Málnás tükörtorta
hirdetés
Még javában érik a kertben a málna, így nincs késő kipróbálni néhány finom receptet. Ajánlom figyelmetekbe a málnás tükörtortát!
HOZZÁVALÓK:
hirdetés
- 4 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál feketekávé, természetesen őrölt
- (Krémhez) 4 dl tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 rúd vanília
- 25 dkg frissen megmosott málna
- 1 evőkanál zselatinpor
- (Málnatükörhöz) 20 dkg málna
- 1,5 dl zöldtea
- 2 kiskanál zselatinpor
- 1 nagy evőkanál méz
ELKÉSZÍTÉS:
I.
- A tojásokat válasszuk ketté!
- A sárgájukat keverjük el a kristálycukorral, amíg ki nem fehérednek!
- Tegyük hozzá a lisztet, a sütőport és a kávét!
- Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket és azt is adjuk hozzá!
- Kerek tortaformában egyenletesen oszlassuk el és süssük meg! Általában közepes lángon 20- 25 perc alatt sül meg a tészta.
- A kisült tésztát tegyük rácsra vagy deszkára, s engedjük kihűlni!
II.
- Verjük habbá a tejszínt!
- Keverjük bele a porcukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét!
- Törjük át szitán a 25 dkg málnát és azt is adjuk hozzá!
- Ezután 1/2 dl forró vízben oldjuk fel az 1 evőkanál zselatint és öntsük bele, keverjük össze!
- Ezután öntsük rá a masszát a tésztára, majd szépen simítsuk el rajta!
- Tegyük az egészet a hűtőbe, hogy megdermedjen!
III.
- Ezalatt forraljuk fel a 20 dkg málnát a zöldteával!
- Adjuk hozzá a mézet!
- Oldjuk fel ebben a zöldteás keverékben a zselatinport!
- Az egészet szitán szűrjük át!
- Amikor langyos lesz, öntsük rá a torta tetejére és ismét tegyük be azt a hűtőbe!
Tejszínhabbal és mentával is diszíthetjük fogyasztás előtt, főleg ha vendéget, illetve vendégeket várunk vele. Egy ilyen tortából úgy 10- 12 szelet hozható ki, s kissé hosszadalmas az elkészítése is, de akik kóstolták, azok azt mondják, hogy megéri megsütni, mert nagyon finom.