Diókrémes palacsinta
hirdetés
Ebben a receptben nem a hagyományos palacsintát készítjük el. Alapvetően hasonlóan készül, de az állaga más, és garantáltan finomabb is! Ráadásul, az előkészületekbe bevonhatjuk a gyerekeket is, nagyon fogják élvezni a diótörést!
Hozzávalók
A palacsintához:
hirdetés
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 3 dl víz
- egy tasak sütőpor
- 40 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- cukor ízél szerint
A töltelékhez:
- 50 gr margarin
- 1 dl tej
- 30 db egész dió vagy 25 dkg darált dió
- cukor ízlés szerint
A palacsinta tészta elkészítése annyiban különbözik a hagyományostól, hogy sütőport teszünk bele szóda-bikarbóna/szódavíz helyett, a tojásnak pedig csupán a sárgája kerül rögtön a liszt, cukor, olaj, tej és olaj mellé, a fehérjéből kemény habot verünk, és a tésztába forgatjuk.
Ezután a palacsintát a szokásosnak megfelelően kisütjük. A palacsinta tésztát a tojáshab és a sütőpor könnyűvé és lyukacsossá teszi, viszont a vastag palacsintából kevesebb is elég, hogy a nassolásra éhes hasakat megtömjük.
A töltelékhez, ha egész diónk van, a diót megtörjük, a dióbelet pedig ledaráljuk. Ezután gyorsforralót vagy ksiebb lábast veszünk elő, ebben a vajat megolvasztjuk, majd beleforgatjuk a darált diót. Ha már egészen besűrsödött, hozzáöntjük a tejet, majd cukorral ízesítjük.
A sűrű diókrém nem fog kifolyni a lyukacsos palacsintatésztából, és ellenállhatatlanul finom.