Mondd meg mi a kedvenc zöldséged, én megmondom milyen vagy! (2. rész)
hirdetés
Lehet nem is gondolnánk, de csillagjegyeink nagyon sok mindenről árulkodnak. Jellemünk, temperamentumunk, és még étkezési szokásaink is elmondhatóak egy jól megfejtett horoszkóp és elemzés alapján.
Előző sorainkban megismerhettük, hogy milyen jellemjegyekkel bír a hős Kos és a vadóc Bika. Sok érdekesség kiderülhet, ha figyeljük a csillagok állását és az utaló jegyeket, még az étkezésben és az ital fogyasztásban is. Lássuk, mi jellemzi az akár több személyisséggel is bíró Ikreket és Rákot!
hirdetés
Ikrek
Nagyon érdekes az Ikreknél, hogy nem teljesen meghatározható jellemvonásokkal bír. Személyiségét a Merkúr uralja, ennek köszönhetően nagyon furfangos, gyors észjárású. Sokoldalú személyiségek az Ikrek és mindenek felett hihetetlenül kíváncsi, felfedező a személyiségük. Az Ikrek imádja a változatosságot, a színes ételeket, szeret új felfedezéseket tenni és sok mindenbe bele kezdeni. Örökké siet, mert mindig attól fél, hogy valamiről lemarad, lekésik és kíváncsisága csillapíthatatlan. Az Ikrek számára nagyon fontos a kérdezés hatalma. Kérdéseinek sora végtelen és számára létszükséglet, hogy mindig új információkkal gazdagodjon. Mivel nagyon társasági lény, ezeket az új információkat azonnal meg akarja osztani. Az ikrek kettő jegy éppen ezért gyakran esik egyik végletből a másikba, ami jellemző rá az étkezésben és az italfogyasztásban is. Imádja a népes különféle tradicionális gasztronómiáját és rendkívül kísérletező jellem a konyhában. Nagyon jó házigazda és igyekszik mindig változatos, akár több nép tradicionális konyháinak ételeit felszolgálni egy-egy vacsorán. A konyhájában jellemző a fehérje dús étkezés, imádja a halakat, leginkább a tengeri halakat, a túrót, tojást, sajtokat, könnyű fehér húsokat. Egészségesen és változatosan táplálkozik, az Ikrek mellett párja sem kell aggódjon, hogy éhes hassal tér nyugovóra. Gyűjti a recepteket, mindenütt elkéri annak az ételnek a receptjét, amit finomnak talált, megveszi a legmodernebb konyhai felszereléseket is, és imád főzni.
Ajánlott ételek:
Hús: baromfi
Zöldség: zöldbab, zöldborsó, karfiol, brokkoli
Gyümölcs: kivi, zöldalma, gránátalma, datolya, dió, karambola
Fűszerek: petrezselyem, kapor, köménymag, ánizs, bodza, körömvirág, szerecsendió, chili
Rák
A Rák személyiségét a Hold uralja, éppen ezért nagyon érzékeny, és jellemző rá a gyakori hangulat változás. Általában mindig mindenben bizonytalan, nem szeret komoly döntéseket hozni, sokszor vacillál, vagy ha már meghozott egy döntés utána meg is gondolja magát. Mellé egy határozott egyéniségű társ kell, aki valahol irányítani is tudja őt, meghozza helyette a döntéseket, talán az egyetlen terület a konyha, ahol biztos lábakon áll és nem dönthetnek helyette. A családtól megkérdezi, mit szeretnének enni, de a végső döntés az övé, szívesen süt-főz aszerint, hogy pillanatnyi hangulata mit diktál. Nem szívesen mozdul ki otthonról, viszont örömmel fogad vendégeket. Ilyenkor boldogan szedi elő azokat az étkészleteket, amelyeket hétköznap a család nem használhat, és rengeteg fogást készít, előételtől a különféle süteményekig. A Rák igazi ínyenc, bármit, bármikor kipróbál. Nagyon élvezi a grillezést, a szabadban történő pikniket. A Rák természetétől fogva rabja a gyomrának, így nem árt, ha odafigyel, mit eszik és hogyan diétázik. Óvakodnia kell az édességektől és a liszt alapú termékektől. Alkoholt pedig jobb, ha csak kúraszerűen iszik, és azt is csak ritkán. Ne igyon olcsó bort és sört, mivel igen érzékeny a gyomra. Inkább a vermutot válassza, de abból se sokat. Ajánlott ételek:
Hús: hal és mindenféle tengeri herkentyű
Zöldség: kelkáposzta, kelbimbó, tök, karfiol, csicsóka, uborka, gomba
Fűszer: mustár, kakukkfű, vanília, fahéj, zsálya, menta
Gyümölcs: szőlő, sárgadinnye, kókuszdió, őszibarack
Forrás
mindmegette.hu és hypoxikozmetika.hu
Képek: agrotrend.hu és delina.hu