Húsos palacsinta
hirdetés
Ritka alkalom, amikor húsos palacsintát készítek, mert nagyon időigényes munka. Viszont megéri pepecselni vele, mert nagyon finom! Lássuk a készítés menetét!
1. A megszokott módon elkészítem a palacsinta masszáját, majd kisütöm a tésztákat, kb. 20- 25 darabot.
hirdetés
2. Fél kilogrammnyi darálthúst és 1 üveg összeaprított gombát forró olajba teszek és megsütöm, miközben ízlés szerint megfűszerezem. Jómagam borsot, sót, delikátot, majorannát, pici őrölt köményt és szegfűborsot, feketeborsot, valamint fokhagymakrémet használok. Kicsit nem árt fűszeresebbre készíteni a tölteléket, nehogy majd a tészta és a panír elvegye a jó ízét! S tehetünk a keverékbe petrezselyem levelet is, melyet ősszel sózott formában szoktam elraktározni üvegbe!
3. A langyos tésztákba teszek egy- egy kisebb kanál tölteléket, majd szétkenem. Ezután kétoldalról betűröm egyesével a tésztákat, majd alulról feltekerem, felülről lehajtom, s összetűzöm az egészet mindkét oldalán fogvájó pálcikával. Ne tegyünk túl sok tölteléket, mert kiszakad a tészta! S érdemes mindig 2 db fogvájót beszúrni, így tudjuk majd, hogy darabonként mennyit kell kihúznunk!
4. Ezután jöhet a panírozás: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába való forgatás.
5. Az utolsó lépés pedig a bő, forró olajban való kisütés, majd a fogvájók alapos kiszedése, nehogy balesetet okozzanak!
Tálalhatjuk sült burgonyával, burgonyapürével, s akár rizzsel is! S a legjobb mindezek mellé a francia saláta hozzáadása.
Kellemes sütést és jó étvágyat nektek!