hozzávalók:
-
fél bögre búzadara
-
fél bögre liszt
-
1 bögre tej
-
2 tojás
-
pici csipet só
-
negyed bögre cukor, aki édesebben szereti egy picivel több cukrot tehet bele
-
egy csapott evőkanál zsír / olaj
-
1 vaníliás cukor
-
1 dl víz
Elkészítése
-
A tejet felforrósítjuk
-
Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét, kemény habbá verjük, akár kézzel, akár gépi robotgéppel is lehet. Kinek, hogy kényelmesebb
-
A forró tejbe keverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojás sárgáját és a sót
-
beleforgatjuk a tésztába a keményre vert habot
Előveszünk egy serpenyőt / teflonosat/ és beletesszük a zsírt. Ha nincs zsír olajjal is készíthetjük, kb 2-3 nagy kanálnyit.
Folyamatos kevergetés mellett aranybarnára sütjük a morzsát.
Kb a főzés felénél megkóstoljuk a morzsát és ha még keménynek érezzük a búzadarát, ráöntünk kb 1 dl vizet vagy tejet ki melyiket szeretné és gyorsan összekeverjük, hogy mindenhol megpuhuljon.
Bár az elején nehézkes lesz szétszedni a tészta darabokat, de ahogy sül, egyre könnyebbé fog válni.
Ne csináljuk túl nagy tűzön, mert megégeti a tésztát. Olyan közepes lángra lőjük be. Ne hagyjuk őrizetlenül, folyamatosan kevergetnünk kell.
Tökéletes hozzá
-
barack lekvár
-
áfonya lekvár
-
igazából minden lekvár, amit szeretünk
-
megolvasztott nutella
-
felolvasztott csokoládé
Tálalásnál, megszórjuk egy kis porcukorral és rátesszük a lekvárt vagy az egyéb feltétet, amivel szeretjük
Jó étvágyat