Olivia Newton, a divatikon
hirdetés
Ha elhangzik Oliva Newton-John neve, a legtöbben azonnal társítjuk John Travoltával, ők alkották ugyanis a Grease (magyarul Pomádé) című zenés film híres párosát. Az 1978-ban bemutatott film egyik emlékezetes pillanatában az ártatlan tekintetű Sandy Olsson - őt alakította Olivia - azt rebegi a vagány Dannynek: „Hozd magad jobb formába!"
A színésznő, aki ennek a szerepnek köszönhette sikerét és ismertségét, azóta eltelt évtizedekben okosan használta a tehetségét: 50 millió albumot adott el, 5 listavezető slágert énekelt, 4 Grammy-dijat nyert, és számtalan filmben szerepelt. Persze az ő életében is előfordultak hullámvölgyek: karrierjével sokáig elégedetlen volt, meg kellett küzdenie a mellrákkal és egy 11 év után tönkrement házassággal. A nehézségeken az optimizmusa és az a hite vezette át. hogy a világ jobbá tehető. Amikor beteg volt, tudta, hogy a hagyományos kezelések mellett neki magának is támogatnia kell a szervezete egyensúlyát: meditált, akupunktúrás kezelésekre járt, és zöld növényekből készült italokat ivott. „Ezeket az orvosaimnak nem is említettem, úgyis csak a homlokukat ráncolták volna" - nyilatkozta az Extraordinary Health című, táplálkozással foglalkozó lapnak. A színésznő már elmúlt 66 éves, de tele van tervekkel. Az ausztráliai Melbourne-ben már épül a nevét viselő, rákos betegek gyógyulását és rehabilitációját segítő központ.
hirdetés
És hogy mivel hozza magát jobb formába Olivia? A természet ajándékaival! Esküszik a nyers táplálékokra, elsősorban az acai-bogyóra, amely a közönséges káposztapálma rendkívül erős antioxidáns hatású termése, valamint a szintén az amazonasi esőerdőkben termo camu-camu gyümölcsre, amely nagy koncentrációban tartalmaz C-vitamint. Szívesen eszik fekete áfonyát és brokkolinit. Ez utóbbi nálunk még kevésbé ismert, de nagyon egészséges, a brokkoli és a kelkáposzta keresztezésével létrehozott zöldség.
Étvágy és lélek kapcsolatáról néhány szó
Az vagy, amit megeszel - tartja a mondás, ez azonban csak részben igaz. Egy amerikai kutató harminc éven keresztül folytatott megfigyeléseiből azt a következtetést vonta le, hogy lelkünk állapotát is mutatja az, amit és ahogyan eszünk.
• Mérges az, aki az étteremben rántott húst vagy marhaszeletet választ. Azért teszi ezt, hogy a rágás révén megszabaduljon a stressz hormonoktól.
• Az is stressztől szenved, aki sósat kíván. A mellékvese nagy stressz terhel és esetén jelet küld az agynak, és fűszeresebb ételt „rendel",
• Sok szénhidrátot eszik az, aki az ágyban nem találja meg a szerelmi számításait. Fölpörgeti tehát a boldogsághormon termelését, és így vigasztalódik.
- Az édesszájúak az életük mélypontjáról igyekeznek kimozdulni: a csokoládéban és a fagylaltban a gyerekkori biztonságot keresik.
- Az alkoholos italok és desszertek fogyasztói a levertségüket, a rossz hangulatukat akarják elűzni.
• Az irigy, elhanyagolt ember alaposan telepakollá a tányérját, mert az étellel vigasztalja magát.
• A gyorsan evők életvidám emberek: nem akarják olyan hétköznapi dologra fecsérelni az idejüket, mint az evés.
Forrás: Femina
Képek: abcnews.go.com, pinterest.com