Narancsleves habgaluskával
hirdetés
Aki szereti a különleges nyalánkságokat, azok biztosan imádni fogják a narancslevest, ha elkészítik!
Hozzávalók:
hirdetés
- 30dkg kristálycukor
- 5-6db citrompótló
- 1db narancs kifacsart leve
- 2 db narancs reszelt héja
- 3db tojás
- narancsaroma
- só
Elkészítése:
- A reszelt narancshéjakat 2 dl vízzel leforrázzuk
- Egy fazékban 1 liter vízzel felforraljuk a citrompótlókat a csipetnyi sót és a cukrot.
- Ezután beleszűrjük a leforrázott narancshéjak levét, valamint a narancs kifacsart levét.
- A 3 tojássárgát elkeverjük 3 evőkanál vízzel, s behabarjuk vele e levest, miközben narancsaromával is ízesítjük.
- A tojásfehérjékből pedig kemény habot verünk, s forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk kanállal. Az íly módon nyert habgaluskát pedig tálaláskor a levesre rakjuk, amely hidegen a legjobb!