Sajtos- sós perec
hirdetés
Hozzávalók:
- 50dkg finomliszt
- 1 kockaráma
- 2 egész tojás
- 2 tojássárga
- 2dl tejföl
- 20dkg trappistasajt
- fél csomag szalalkáli
- 2 kávéskanál só
Elkészítése:
hirdetés
- A lisztet összegyúrjuk a rámával, a 2 tojással, a tejföllel, 10 dkg lereszelt sajttal, a szalalkálival és a sóval
- Kinyújtjuk a tésztát 1-2 cm vastagnyira és kisszagatjuk perecformával
- Kizsírozott tepsibe tesszük a pereceket
- Tetejüket lekenjük tojássárgával, melyhez pici lefőzött kávét ha hozzáadunk, pirosabb színt kapunk sütéskor
- Ezután rászórjuk a maradék reszelt sajtot, de tehetünk helyette szezánmagot, vagy köménymagot is
- Amikor kezd a teteje pirosodni, biztos, hogy megsült
Kihűlés után zacskóban tárolva napokig is puhán eláll!