Sajtos tészta darálthússal
hirdetés
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom / használhatunk üvegbe eltett lecsót is a paprika és a paradicsom helyett!
- só
- bors
- delikát
- olaj
- porpaprika
- egy nagy dobozos tejföl
- 1 csomag lehetőleg Gyermelyi rövidcső tészta
- víz
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítés:
hirdetés
- Kevés olajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot/ lecsót
- Megfűszerezzük, ahogyan a pörköltöt szoktuk készíteni és kevés vízzel felengedjük
- Ezután beletesszük a darálthúst és puhárra főzzük, majd elsütjük a levét, ahogyan a pörköltnél máskor is szokás
- Közben kifőzzük sós, olajos vízben a csőtésztát és leszűrjük
- A kész pörköltöt összekeverjük a tejföllel
- Alulra teszünk egy tepsibe a pörköltből, majd jöhet rá felváltva a tészta és hús
- Legfelülre tészta kerüljön!
- Ezután pedig ráreszeljük a tetejére a sajtot
- Kb. 40 percig kell sütni lassú lángon, de a lényeg, hogy a teteje szépen megpiruljon!
- Ezután kockákra fel lehet vágni, ki mekkora adagot bír belőle elfogyasztani!
Én barackbefőttel szeretem a legjobban, viszont a férjem a francia salátát részesíti hozzá előnyben. Egy biztos, nagyon finom ez az étel!