Paul Pitchfodr - Gyógyító táplálkozás
hirdetés
Sokan szeretünk olvasni és hiszem azt, hogy nem mindig a szerelemre, az akcióra vágyunk, hanem életmódokkal és táplálkozással kapcsolatosan is sokat tájékozódunk. Ma már égető kérdéssé válik az emberek táplálkozása, hiszen borzasztó méreteket ölt a túlsúly okozta krónikus betegségek, amik már öröklődnek.
A táplálkozás egészségünkben és a betegségek megelőzésében is nagyon nagy szerepet játszi. Paul Pitchford könyvében pontosan ezen betegségek megelőzése és az egészséges életmód nyomán találhatunk sok megoldást, arra miként tudunk helyesen, egészségesen élni.
hirdetés
„Egy élet munkájának gyümölcs: lényegi információi minden egészségtudatos ember számára nélkülözhetetlenek! – Yoga Journal
Ezzel a mondattal indul a könyv, mely alapjaiban is nagyon sok mindene hívja fel néhány szóban figyelmünket. Ennek a könyvnek a segítségével betekintés nyerünk abba, hogyan tudjuk elsajátítani az étrenddel történő gyógyítás titkait. A Gyógyító táplálkozás minden a kínai orvoslás és a táplálkozástudomány alapjaira fektet, így együtt tanít meg minket arra, hogyan tudunk olyan ételeket fogyasztani, amelyek akár az öngyógyításban is segédkezet nyújtanak. Mindezek mellett magba foglalja természetesen a modern táplálkozási szokásokat is, modern kutatások és mindezt ötvözi a növényi táplálkozással, annak gyógyító hatásaival. Ma már nagyon sokan, főleg nyugaton kutatják, mennyiben jár együtt a növényi táplálkozás és modern orvoslás.
A könyv egy olyan átfogó munka eredménye, amely korszakalkotó lehet, értékes és pótolhatatlan információkat nyújt az olvasó számára egészséggel, az étrenddel, az alternatív gyógyítással, valamint a számtalan növényi és állati eredetű táplálék gyógyító tulajdonságaival kapcsolatban.
„Bár az állati eredetű termékek értékesek lehetnek bizonyos egyensúlyzavarok és hiánybetegségek esetén, a könyv mégis arra bátorítja az olvasót, hogy mozduljon el a húsmentes étrend felé. A sikeres irányváltás érdekében egy alapvetően húsevő kultúrában – főként, ha nincs számottevő vegetáriánus hagyománya- a legtöbb embernek újra meg kell tanulnia táplálkozni: könyvünk alapján fel kell mérnie személyes állapotát és meg kell ismerkednie az ételek gyógyító tulajdonságaival.
Nyugaton rendkívüli gyorsasággal hódít a tudatos táplálkozás, amelynek alapja a távol-keleti életfilozófia -amelyben a kiegyensúlyozott étrend évezredek óta az egészség és megvilágosodás feltétele. Ez a könyv a keleti és a nyugati élelmezési gyakorlat és filozófia alapvető elemeit ötvözi. Kelet és Nyugat ilyen jellegű egyesítése a tudatosság ismeretlen területeire kalauzolja az embert, és az élet más területein is megújulást hoz”
Ha figyelmesen végig olvassuk a könyvet megismerhetjük a modern táplálkozási alapismereteket, ami a fehérjét és a vitaminokat, a zsírok és az olajok, a cukrok és az édesítőszerek, a víz, a só, a tengeri növények, a zöld ételek, mint az alga, vagy gabonafélék, illetve a kalcium és az oxigén szerepét illeti. Nem kell aggódnunk amiatt, hogy valamit nem fogunk megérteni, mivel minden közérthető nyelven lett íródva, megtárgyalja a kínai orvoslást, lelki és fizikai gyakorlatokat, a belső szervek jellemzőit is, és tünetegyütteseket. Attól a perctől, hogy hiszünk mindebben megismerhetjük, hogyan a regenerációs étrenddel a daganatos betegségek, a rák, a drog- és alkoholfüggőslg, az ízületi gyulladás és más degeneratív betegségek kezelésében.
Mindenkinek érdemes a maga és családja egészségét is figyelembe véve egy ilyen mélyre nyúló tanulmányt megismerni, és gyakorolni Paul Pitchford segítségével!