hirdetés

Partnereink

Húsimádóknak

hirdetés

Húsimádóknak

A mostani cikkünkben a húsimádóknak kedveskedünk néhány fogással, az ételek elkészítése nem bonyolult és annyira sok időt sem vesznek igénybe, az ízük viszont magukért beszélnek! Nem is kell több fecsegés, vágjunk is bele biztosan meg fogtok éhezni a következő fogásokat olvasva.

Az első étel legyen egy nagyon finom kacsa vörösboros mártással. Ez az étel aztán megadja az est hangulatát is, fogyasztása mellé nyissunk fel egy jó kis vörösbort és élvezzük az estét. Hozzávalók: 2,5 kg pecsenyekacsa, 15 dkg vegyes zöldség, fél vöröshagyma, 10dkg füstölt szalonna, kevés zsír, 2,5 dl húsleves leveskockából, 5 szem bors, só, kevés liszt, 1 dl tejföl, 1,5 dl Kékoportó. Elkészítése kicsivel több időt vesz igénybe, mint másfél óra ezért bele is fogunk: A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. A megtisztított, karikára vágott zöldséget és hagymát füstölt szalonnaszeletekkel kevés zsírban megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megsózzuk, s lassú tűzön főzzük. Egy óra elteltével beletesszük a kacsát, és fedő alatt puhára pároljuk. A húst felszeletelve tálra rakjuk, a levét átpasszírozzuk, kevés liszttel sűrítjük, elkeverjük a tejföllel és a vörösborral, és a tálra rakott pecsenyére öntjük. Burgonyafánkot vagy krokettet kínálunk hozzá.

hirdetés

A következő étel a púpos húspogácsák nevet kapta kinézetük miatt. Ehhez szükségünk lesz: 8 szelet csont nélküli rövid karajra, 4 zsemlére, 3 tojásra, 15 dkg sajtra, 1 kávéskanál borsra, 1 kiskanál őrölt majoránnára, sóra, 1 kávéskanál ételizesitőre, 3 evőkanál olajra, 1 csomag petrezselyemre. Elkészítési idő kevesebb, mint 1 óra. Nézzük hogyan is csináljuk: A húst kiklopfoljuk, s mindkét oldalát megsózzuk és félretesszük. A töltelékhez a vízbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, s összekeverjük a tojásokkal, a fűszerekkel és a petrezselyemmel. A beolajozott tepsiben elhelyezzük a hússzeleteket, amikre rákupacoljuk a tölteléket, s végül egy kevés vizet öntünk alá. Előmelegített sütőbe toljuk. Amikor pirosodni kezd a töltelék teteje, reszelt sajttal megszórjuk, rápirítjuk. Tálalása párolt rizzsel történik.

A most következő étel egy igazán ízletes borda lesz. Bakonyi borda: hozzávalónak szükségünk lesz: 8 kicsontozott sertésbordára, 25 dkg gombára, 1 zöldpaprikára, 1 paradicsomra, 1 fej hagymára, fél dl olajra, 3,5 evőkanál lisztre, 1 kávéskanál pirospaprikára, 2 dl tejfölre, 2 szál petrezselyemre. Nézzük mi sül ki és hogyan: A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, fél órára besózzuk. A gombát megtisztítjuk, hámozatlanul vastagabb szeletekre vágjuk. Megmossuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát kicsumázzuk, ereit, magjait eltávolítjuk, húsát felkarikázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.  Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket 3 evőkanállisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt 10 percig pároljuk. Visszatesszük az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Simára keverjük a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, a mártáshoz adjuk, jól összeforraljuk. A bordákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással. Petrezselyemmel lehet díszíteni.

Biztosan megjött már mindenkinek az étvágya a finom falatokra, úgyhogy a cikkünk most be is fejeződött, fogunk még hozni nektek finomabbnál finomabb falatokat. Próbáljátok ki először ezeket, hogy ne essetek a bőség zavarába.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés