hirdetés

Partnereink

Az afrikai asztrológia és a geomantia – A legpontosabb, amit valaha olvastál

hirdetés

Az afrikai asztrológia és a geomantia – A legpontosabb, amit valaha olvastál

A földjósláson alapuló afrikai asztrológia talán az egyik legősibb és leghitelesebb jóslási módszer. A szimbólumokat az afrikai kultúra alapkövei, a család és a természet ihlették. Annak érdekében, hogy hogy megtudd, mit tartogat számodra az afrikai csillagjegyed, csak a születési dátumodra van szükséged.

Az afrikai civilizációk fejlődésével párhuzamosan az asztrológia is teret hódított a kontinensen. A nomád népek érdeklődést mutattak a csillagok iránt, neveket adtak a bolygóknak, elterjedtek a jóslások. Az afrikai horoszkóp alapja a geomantia, más néven földjóslás, amelynek során geomantikus ábrákat használtak: maroknyi földet szórtak a talajra, magvakat, bogyókat, kagylókat, csontokat dobtak el, vagy vessző segítségével rajzoltak jeleket a homokba.

hirdetés

Majomkenyérfa (Baobab): január 4 – február 3.

A Baobab afrikai csillagjegyet az egyik legerősebbnek tartják, mivel hitük szerint a Baobab bennszülöttjei rendkívül szilárdak, stabilak és erősek, akárcsak ez a legyőzhetetlennek mondott fa. Meg vannak az erőforrásaik ahhoz, hogy ellenálljanak és kiállják az idő próbáját, hiszen határtalan önbizalmat kaptak ajándékba az Égiektől. A nagyra becsült majomkenyérfa jegy szülöttje őszinte, nagylelkű és figyelmes. Remek üzleti érzékkel rendelkezik, amit csipetnyi opportunizmussal ki is használ. Szerencsésnek mondható személyiség, alkalomadtán valódi bohóc, ám aggodalmaskodásával megnehezíti a saját dolgát.

A borostyán és az ezüst gazdagsága: február 4 – március 5.

Ez a rendkívül heves vérmérséklettel rendelkező jegy igencsak neheztelővé válik, ha életszemléletétől eltérő jelenségekkel kell szembenéznie, mégis képes ellenállni a csábításnak. Az a képessége, hogy hátat fordít a kísértéseknek, valóban erősség és erény.Kivételesen gyors a felfogóképessége, amely az élet számos területén hasznosnak bizonyul. A gazdagság érzete különösen lázba hozza őt, mind jó, mind rossz értelemben.

Család: március 6 – április 4.

A Család jegye alatt született ember általában melegszívű és kedves, és bár tartózkodó és visszafogott, önzőségnek nyoma sincs benne. Nem is lenne ideje önközpontúnak lenni. Az emberek szívesen kérnek tőle tanácsokat, ezzel szemben csak nagyon ritkán fordul elő, hogy ő kérne segítséget másoktól. A Család jegyében született ember valami nagy dolgot hivatott véghezvinni az életben, legyen szó a munkájáról vagy a magánéletéről. Feladata ebben az életben az, hogy elfogadja saját magát olyannak, amilyen.

Apró szívességek a közösségnek: április 5 – május 4.

A jegy szülöttje könnyen szerez barátokat, ugyanis szinte pillanatok alatt képes közös nevezőre jutni bárkivel. Krízishelyzetekben is lehet rá számítani - ám amikor fontos kérdésben kell döntenie, inkább halogat, próbál kihátrálni egészen addig, amíg csak teheti. Célszerű lenne, ha a jövőben egyetlen percet sem vesztegetnél azokra az emberekre, akik visszahúznak, hanem a valódi barátokra koncentrálnál inkább.

A piac: május 5 – június 4.

Az e jegyben született emberek életét a béke, a harmónia jellemzi, de néhanapján találkoznak a veszéllyel, a durvasággal, valamint a brutalitással is. Hajlamos azonban olyan kapcsolatokra pazarolni az idejét és az energiáját, amelyeknek nincs jövője. Időnként felnagyítja a valós problémákat, ezért kiváló drámaíró lehetne belőle, de szerencsére soha nem marad sokáig benne. Rugalmasan, könnyen kezeli a dolgait.

Az ős: június 5 – július 4.

Bár egyáltalán nem akar az lenni, ezt a jegyet gyakran önzőség és énközpontúság jellemzi, ezért hajlamos megfeledkezi az őt körülvevő emberek érzelmeiről. Az ős típus kiváló vezető, irányító és kormányzó. Bár képes arra, hogy keménykezű kritikusként nyilvánuljon meg, idővel megtanulja, hogy önzetlenséggel, szeretettel sokkal többre jut, és az álmait is hamarabb megvalósíthatja.

A bíró: július 5 – augusztus 4.

A bíró szülött rendkívül határozott, döntőképes személyiség annak ellenére, hogy a stressz és a rossz egészségi állapot negatívan befolyásolhatja. Nincsenek illúziói sem az élettel, sem önmagával szemben, így nem véletlen, hogy másoknak is gyakran segít kikecmeregni az önsajnálatból. Tiszteli mások véleményét, nézőpontját, érzéseit és jogait, könnyen barátkozik, és képes meg is tartani őket. Rendkívül kreatív, spirituális beállítottságú, lelke nyugodt és békés.

A kóladió: augusztus 5 – szeptember 3.

A jegy alatt született emberek valódi energiabombák, rendkívül energikusak, miközben instabilak és gyakran önbizalomhiánnyal küzdenek. Heves természete hatalmas, csillapíthatatlan bölcsességgel ötvöződik. Képes izgalmat, különlegességet vinni a mindennapokba, néha viszont hajlamos nyugtalanítani, zavarni az őt körülvevő embereket. E jegy furcsa aspektusa a pontos tisztánlátás irányába mutató tendencia.

Az utazó: szeptember 4 – október 3.

Az utazó egy meglehetősen összetett személyiség, ezért gyakran még a barátai sem értik meg igazán. Kifejezetten érzékeny típus, gyakran a saját érzéseivel sem tud mit kezdeni, nehezen bízik meg a megérzéseiben. Sokszor már annyira érzékeny, hogy még saját maga is nehezen viseli. Mindez azonban az előnyére is válhat, hiszen távozásával mindenkor hatalmas űrt hagy maga után.

A távolság: október 4 – november 3.

Az e jegyben született emberek hatalmas belső erővel születnek. Ahelyett, hogy figyelmen kívül hagyná megérzéseit, hűségesen követi az ösztöneit, és bámulatosan kreatív módon éli az életét. Ugyanakkor gyakran türelmetlen, ami könnyen menekülésben mutatkozik meg, és ez eltompíthatja a jegyhez tartozó természetes lelkesedést. Ha meg tanulja féken tartani és legyőzni a szorongását, komoly sikereket érhet el az életében. Jellemzően álmodozó típus, akiből akár költő is válhat.

A szavak gyermeke: november 4 – december 3.

Udvarias, szelíd, ugyanakkor rendkívül erős és nagylelkű természete gyakran jóindulatot, odaadást, sőt, már-már rajongást vált ki a körülötte élőkből. Túlzott büszkeségét azonban célszerű lenne levetkőznie, ez ugyanis balszerencsét hozhat a számára. A szavak gyermekei nemkönnyen dőlnek be a depressziónak, és pontosan tudják, hogyan érezhetik jól magukat, miközben élvezik a nyugodt és kényelmes életet.

Aratás és Magtár: december 4 – január 3.

E jegy szülöttjei mindig tettre készek. Ő az, aki boldogságot talál a magányban, ám időről időre csalódnia kell, hogy az élete mégsem áll olyan biztos lábakon, mint ahogyan szeretné. Több akadályt is le kell küzdenie az élete során, a szerelemben pedig különösen elővigyázatosnak kell lennie. Meg kell tanulnod jobban bízni a megérzéseidben, ezzel ugyanis sok problémát elkerülhetnél a későbbiekben.

Forrás: EZO.TV

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Divat

Névnap 07.22.

Ma Magdolna napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés