hirdetés

Partnereink

A lélegzetelállító Spanyolország

hirdetés

A lélegzetelállító Spanyolország

Spanyolország 505 000 km2 területen fedi fel természeti és kulturális sokszínűségét. Fényes és büszke képet mutat Sevilla és Barcelona városa, lélegzetelállító szépségével tárul fel a Pireneusok hegyi világa, élénk és eleven élet zajlik a Costa Brava strandjain, míg az Alhambra és a Mezquíta mesés pompájával ejti ámulatba a látogatókat.

Altamira-barlang: Nem ok nélkül viseli az észak-spanyol kantábriai Altomira-barlang „a kőkor Sixtus-kópolnája" címet. Az 1879-ben felfedezett őskori festmények művészettörténeti szempontból felbecsülhetetlen értékűek, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította őket. A látogatók a barlangok pontos utánzatában csodálhatják meg a lebilincselő állatmotívumokat és szénrajzokat.

hirdetés

Baiona: A portugál határtól mindössze 40 km-re található Baiona két szempontból is profitál fekvéséből: az Atlanti-óceán partján elterülő településként csodálatos strandjaival és fürdési lehetőségeivel csalogat, másrészről a szomszédságában lévő bortermő vidék, a Rias Baixas borkóstolóval egybekötött kirándulásokat tesz lehetővé.

Picos de Európa: A 2600 méteres meredek sziklafalak a Picos de Európa Nemzeti Parkban az olaszországi Dolomitokra emlékeztetnek. Sűrű erdők, gleccserek, gazdag állat- és növényvilág csalogatja a természet kedvelőit, akik szeretnék felderíteni az Asztária északi határvidéke és Kantábria között húzódó nagyszerű magashegyvidéki tájat.

Burgos: A kasztíliai város, Burgos központja vitathatatlanul a gótikus Santa Mario-katedrális. A hatalmas külső homlokzat és a tornyok már önmagukban is hatásosak, a székesegyház belsejének pompája és művészi díszítettsége pedig valósággal ámulatba ejti a látogatót. Itt található egy hatalmas kupolaboltozat alatt El Cid spanyol nemzeti hős sírja.

Pamplona: Pamplona világszerte a kötöttségek nélküli ünneplés és életöröm szimbóluma lett. Ezt az image-t a navarrai város Spanyolország legnagyobb népünnepélyének, a Sanferminesnek köszönheti. Nyolc napon keresztül zajlik az óvároson keresztül a híres bikafuttatás véget nem érő ünneplés és dorbézolás kíséretében. Ennek tekintetében csaknem feledésbe merülnek a vonzó terek, sétányok és kulturális centrumok.

Poblet: A Costa Dorada hátterében egy csodálatos magaslatán fekszik a cisztercita kolostor, Poblet, ami a virágzó középkorban az aragóniai királyok temetkezési helyéül szolgólt. A román, gótikus és barokk stílus keveredése, valamint a szigor és józanság ideáljának tükröződése a templom békéiében Poblet egyedülálló épületének meghatározó elemei.

Montserrat: A bizarr formájú Montserrat hegymasszívumba, Barcelonától mindössze 35 km-re északra épült a Montserrat kolostor 725 m magasságban, ahonnét lenyűgöző látvány tárul elénk. A látogatók rohamai ellenére, akik Katalónia védőszentjéhez, a Fekete Madonnához zarándokolnak, egyedülálló hely a nyugalom és elmélkedés számára.

Tossa de Mar: Kanyargós, part menti úton közelíthetjük meg a Barcelonától északra lévő Tossa de Mart. Az egykori római Villa Vella település antik alapjaira épült óváros hatalmas erődítményével egészen különleges vonzerőt kölcsönöz a kedvelt fürdőhelynek. A számos eldugott utcácskában bárok és éttermek hívogatnak maradásra.

Ordesa és Monté Perdido Nemzeti Park, Pireneusok: A spanyol Pireneusok a természet kedvelőinek paradicsoma. A magashegység központjában terül el az Ordesa és Monté Perdido Nemzeti Park. A15 500 ha területen gleccsereket, mély szakadékokat, ritka állatfajtákat és dús növényzetet talál az érintetlen és sokszínű természeti rezervátumot kereső látogató.

Córdoba: Az andalúziai város, Córdoba több mint 250 éven keresztül a mór Spanyolország központja volt, és az arab uralom alatt a nyugati világ legnagyobb és leggazdagabb városává avanzsált. Ennek a fényes korszaknak a leghíresebb emléke a mecset-katedrális - röviden Mezquíta. Egykor akár 25 000 hívő is egybegyűlt ebben a pompás épületegyüttesben a pénteki imára.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 08.17.

Ma Jácint napja van.

Iskolakezdő tippek a modern gyerekszobához

Megindult a visszaszámlálás az iskolakezdésig. Ez pont elég idő arra, hogy újragondoljuk a gyerekszobát, és berendezzük a korral változó igényeknek me...

  • 2019-08-15 14:32
Mit tehet a szülő, hogy gyermeke jól vegye az iskolakezdéssel járó akadályokat?

Hamarosan indul az új tanév, szeptemberben közel 90 ezer elsőosztályos kezdi el az általános iskolát. A szülők többségét az foglalkoztatja, hogy 6 éve...

  • 2019-08-15 12:00
Friss húst nyáron is

Tombol a kánikula, és a nagy melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegs...

  • 2019-08-15 10:19
Csökken a 7 üléses használt autók ára

A családi autókedvezmény júliusi bevezetését követően látványosan növekedett a 7 üléses autók iránti érdeklődés a JóAutók.hu adatai alapján.

  • 2019-08-15 08:02
Íme a Miss Balaton 2019 döntős szépségei

Elindult a visszaszámlás! Még pár nap és kiderül, ki lesz 2019-ben a Miss Balaton királynője. A 12 döntős szépség már gőzerővel készül az augusztus 17...

  • 2019-08-10 21:12

hirdetés

Pettyes ebek, 101 egyed – Jöhetnek a bennfentes részletek?

Lessetek be velünk a Dalmata utca 101 kulisszái mögé, ahol megismerhetitek a kutyapöttyös részleteket a Disney Channel új animációs sorozatáról!A rend...

  • 2019-08-10 19:11
Élénkült az albérletpiac

Ahogy arra számítani lehetett, a ponthatárok kihirdetése felélénkítette az albérletek piacát. A kínálat közel 30 százalékkal nőtt. Budapesten egy kiad...

  • 2019-08-10 16:21
Nagy felbontásban tér vissza a nagyot mondó obsitos

Hogyan lehet még látványosabbá varázsolni egy több mint 35 éves animációs filmet? Természetesen digitális technológia segítségével.

  • 2019-08-10 14:56
Így építs karriert! - Értékesítőből tulajdonos

Aki lakást szeretne vásárolni, vagy pláne eladni, gyakran felteszi magának és másoknak is ezt a kérdést. Amelyre persze nincs egyértelmű válasz, hisze...

  • 2019-08-07 14:56
Anyatejes táplálással számos felnőttkori betegség megelőzhető

Augusztus elsején kezdődött a szoptatás világhete, amelyet 1992-ben indítottak azzal a céllal, hogy hangsúlyozzák az anyatejes táplálás fontosságát.

  • 2019-08-07 13:30

Minden cikk

hirdetés

hirdetés