hirdetés

Partnereink

Nemzetközi filmek sztárja, mégis alig ül repülőre Goztola Kristina

hirdetés

Nemzetközi filmek sztárja, mégis alig ül repülőre Goztola Kristina

Autóra cserélte a repülőgépes közlekedést Goztola Kristina és Halmi Péter. A külföldön legtöbbet foglalkoztatott magyar színésznő és színész-rendező párja az elmúlt pár hónapban több, mint 5000 kilométert vezettek. A nyaralást számunkra mégsem a tengerpart jelenti, hanem a Balaton.

Goztola Kristina már közel 70 nemzetközi filmben forgatott, olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Jason Clarke vagy Rosamund Pike. 2015-ben első magyar prózai színésznőként kapott meghívást, hogy francia nyelven főszerepet játsszon a világ legrangosabb és legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Színházi Fesztiválon. A négy nyelven kitűnően beszélő színésznő tavaly, párjával közös kisjátékfilmet forgatott, ami két díjat nyert Bollywoodban.

Kétlaki vagy többlaki élet

A művész pár tagjai már négy éve kétlaki életet élnek. 2017-ben alapították meg a Párizs-Budapest központú filmes cégüket, azóta leginkább ez a két város határozza meg a mindennapjaikat. Nemrég azonban bővült a kör mert Los Angeles-ben is nyitottak egy kirendeltséget.

„Számunkra már megszokott ez a kétlaki, vagy inkább többlaki élet. Többször előfordult - míg nem ismertük egymást - hogy ugyanabban az időben, azonos helyen tartózkodtunk éppen Péterrel, de mégsem találkoztunk” – meséli Goztola Kristina színésznő-producer.

„De ahogy a szólás mondja: ami késik, az nem múlik! Tényleg az élet írja a legjobb forgatókönyvet. Ezt rendezőként is bátran mondhatom. Akkor és ott találkoztunk, amikor leginkább szükségünk volt egymásra. Ha mindez 10 évvel ezelőtt történt volna, lehet, hogy elmentünk volna egymás mellett” – teszi hozzá Halmi Péter.

Az itthoni feltöltődés a legjobb

A pár szerint az utazás számukra elsősorban nem a pihenést, hanem a munkát jelenti. „Míg más egy nyári szabadság alkalmával elutazik valamelyik tengerhez, mi inkább a Balatonnál, vagy a Dunakanyarban töltődünk fel” – mondja Péter.

Kristának különösen erős kötődése van a Balatonhoz. „Gyerekként sok időt töltöttem a magyar tenger partján. Nekem az északi oldal a kedvencem, azon belül is: Keszthely, Tihany és Balatonfüred” – meséli a színésznő, aki azt is elárulta, hogy ha munkáról van szó, akkor viszont elsősorban Párizs, Cannes, Monte-Carlo vagy épp Olaszország, azon belül is Róma jöhet szóba.

„Az ‘örök várost’ nagyon szeretjük, nemcsak a történelme és a konyhája miatt, hanem a csodálatos, természetes fényei miatt is, ami a filmezés szempontjából meghatározó szempont”– mondja Krista.

A pandémia mindent megváltoztatott

Az elmúlt egy évüket nekik is meghatározta a pandémia. Nem repültek, még díjátadóra sem, pedig „A Nyaklánc” című alkotásban Kristát díjazta a Los Angeles-i zsűri, ám személyesen ott sem voltak jelen. Mostanában viszont az autóval megtett kilométerek száma ugrott meg. Aminek két oka van. Az egyik: ha forgatni mennek, akkor viszik magunkkal a technikai berendezéseket is, ami sok helyet elfoglal, ahogyan a ruhák is. A másik okról ők maguk meséltek.

„Nekem volt egy nagyon kellemetlen élményem egy amerikai, helyközi repülőút kapcsán, ahol eléggé megijedtem, mert a gépünk viharba került. Azóta nem szívesen repülök” – mondta a színésznő-producer.

Péternek viszont több ilyen negatív élménye is volt. „Egyszer Japánban, szintén egy belföldi út során, az ebéd alatt, hirtelen magasságot váltott a kapitány. Repültek a tányérok, poharak mindefelé. Akkor, ott lepergett előttem az életem. Persze, ha a tengerentúlra utazunk, akkor marad a repülés, de amit lehet most megoldunk autóval.”

Visszajárnak eljegyzésük helyszínére

Péternek az egyik kedvenc helye Róma, Krista pedig imádja New York-ot, de Dél-Franciaországban, Avignon is fontos szerepet tölt be az életében. A közös kedvenc pedig Észak-Olaszországban Muggia, egy kis tengerparti „ékszerdoboz”, ahol az eljegyzésük is volt néhány éve.

Forrás: akoczka.com

hirdetés

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Párkapcsolat

Névnap 01.26.

Ma Paula, Vanda napja van.

Megszületett Nick Jonas és Priyanka Chopra első gyermeke, béranya hordta ki!

Az énekes és a színésznő béranya segítségével vállalt gyermeket, most született meg a kicsi.

  • 2022-01-25 22:04
Kanye West csinálta Julia Fox borzalmas sminkjét

A rapper most már nemcsak öltözteti, hanem sminkeli is barátnőit. Julia Fox megosztó sminkjét is ő készítette.

  • 2022-01-25 20:48
Valódi időutazásra hív Koltay Anna otthona és gardróbja

Állatmintás műszőrmét, a nagymama csodás püspöklila kabátját, egyiptomi pamutruhát és egy eredeti, Malév légiutas-kísérő szettet is rejt az M2 Petőfi ...

  • 2022-01-25 19:30
Kolbászos-sajtos rakott krumpli

A rakott krumpli egy szuper finom, könnyen elkészíthető és laktató egytálétel, mely változatosan variálható.

  • 2022-01-25 18:06
Micsoda koncert: Dés Lászlóval lép színpadra a világhírű Rhoda Scott

Rendkívüli bejelentéssel lepte meg rajongótáborát Rhoda Scott dzsesszorgonista, a Hammond-orgona királynője. A világsztár szeptemberben a budapesti Do...

  • 2022-01-25 16:41

hirdetés

Megérkezett a Szelíd magyar előzetese

A magyar előzetesével ma debütáló Szelíd című film megkezdte nemzetközi fesztiválútját. Nemes Anna és Csuja László alkotásának világpremierjét január ...

  • 2022-01-25 15:30
Elhunyt Csollány Szilveszter

Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fert...

  • 2022-01-25 13:45
„A családban is ott vannak a szuperhősök”

Kiosztották a Média a Családért-díjakat elismerve azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak. Az 1 millió ...

  • 2022-01-25 12:16
Bekezdett a lakáspiac januárban

Az erős évkezdet általában irányadó az év hátralévő részére, a forgatókönyv várhatóan a tavalyihoz hasonlóan alakul, az első félév várhatóan erősebb l...

  • 2022-01-25 10:02
A Kosnak ma rossz napja van

Lehet, hogy ma nem a szokásos vidám énje dominál. Lehet, hogy rosszabb napja van, de ez teljesen természetes. Ma mindenben kételkedhet, ami az életébe...

  • 2022-01-25 08:29

Minden cikk

hirdetés

hirdetés