Bolognai konzerves darálthúsból
hirdetés
Egy ilyen konzerv és egy csomag tészta tuti, hogy minden kollégista diák túlélő csomagjában ott lapul, na meg egy tucat alap-, meg levespor. Ha mégsem, akkor sem kell egy világ pénz beszerezni. Gyorsan csodás bolognai készíthető belőlük!
Az én receptem így szól:
hirdetés
- Nyiss fel egy darálthúsos konzervet!
- Pirísd meg egy edényben olajon egy fej apróra vágott vöröshagymával!
- Önts rá vizet, hogy pont ellepje!
- Ezután tegyél hozzá egy készen vehető bolognai alapport, vagy szószt, s kb. 10 percig kevergetés mellett várd meg, hogy összesűrűsödjön!
- Közben tegyél fel vizet olajjal, sóval forrni, s főzz ki egy csomag spagetti tésztát, majd szűrd le!
- Ezután pakold bele a tésztát a tányérodba, tegyél rá mártást, s reszelt sajtot, ha van!
Egyébként tehettek a konzervhúshoz gombát is! Így növelitek az adagot, hisz a kolis vacsikat tapasztalatom szerint nem egyedül szokás megenni!
S elárulok még egy titkot: spagetti tészta helyett előfordulhat a csomagodban a gondos nagyi kézzelgyúrt szélesmetéltje is! Bátran főzd meg bolognainak, s csodásabb menüt nem is kívánhatnál magadnak!
Próbáljátok ki, érdemes!