Mondd meg mi a kedvenc zöldséged, én megmondom milyen vagy! (1. rész)
hirdetés
Mindennek meg van a jellemzője. A csillagok egészen hihetetlen dolgokra képesek. Jegyeink alapján nem csupán természetünket tudják jellemezni, hanem jellemvonásainkat, és akár étkezési szokásainkat is.
Te kíváncsi vagy mit jósolnak neked a csillagok, akár az étkezésben? A zöldséghoroszkóp ezt is megmondja neked! Mit szeret a Kos, mit ehet az Ikrek, vagy hogyan főz és mit a Rák? Most ezt is megtudhatod!
hirdetés
Kos
A Kos nagyon érdekes jegy a gasztronómia területén. Kicsit lázadó és hanyag eleganciával kezel mindent! Jellemzője az extravagancia. Amikor a Kos a házigazda, akkor a meleg ételeket nagy tálcákon és tányéron szolgálja fel, semmi fakszni, semmi csíny, csak túl legyen rajta. Persze mindennek ellenére elvárja a hangos dicséreteket és, hogy mindenki neki hódoljon tudása miatt. mindez nem utal arra, hogy nem tus valami egyedit, valami fantasztikust alkotni, bár az is megeshet, hogy nagy sietségében inkább össze csap valamit, és azt feldobja egy dekoratív tányérra.
A Kos alapvetően tűz jegyű, személyiségét a Mars uralja, éppen ezért tele van étvággyal, szereti a hasát, lelkesedik a konyha iránt, de felpörgött élete miatt nem igazán szentel sok időt az evésre, inkább a gyorséttermi kínálatot részesíti előnyben. Szerei a hagyományos ételeket, de nem zárkózik el az új ízektől sem. Ha nagy ritkán kipróbálja főzőtudományát, sosem kedvtelésből teszi, inkább a partnerét vagy a vendégeit akarja elkápráztatni. „A Kosoknak nagyon oda kell figyelniük a helyes és racionális táplálkozásra. Szigorú rendszerességet kell követniük az étkezéseik során, és kerülniük kell az késő esti vacsorázást és nassolást. A Kosok könnyen elveszíthetik a mértéket, ha ivásról van szó. Sajt mellé fogyasszanak vörösbort, máskor inkább fehérbort vagy 1-2 pohár pezsgőt.”
Ajánlott ételek:
Hús: pulyka, hal, bárány
Zöldség: sárgarépa, retek, paprika, paradicsom, burgonya, hagyma
Fűszer: bors, pirospaprika, fokhagyma, mustár, curry, gyömbér, kapor
Gyümölcs: eper, cseresznye, meggy, görögdinnye, grépfrút, málna
Bika
Személyiségét a Vénusz uralja. Ebből adódik, hogy szereti a szépet, a komfortot, a kényelmet. Két lábbal áll a földön, a nagy meglepetéseket, változásokat viszont nem kedveli. Ez az étkezési szokásaira, konyhaművészetére is jellemző. A Bika falánk, nagy étvággyal rendelkezik. Imád enni, minél több minden van, az asztalon annál jobban belemerül az étkezésbe. Nagyon figyelmes házigazda, mindig figyel, hogy a vendégeinek a tányérja és a pohara is mindig tele legyen. Nála semmit nem érnek az olyan kijelentések, mint a nem kérek többet köszönöm, nem fér több… mert elengedi a füle mellett és kínál tovább! Gyengéje a desszert, az édességek, a különlegességek, a pralinék, a csokoládé és minden, ami tejszínhabos. Minden falatot hihetetlen lassúsággal eszik meg, hogy ki tudja élvezni az ízeket. Számára az evés hozzátartozik az élvezetekhez. Ha öröm éri, evéssel ünnepel, ha szomorú, evéssel vigasztalja magát. Így már kora gyermekkorától súlyfelesleggel kell harcolnia. A Bika rosszul bírja a tömény alkoholt, az égetett szeszes italok, éppen ezért a könnye minőségi borokat fogyassza.
Mit egyen:
Hús: marha, ebből is kiemelten a bélszín és hátszín
Gyümölcs: alma, avokádó, banán, meggy, barack, körte, málna, eper, narancs, citrom, szilva
Zöldség: borsó, spenót, paradicsom, bab, káposzta
Fűszerek: kapor, torma, szegfűszeg, édeskömény, petrezselyem
(folyt.köv.)