Friss nyári gyümölcsök az egészséges életért
hirdetés

A nyár nem csak a felhőtlen szórakozás, hanem a finomabbnál finomabb gyümölcsök érésének ideje is. Ám az ínycsiklandozó gyümölcsök fogyasztása nem csak az ízük miatt fontos, az élettani hatásuk is nélkülözhetetlen. Most nézzük meg, melyik finomság mire jó!
hirdetés
Eper a magzatért
Szinte nincs olyan ember a földön, akinek az eper láttán nem folyna össze a nyál a szájában. A mézédes piros gyümölcsnek azonban nem csak az íze isteni, hanem az egészségünket gyakorolt hatása is felülmúlhatatlan. Ez az apró gyümölcs tele van káliummal, C-vitaminnal valamint folsavval, ami például a szívbetegségek egyik legnagyobb ellenszere. Ezen felül a kismamáknak fokozottan ajánlott a fogyasztása, hiszen a megfelelő folsavbevitel nélkülözhetetlen a magzat idegrendszerének egészségéhez.
Sárgadinnye és az immunrendszer
Főként a hölgyek körében hódít, de természetesen a pasik sem vetik meg a sárgadinnye ízletes, édes húsát. Azon felül, hogy nagyon finom rengeteg folyadékot és kevés kalóriát rejt, valamint rendkívül gazdag káliumban és A-vitaminban. A sárga héjú gyümölcs egyéb iránt kiváló immunrendszert erősítő hatással is rendelkezik! Főként ez abból ered, hogy segít a méregtelenítésben, így szervezetünk erősebbé és ellenállóbbá válik az esetleges fertőzésekkel, kórokozókkal szemben. Betegség utáni lábadozáshoz például tökéletes választás!
Diétás barack
A barackot legtöbben a csontok és a szív védelmezőjeként ismerik, ám élettani hatásai alapján a fogyókúrázók kedvenc eledele. Mivel igen alacsony a kalória és zsírtartalma ezért nem terheli le szervezetedet. Ráadásul például az őszibarack 85-90%-a víz, ettől lesz olyan lédús és szomjoltó gyümölcs. A barackban található kalcium és magnézium aránya is kiemelkedő, ezért kitűnő hatással van a csontok regenerálódására is.
Feszes bőr szőlővel
A nyári időszak vége felé kerülnek a boltok polcaira a hazai termesztésű és igen egészséges szőlők. Ennek a gyümölcsnek az egészségünkre tett hatása rendkívül pozitív! Egyrészt javítja a sejtek anyagcseréjét és így könnyebben ég a zsír, másrészt elősegíti az emésztést és a méregtelenítést. Ezen kívül a szőlő jó vérnyomás-szabályozó, ezért a szívbetegeknek elengedhetetlen a fogyasztása! Az apró szemű növényt a szépségápolásban is előszeretettel preferálják. Mivel a C-vitamint és szilíciumot tartalmazó szőlő rugalmassá teszi a kötőszöveteket, ezáltal a bőröd feszesebbé és bársonyossá válik!
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek







