hirdetés

Partnereink

Fagyasztásra készen eltett givecsek

hirdetés

Fagyasztásra készen eltett givecsek

Amennyiben te is nagy rajongója vagy a givecseknek, most bemutatunk neked négy olyan givecs receptet melyek fagyasztásra készen állnak, s te az év bármely részén fogyaszthatod a kedvenc étkedet.

1. Két kg murkot megtisztítunk, karikára vágjuk és 2 kg ujjnyi szélesre metélt káposztával együtt 1/2 liter olajban pároljuk; 2 kg zöldbabot enyhén sós vízben majdnem puhára főzünk és leszűrjük, 2 kg hagymát megtisztítunk, kettévágjuk, vékonyra metéljük és 1/2 liter olajban sárgára pirítjuk. 8 vinetát meghámozunk, dupla kockacukor nagyságú darabokra vágjuk, nagyon enyhén besózzuk és ferdén állított deszkára tesszük, hogy a leve lecsurogjon. Azután metéltszűrőben hideg vízzel leöblítjük, és ha jól leszűrődött, a hagymához keverjük, együtt pároljuk, azután összekeverjük a többi zöldséggel és behintjük 8—10 kanál finomra vágott zöldpetrezselyem-kapor- és zellerlevéllel. Nyersen áttört paradicsomhoz literenként 3 deka cukrot és 3 deka sót vegyítünk, felforraljuk, azután annyit öntünk belőle a givecsre, amennyi feléri és 10 percig főzzük együtt, azután forrón félliteres üvegekbe töltjük, légmentesen lekötjük, sós gőzölő vízben 1 óra hosszat gőzöljük. A gőzölő vízben hagyjuk kihűlni.

hirdetés

2. Egy liter olajban 10 darab karikára vágott hagymát megpuhítunk, 50 darab zöldbabot, hosszába vágva, 2 darab sárgarépát, 2 darab petrezselyemgyökeret, 2 kalarábét, 2 zellert felaprózva félpuhára főzzük, leszűrjük, beletesszük az olajos hagymába, hozzáadunk 15 zöldpaprikát, 20 uborkát, 10 zöldparadicsomot megmosva és feldarabolva, azután 2 vinetát (kék paradicsom) meghámozva darabokra vágva, ezeket együtt tovább pároljuk. Mikor minden félig megpuhult, hozzáadunk 2 karfiolt rózsáira szétszedve és 5 kötés apróra vágott zöldkaprot, utána megsózzuk és ráöntünk 2 liter nyersen átpasszírozott paradicsomlevet, együtt 10 percig forraljuk. Fél literes üvegekbe rakjuk, légmentesen lekötjük, és 1 óráig gőzöljük, másnapig a gőzölő vízben hagyjuk. Telén felbontjuk és úgy, ahogy az üvegből kitöltjük, hidegen fogyasztjuk.

3. Két kiló hagymát apróra vágunk és 3/4 liter olajban sárgára pirítjuk. Harminc paradicsompaprikát, 20 zöldpaprikát, 20 szép hosszúkás vinetát (kékparadicsomot) megsütünk, meghámozunk, ferdén állított deszkán hagyjuk állni egy-két óráig, hogy a levele csurogjon. Ezalatt két kiló paradicsomot nyersen átpasszírozzunk. A megsütött paprikákat és vinetát fakéssel megvagdaljuk, beletesszük a pirított hagymába, azután ráöntjük az áttört paradicsomot és lassú tűzön, széles edényben addig főzzük, párolgatjuk, amíg egészen sűrű. Fél literes befőttes-üvegekbe rakjuk (12 üveg telik meg vele), légmentesen lekötjük és egy óra hosszat gőzöljük. Ha egy üveget kinyitunk, el is kell használnunk, mert nem áll el tovább.

4. Öt kg paradicsomot nyersen áttörünk, 10 kg kékparadicsomot (vinetát) megsütünk, meghámozzuk, fakéssel megvagdaljuk és 1 pohár olajjal kikeverjük. Két és fél kiló hagymát félkarikára vágunk és 3 pohár olajban sárgára pirítunk, 5 kiló zöldpaprikát megsütünk és víz nélkül meghámozzuk, a magját eldobjuk, azután a hagymát kiszedjük az olajból és a paprikával együtt ledaráljuk, hozzákeverjük a vinetát, a paradicsomot, megsózzuk, azután jól kikeverjük és üvegekbe rakjuk, majd minden üveg tetejére félujjnyi olajat szűrünk a hagymától maradt olajból. A forrástól számított egy óra hosszat gőzöljük.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés