A leghatékonyabb zsírégető élelmiszerek
hirdetés

Tény, hogy bizonyos ételek termogenikus hatással rendelkeznek, melynek révén szinte szó szerint elégetik a kalóriákat, leolvasztják a zsírt. Ezt a bennük található tápanyagok okozzák, melyek az anyagcsere folyamatok serkentésével teszik eredményesebbé a fogyást.
Teljes kiőrlésű gabonák
hirdetés
A szervezet dupla annyi kalóriát éget el a teljes kiőrlésű gabonák lebontásához, mint az eleve feldolgozott élelmiszerekhez. Ha mielőbb szeretnénk leadni a fölös kilókat, étrendünkbe minél többször illesszük be a barna rizst és a zabpelyhet, melyek rengeteg rostot tartalmaznak, így javítják az anyagcserét.
Sovány húsok
A fehérjének nagyon magas a termogenikus hatása. A sovány húsok emésztése tehát a szervezet számára sokkal nagyobb munka, mint a szénhidrátok vagy a zsírok lebontása, ezért magas fehérjetartalmú étrenddel is serkenthetjük az anyagcserét.
Zsírszegény tejtermékek
A tejtermékeket még a fogyókúra idejére sem kell száműznünk az étrendünkből. Rendszeresen érdemes őket fogyasztani magas kálcium és D-vitamin tartalmuk miatt, melyek javítják az anyagcserét és nélkülözhetetlenek az izomépítéshez. Válasszunk light joghurtot, sajtokat, tejet, észre sem fogjuk venni a különbséget a zsíros és a zsírszegény tejtermékek íze között, miközben rengeteg kalóriától mentjük meg magunkat.
Zöld tea
Minden egyéb fogyókúrás módszer nélkül napi négy csésze zöld tea segítségével nyolc hét alatt kb. 3 kilótól szabadulhatunk meg. A zöld tea lassan kortyolgatva szinte azonnal beindítja az anyagcserét. Mindig tartsunk egy kancsóval a hűtőben!
Lencse
Egy bögre lencse már pótolja a napi vasszükséglet 35%-át. Ez szinte mindenkinek jó hír, hiszen nagyon sokan szenvednek vashiányban. Amikor valamilyen tápanyag hiányzik a szervezetünkből, az az anyagcserén rögtön érezteti a hatását. A szervezet ugyanis nem kapja meg a szükséges üzemanyagot a metabolizmus működtetéséhez.
Chili paprika
A kapszaicin az az összetevő, ami a paprika csípős ízét adja. Ez valósággal feltüzeli a szervezetet, ami így azonnal a kalóriák égetésébe kezd. Ehetjük nyersen, főzve, szárítva, porítva. Csípős paprikát keverhetünk levesekbe, szószokba, fogyaszthatjuk tojás vagy hús mellé is.
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek







