Gazdag reggelik – Új receptek
hirdetés
Nagyon lényeges, hogy reggelizzünk, hiszen csak így érhetjük el azt, hogy szervezetünk 100%-os legyen. A most következőkben néhány remek reggeli fogást mutatunk be a kedves olvasónak.
Spenótos ricottás omlett
hirdetés
Kezdjük a hozzávalókkal: 400 g spenótlevél, leöblítve, 6 evőkanál morzsolt kecske- vagy fetasajt, 4 evőkanál újhagyma, aprítva, 4 tojás, 4 tojásfehérje, néhány csepp tabasco szósz, egy csipet frissen őrölt fekete bors és 4 teáskanál extraszűz olívaolajra is szükség van.
Elkészítése: Teflonserpenyőben, sűrű kevergetéssel kísérve megfonnyasztjuk a spenótot - vagy tálba kanalazzuk, néhány helyen kilukasztott műanyag fóliával fedjük, és egy, két percre a mikróba helyezzük. Nyomkodással elérjük azt, hogy a folyadék távozzon belőle, majd durvára aprítjuk. Hozzákeverjük a sajtot valamint az újhagymát. Közepes nagyságú tálban egy villával gyors mozdulatokkal felverjük a tojás, a tojásfehérje, a tabasco szósz valamint a bors keverékét. Ezt követően olajat hevítünk egy 18 / 25 cm átmérőjű teflonserpenyőben közepesen erős tűzön. Fontos a serpenyőt forgatva egyenletesen oszlatjuk el az olajat az alján. Beleöntjük a tojáskeveréket, és ezt követően azonnal keverni kezdjük 1 falapáttal, és ezt néhány másodpercig folytatjuk. Eztán a lapáttal középre tologatjuk a már szépen megsült részeket, illetve a serpenyőt megdöntve a nyers tojáskeveréket a pereme felé folyatjuk. Ezt követően az omlettre kanalazzuk a spenótos keveréket, s így sütjük, míg szinte teljesen meg nem szilárdul, és az alja aranybarna színt kap. A sütés körülbelül 1 percig tart. Az omlett egyharmadát a falapáttal ráhajtjuk a töltelékre, s a serpenyőt megdöntjük, és a lapát segítségével ráhajtjuk a töltelékre. A serpenyőt megdöntjük, s a lapátot használva tányérba csúsztatjuk az omlettet úgy, hogy a másik egyharmada is ráhajoljon a töltetékre, és a hajtott oldal kerüljön alulra.
Lágytojás másképpen
Hozzávalók két személyre: 2 db tojás, 2 dl tejszín, 2 dl paradicsomszósz, só, bors, bazsalikom, 2 db hőálló tálka, 2 db pirítós
Elkészítése a következő képen történik: Akkor mikor kedvetlen reggelre ébredünk, egy finom reggeli segíthet továbblendülni. Belül folyós, kívül szilárd, akárcsak egy szuflé. Selymes, lágy, fűszeres. Ezt a receptet egyszer régen valamilyen magazinban olvastuk és már nem is emlékszünk rá részletesen. Így a képzeletünkre bíztuk az elkészítését. Csak a kép villant be róla, és megkívántuk. Nem tudjuk te hogy vagy vele de mi amúgy is zabpelyhes valamint tojásos ételekkel szeretjük kezdeni a napot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a paradicsmszószt. Megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Egy jenai tálba vizet töltünk, belehelyezzük a szuflé tálkákat, amelyekbe beleöntöttük 3/4 részig a szószt. Fontos, hogy előmelegített sütőben körülbelül 200 C°-on 2,5 percig sütjük, majd kivesszük. Gyorsan belecsúsztatunk 1-1 tojássárgáját és visszatesszük még két és fél percre.
Felszolgálása: Akár sajttal meg is szórhatjuk a tetejét, valamint pirítóssal tálaljuk. Amikor kanalazzuk megtaláljuk a szétpukkadó, még folyós tojássárgáját. Nagyon fincsi! Ezután csak jól folytatódhat egy napunk!
Keksz a reggelihez
Hozzávalók: 800 g liszt, 300 g kristálycukor, 300 g vaj szobahőmérsékleten, 200 ml tejföl, 4 egész tojás, egy teáskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna, só.
Elkészítése:Keverjük össze a hozzávalókat, természetesen használhatunk robotot is, ha van olyan lapátja, amelyikkel tésztát dagasztunk. Eztán, tegyük a tésztát a nyújtódeszkára és a formázásnál használjunk a lisztet. Amennyiben kell, adhatunk még a tésztához is lisztet, és osszuk fel 3 részbe. Készítsünk lapot az egyik tésztából és vágjunk formákat belőle.Tegyük a süteményeket a sütőbe 20 percre, 180 fokon.