Baconös tekercs
hirdetés
Hozzávalók:
- 20dkg szeletelt bacon
- 20dkg reszelt sajt
- 30dkg finomliszt
- 2 kávéskanál só
- 10dkg margarin
- 2,5dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- tej
- 1 tojássárga
Elkészítés módja:
hirdetés
- Cukros, kézmeleg tejben fekfuttatjuk az élesztőt, majd bedagsztjuk a liszttel, sóval, margarinnal és tojássárgájával.
- Nejlonba burkolva a tálat kelesztjük a tésztát, amíg duplájára nem nő.
- Ezután kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, s rápakoljuk a bacont, rászórjuk a sajtot.
- A tésztát feltekerjük, ahogyan a kakaós csigánál szoktuk, s ahhoz hasonlóan felszeleteljük.
- A szeletelt végükkel lefelé pedig ráhelyezzük a tekercseket a kizsírozozz, vagy kiolajozott tepsire.
- Kicsit még kelesztjük, 15 percig kb., majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a csigák teteje szépen pirulni nem kezd.