Sütés nélküli citromtorta
hirdetés
Ha nem szeretsz sütkérezni, ez lehet a legideálisabb recept számodra: a citromos charlotte tortát ugyanis sütés nélkül kell elkészíteni.
Hozzávalók:
hirdetés
- 4-5 citrom
- 2 csomag babapiskóta, kb. 24 darab
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag étkezési zselatin
- 7 + 3 evőkanál cukor
- 8 + 2 dl tej
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
- A 7 evőkanál cukrot, a 4 evőkanál lisztet a pudingporral elkeverjük és hozzáöntjük a 8 dl tejet.
- Beletesszük a vaníliaaromát és 2 citrom héját belereszeljük.
- Az egyik citrom levét facsarjuk bele!
- Tegyük fel főni és folyamatosan kevergessük!
- A zselatint oldjuk fel 0,5 dl langyos vízben és adjuk hozzá a pudingos masszához!
- A többi citromot szeleteljük fel vékony szeletekre!
- " dl tejben keverjünk el 3 evőkanál cukrot és forgassuk bele a babapiskótákat!
- Egy tálat béleljünk ki citromkarikákkal és öntsük bele a krémnek a negyedét!
- Ezután következik 1 sor babapiskóta, 1 sor krém és így tovább, amíg el nem fogynak. Legfelül krémnek kell lennie.
- Az egészet fedjük be citromkarikákkal és hűtsük le! Általában egy napig kellene hűtőben tartani, hogy ideálisan összeálljon.
Amikor kivesszük, érdemes kiborítani a tálból egy tálcára, mert így könnyebben hozzá lehet férni szeleteléskor. Ha nehezen akar kijönni a tálból, lazítsuk meg körbe a széleit késsel! Maga az elkészítés egyébként 1 órát vesz kb. igénybe.
S meglepetésként egy másik sütés nélküli receptet is hoztam nektek!
Hozzávalók:
- 40 dkg babapiskóta
- 90 g tejszínhab por
- 450 g tejföl
- 25 dkg porcukor
- 2 citromból nyert citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
- A habporokat felverjük 3 dl tejjel.
- Hozzákeverjük a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját.
- Ezzel a masszával kikenjük a kapcsos tortaforma alját, majd egy sor tejben megforgatott babapiskótával kibéleljük.
- Utána ismét krém, ismét piskóta (de a másik sorhoz képest keresztbe kell a piskótát lerakni) és így tovább.
- A tetejére krém kerüljön. Tegyünk rá citromkarikákat!
- Néhány órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy szeletelhető legyen! Ezt a receptet még rövidebb idő elkészíthetjük, mint az előzőt!