hirdetés

Partnereink

A nagy vakcinavita: gyógyít vagy homoszexuálissá tesz?

hirdetés

A nagy vakcinavita: gyógyít vagy homoszexuálissá tesz?

A járvány kezdete óta mindenki Messiásként várta a vakcina érkezését, ma viszont már a magyarok fele nem oltatná be magát. A hatóanyagra múlt hét végéig alig több mint egymillióan regisztráltak, pedig nyolcszor többen jogosultak rá.

Ez a kormány bizonytalan kommunikációja mellett, az oltásellenes mozgalmak számlájára is írható.

hirdetés

Az egyik legelterjedtebb érv a vakcina ellen, hogy a kifejlesztésére nem jutott elég idő. Dr. Tamasi József belgyógyász a járványtagadók legtöbbet idézett szakértője. Szerinte idővel milliók életét veszélyeztetheti az új oltás.

- Azt sem lehet tudni, hogy meddig tart az oltásnak a védőhatása és egyáltalán mennyi mellékhatása lesz. Most lényegében élő oltáskísérletek folynak - magyarázta Dr. Tamasi.

Ezzel szemben a korábbi országos tisztifőorvos szerint nem lehet kapkodásról beszélni.

- 17 évvel ezelőtt kezdték el azt a technológiát fejleszteni, amivel a Pfizer/Biontech és a Moderna vakcináját végül előállították. Itt igazából csak a vírus implementálása ebbe a technológiába volt újdonság - árnyalta a képet Falus Ferenc.

Sokan attól tartanak, hogy bizonytalan eredetű orosz vagy kínai vakcinával fogják beoltani őket, pedig Falus Ferenc szerint ezekből alig pár ezer van a magyar kórházakban. Az pedig teljességgel elképzelhetetlen, hogy egy fiolát átcímkézzenek.

- Az büntető kategóriába tartozna, ha valakinek nem azt adnák be amit mondanak. Az oltásról egy ambuláns lapot is kiállítanak, ennek azért van egy orvosi dokumentációs hitele. Ne tételezzük ezt fel. Ez már tényleg túlzás - nyugtatott meg mindenkit az egészségügyi szakember.

Azt is elmondta: némi irritáció teljesen normális az oltás után, és 100 ezer főből maximum egynél jelentkezhet komoly mellékhatás. Az pedig elképzelhetetlen, hogy valaki a hatóanyag miatt haljon meg.

,,Nyugaton már halnak bele az oltásba"

Nemrég letarolta az internetet a hír, miszerint egy miami orvosnak megállt a szíve néhány órával az oltakozás után. Majd kiderült, hogy a férfi valójában 16 nappal később stroke következtében halt meg.

Egy másik népszerű feltételezés szerint Bill Gates chipeket ültet az emberekbe, hogy befolyásolni tudja az akaratukat. Nemrég egy ,,szigorúan titkosnak" mondott kép is napvilágot látott, amely a chip alaprajzát ábrázolta, majd nemsokkal később kiderült, hogy az igazából egy gitárpedál kapcsolási rajza.

Dr. Tamasi József szerint ez viszont semmire sem bizonyíték.

- A chipezés az nem egy összeesküvés-elmélet. Ott van fenn az interneten ahol az egyik gyógyszergyártó elmondja, hogy egy chip van benne, és azt is elmondja, hogy ez arra van, hogy az adatokat számon tartsák - mondta.

Az elméletgyártás pedig itt nem áll meg. Internetes hittérítők világszerte több helyen az ördög bélyegének nevezték a vakcinát, egy tízezrek által követett Izraeli rabbi, Daniel Asor pedig azt mondta híveinek: az oltástól homoszexuális lesz az ember.

Az igazságot csak az tudhatja, aki már átesett az oltáson. Kemenesi Gábor víruskutató egy online előadáson oszlatta el a tévhiteket.

- Számos expedíción túl vagyok. Szerintem nincsen olyan oltás, amit még nem kaptam meg. Ez az oltás ezek közül a legjobb és a legtisztább. Egy szimpla gyógyszernél is azt kell figyelembe venni, hogy vajon a kockázat azzal, hogy beveszem nagyobb-e mint a megbetegedésé. Jelen esetben a vírus sokkal károsabb lehet, mint az oltás - szögezte le Kemenesi, aki szerint a konspirációs teóriáknak semmi alapjuk sincs.

Persze addig nehéz az észérvek oldalára állítani az oltáselleneseket, amíg minden járványügyi intézkedés mögött egy gonosz háttérhatalmat sejtenek.

Forrás: Euronews

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 03.07.

Ma Tamás napja van.

Fluor Tomi pszichológus segítségével győzte le belső démonjait!

Fluor Tomi élete is 180 fokos fordulatot vett az utóbbi egy évben. A koronavírus az egész világot, így őt is kicsit arra kényszerítette, hogy lassítso...

  • 2021-03-05 22:15
Leleményes újdonsággal védik a madarakat

Ötletes, új fejlesztéssel védik a nagy testű madarakat mostantól Székesfehérvár közelében. Az E.ON Hungária Csoport, a Kaposvári Villamossági Gyár Kft...

  • 2021-03-05 21:17
Glutén- és tojásmentes kókuszcsók

Pár perc alatt elkészíthető, már-már egészséges sütirecept... ami nem mellesleg nagyon finom is. Érdemes kipróbálni!

  • 2021-03-05 19:35
Robbantás egy holland koronavírus-szűrőpontnál

Robbantás történt egy holland kisváros koronavírus-szűrő helyszínen szerda kora reggel. A detonációban senki sem sérült meg, de a tesztállomás ablakai...

  • 2021-03-05 18:10
Négyezer egészségügyi szakember nem vállalta az új jogviszonyt

Négyezer szakember távozott a magyar egészségügyi ellátórendszer állami szektorából, jelentette be szerdán az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) we...

  • 2021-03-05 16:57

hirdetés

Bachtól Bartókig zene minden mennyiségben márciusban is

Mindig élményt adó és mindig aktuális. Ez maga a zene, amire minden korosztályban fogékonyak vagyunk. Zenélni vagy zenét hallgatni olyan kikapcsolódás...

  • 2021-03-05 14:39
Mennyi alku van jelenleg a belvárosi ingatlanpiacon?

Minden ingatlan adásvétel leginkább sarkalatos pontja, hogy a felek érdekei és szándékai miként simulnak össze, ennek legfőbb mutatója az ár. A vevők ...

  • 2021-03-05 13:40
A csillagok óvatosságra intik az Ikrek szülötteit

Az utóbbi időben nagyon sok kockázatot vállalt, de szerencsére ezek mind megtérültek. Ugyanakkor a szerencse forgandó – ezt ne feledje! Játsszon egy k...

  • 2021-03-05 08:19
A februári adásvételeket is felpörgette a lakásfelújítási támogatás

Bár még csak két hónap telt el az évből, a lakáspiac erős évre számíthat a legfrissebb adatok szerint - derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből....

  • 2021-03-04 11:10
Szakmai elismerésben részesül a Bika

Nem számít, hová tart, milyen körülmények között, vagy miért pont oda, a munkáját garantáltan megbecsülik. Ma semmiképpen se hagyja, hogy bármi az útj...

  • 2021-03-04 10:31

Minden cikk

hirdetés

hirdetés