Epres krémes
hirdetés
Az eper önmagában is nagyon ízletes gyümölcs. A szintén isteni finom krémessel kombinálva pedig már a látványára is megéhezünk!
Hozzávalók:
hirdetés
- 250g leveles tészta, azaz fél csomag
- 400g földieper
- kevés porcukor
A KRÉMHEZ pedig:
- 500ml tej
- 80g porcukor
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 6 lap lapzselatin
- 2 evőkanál rum
- 250ml hideg habtejszín
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt
- Sütőpapírral kibélelünk egy sütőtepsit
- A tésztát úgy készítjük el, ahogyan a dobozára rá van írva
- Ezután a tésztát hosszabbra kinyújtjuk, mint a tepsi, így amikor belehelyezzük, kicsit meggyűrjük
- Közepes lángon megsütjük a tésztát és hagyjuk kihűlni
- Kihűlés utána felénél a tésztát kettévágjuk
- A megmosott kettévágott eperszemeket egyenletesen rápakoljuk a tészta felére
- Ezután elkészítjük a krémet: egy edényben megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral, majd amíg kihűl, simára kevergetjük
- Elkészítjük a tasakon lévő utasítás szerint a zselatint , hozzáadjuk a rumot, felmelegítjük és hozzáadjuk a pudinghoz
- A tejszínt kemény habbá verjük és a masszához adjuk óvatosan
- Az egészet ráöntjük az elkészített alapunkra, vagyis a tésztára és az eprekre
- Ezután a másik fél tésztalapot felszeleteljük és ráhelyezzük az egésznek a tetejére
- Hűtőszekrényben kb. 5 órára betesszük
- Fogyasztása előtt pedig kevéske porcukorral megszórjuk
Az így keletkező látvány pedig önmagáért beszél. S vannak akik ezt még tovább fokozzák az alábbi módon: porcukor helyett pirított nádruckrot kevernek ki 1 evőkanál epervelővel, s ezt teszik rá a krémkockák tetejére. Erre pedig kerül egy mentalevél és egy félbe vágott eperszem. Ez sem lehet rossz ötlet, próbáljátok ki így is meg úgy is!
Itt az eperszezon, mindenképp használjátok ki e finomság elkészítésére!