Pasifogó ételek
hirdetés
A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út – szokták mondani. Az az igazság, hogy van benne némi ráció, ugyanis az a férfi, aki imádja azokat az ételeket, amiket kedvese eléje rak, az mindenképp hamarabb gondolkodik el azon is, hogy jó feleség, háziasszony lesz-e belőle?
hirdetés
Ha az a célunk, hogy egyszerű, mégis különleges finomságokkal vegyük le őket a lábukról, akkor érdemes kipróbálni az általunk ajánlott recepteket.
Currys-tojásos szendvicsek
Ha meg akarjuk mutatni azt, hogy nem csak egy vajas-szalámis kenyeret tudunk összedobni, ha a pasink hirtelen megéhezne, akkor itt ez a tuti recept!
Hozzávalók: 8 szelet szendvicskenyér, 4 főtt tojás, 2 uborka, 4 evőkanál majonéz, 2 kávéskanál curry, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, őrölt bors, só.
Elkészítés: A tojásokat villával összetörjük, és salátástálban alaposan összekeverjük a majonézzel, 1 kávéskanál curryvel és a petrezselyemmel, majd megsózzuk, megborsozzuk. A kenyerek héját levágjuk. A tojáskrémet a kenyérszeletek egyik felére kenjük, megszórjuk a maradék curryvel, rájuk tesszük a maradék kenyeret, és a szeleteket átlósan félbevágjuk, hogy háromszögeket kapjunk. Az uborkákat felkarikázzuk és minden szendvicsre teszünk. A tányérokra fejes vagy fodros salátát és erre ültetjük a tojásos szendvicseket.
Töltött csirke
Ha a kiszemelt áldozat szereti a húsokat, akkor a töltött csirkével megmutathatjuk neki azt, hogy a megszokott rántott csirkemell helyett, amit az ő anyukája készített mindig, mennyire bőségesebb falatokkal hozakodtunk elő.
Mellesleg úgy tűnik majd neki, hogy fél napot a konyhában töltöttél, holott ez a finom étel pofonegyszerű!
Hozzávalók: 1,2– 1,5 kg csirke egészben, 2 db zsemle, 10 dkg szalonna, 1 db csirkemáj, só, 1db megtisztított alma, törött bors, 2 db tojás, 1 csésze petrezselyem zöldje, 20 dkg gomba, kevés tej.
Töltelék: 2 db tejben áztatott zsemlét jól kinyomkodunk és összedolgozunk kis kockákra vágott, pirított szalonnával, a szalonna zsírján megfuttatott tört csirkemájjal, sóval, törött borssal, 2 tojással, vágott petrezselyemzölddel, pirított gombával.
Elkészítés: A sózott csirkét fellazítjuk, a tölteléket a fellazított bőr alá helyezzük. A hasüregébe egy tisztított almát teszünk. Tűzálló edényben sütjük meg, ízlés szerint vajat vagy zsírt teszünk mellé. A levével időközönként meglocsoljuk. Vegyes zöldségkörettel, vagy burgonyapürével tálaljuk.
Túrótorta
Az édességnek a férfiak nem igazán tudnak ellenállni. Ha azt akarjuk, hogy repetázzanak, könnyed desszertet készítsünk, ami nem csapja el a hasát. Ilyen a túrótorta is.
Hozzávalók: 20 db rumba áztatott babapiskóta, 30 dkg félzsíros tehéntúró, ízlés szerint porcukor (5 - 10 dkg), 3 dl tejszín, 3 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve, 50 dkg idénygyümölcs, 1 zacskó színtelen tortabevonó zselé
Elkészítés: A túrót átpasszírozzuk, hozzákeverjük az átszitált porcukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét és a vaníliás cukrot. A zseléből kevés víz hozzáadásával zselatint készítünk, és a túróhoz keverjük. Az idénynek megfelelő, vagy kedvenc gyümölcsöt a túróba keverjük és óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt. A tortaformát kirakjuk a rumba mártogatott babapiskótával és beleöntjük a krémet. Pár órára hűtőbe tesszük. Citromfűvel, és a felhasznált gyümölccsel díszítve tálaljuk.