hirdetés

Partnereink

Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

hirdetés

Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már?

Az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelben is a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!

hirdetés

Wolf András útmutatása alapján a hagymaleveshez először is csirkeszárnyból könnyű, zöldséges leves készül. Ehhez olívaolajon kis lángon pároljunk 6 fej durvára vágott vöröshagymát, 7-8 perc múlva pedig adjunk hozzá 6 finomra vágott salottahagymát, amelyet 6-8 percig pároljunk nagyon alacsony lángon, közben gyakran kevergessük, hogy színt ne kapjon. Két liter csirkelevessel felöntjük, a hagymát puhára főzzük 20-30 perc alatt, majd leturmixoljuk. Ha a leves már szép selymes, lassan adagolva turmixolás közben hozzáadjuk a vajat.

Negyed kiló kockára vágott lisztes burgonyát egy gerezd fokhagymával 1-2 percig olívaolajon forgatunk, majd hozzáadunk másfél deci csirkelevest, egy deci vizet. Mérsékelt lángon készítjük mindaddig, míg a folyadék el nem párolgott (körülbelül 10 perc). Ekkor áttörjük krumplinyomón, és belekeverünk másfél deci nem túl kemény habbá vert zsíros tejszínt.

Az édesköményt és a salottahagymát egyforma apró kockára vágjuk, és egy kevés citromolajjal levákumozzuk, majd tálalásig hűtőbe helyezzük. A Szent Jakab-kagylókat írótlanított vajban megpirítjuk, és habzó vajban készre sütjük, hogy a közepe éppen, hogy átlangyosodjon, és a külső része szépen karamellizálódjon. A séf az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelhez méltó módon a tálalásra is kiemelt figyelmet fordít: a mélytányér közepébe helyezünk egy kanállal a püréből, és körbeszórjuk a marinált édesköményes hagymával. Rárakjuk a püré közepére a Szent Jakab-kagylókat, és a tetejére halmozzuk a kaviárt. Ízlésesen rárakjuk a vizitorma leveleket, és a forró levest külön kiöntőbe tesszük. A levest közvetlenül fogyasztás előtt öntjük rá a betétekre, a vendégek előtt.

 

Szöveg és kép: FrontPage Communications

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 06.19.

Ma Gyárfás napja van.

Budapest egy hétig Sanghaj színeiben tündököl

"A Dinamikus Sanghaj" Város Promóciós Rendezvény 2019 június közepén kerül megrendezésre Budapesten, Magyarországon. Sanghaj Önkormányzat Információs ...

  • 2019-06-19 16:49
Nyári sminkelési tanácsok a kozmetikustól

Az évszakok változásával bőrünk állapota és igényei is változnak. Nyáron a szakemberek elsősorban az erős UV-sugárzásra és a hidratálásra hívják fel a...

  • 2019-06-19 15:54
Idén is díjazták gyermekeink „védőangyalait"

A családok segítőit, gyermekeink „védőangyalait" ünnepelték és köszöntötték a Védőnők Napján, ahol ennek a nemes és több figyelemre érdemes szakmának ...

  • 2019-06-19 12:10
Egészségházzal segíti Kastélyosdombó felzárkózását az Ökumenikus Segélyszervezet

Doktor Pont néven adott át hiánypótló intézményt Kastélyosdombón az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON. A több mint egy évtizede stratégiai partner...

  • 2019-06-19 09:37
Pap, youtuber és népszerű színészek segítenek az üzenet célba juttatásában

Kreatív, megvalósítható ötleteket vár a résztvevőktől egy környezetükben fellelhető problémára a British Council People 2 People projektje, ezért közö...

  • 2019-06-19 08:53

hirdetés

Történelmi csata az Esztergomi Bazilika előtt

Európa legnagyobb bazilikája előtt, az Esztergomi Várszínházban láthatja a magyar közönség először a Zenta, 1697. című rockoperát augusztus 14-én. Ezt...

  • 2019-06-18 19:35
Puskás Peti lett a legnépszerűbb ökoharcos

Harmadik alkalommal adták át a JOY Social Media Award díjait. A nagyszabású rendezvényen a hazai közösségi média meghatározó szereplői ünnepeltek, his...

  • 2019-06-18 15:45
Szenzációs baby boom a Nemzeti Cirkusznál!

Két napon belül két újszülött érkezett a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatába. Egy kis púpos teve, és ismét egy világszenzáció: megszületett Lelle, a ze...

  • 2019-06-18 10:41
Kötelező olvasmányok nyárra interaktív formában!

A jelenlegi PISA-kutatás szerint a 15 éves diákok negyedét helyettesítheti mesterséges intelligencia, mert 27,5%-uk funkcionális analfabéta, vagyis ér...

  • 2019-06-18 10:19
Frissüljünk illatokkal!

Nehezen érkezett meg az igazi nyár, de most már viszont úgy tűnik, megállíthatatlanul itt van. Készülhetünk a strandra, élvezhetjük a nyári napokat, a...

  • 2019-06-18 08:32

Minden cikk

hirdetés

hirdetés